Nincs esély arra, hogy a Népszabadság csapata együtt maradjon – írta a bezárt lap volt főszerkesztője, Murányi András.

Murányi a Facebook-oldalán jelentette be, hogy vége.

November 30-án, a Népszabadság-kollektíva távozása után – közös megegyezéssel – magam is eljöttem a Mediaworkstől. Kemény, megrázó, szürreális másfél hónap volt, amelynek kiindulópontja máig indokolhatatlan: október 8-án kiiktatták a legolvasottabb, új minőséget hozó, szakmai és vizuális megújulása folytán példányszámát (példátlanul) megtartó közéleti napilapot, továbbá szintén felívelő pályára álló digitális kiadását. A legalábbis speciálisnak minősíthető hazai viszonyok és viszonyrendszerek közepette jelenleg nincs esély arra, hogy a Népszabadság csapata együtt maradjon – az a konstrukció, amelyen potenciális külföldi és magyar befektetővel dolgoztunk, e pillanatban nem valósulhat meg –, így a tárgyalássorozat végén elsősorban arra van lehetőség: a lap korábbi munkavállalóinak egy (nagyobb) csoportja másutt folytassa munkáját. Főszerkesztőként felelősséget érzek a Népszabadság bezárásáért, emiatt – 22 év, abból 15 népszabadságos esztendő után – elhagyom a pályát. Köszönöm, köszönjük 30 000 előfizetőnk és több ezer utcai vásárlónk kitartását, szimpátiáját, szolidaritását, s köszönöm, köszönjük a támogatását azoknak – Magyarországon és a határon túl –, akik október 8. után mellettünk voltak.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

moareka
Szégyelljék el magukat akik hazudják, hogy Magyarországon szólásszabadság és demokrácia van. Magyarországot egy maffia irányítja erős kézzel, ahol a maffiózók örök és megbonthatatlan barátságot kötöttek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Veleda
@Bringás: csak nem félsz egy nyálastól?
Bringás
@Veleda: FÉLEK! kEVÉS EMBERTŐL, DE FÉLEK. vAN ILYEN.
Veleda
@Bringás: Na látod ebben egyetértünk. Vagyok így én is...
Bringás
@Veleda: Tudod van egy ellenszerem a félelem ellen. A tudás.
Veleda
@Bringás: Na látod ebben egyetértünk. Azzal harcolok én is. Csak hát kevés már a zseni, nagyon megfogyatkoztunk.
Bringás
@Veleda: Tudod, nem vagyok zseni! Mikor gondolkodónak tekintesz, megtisztelsz!
Ha az ellenfelem vagy és megkapom a bizalmad segítek, de harcolok ellene is. Minden ocsmány kijelentésem ellenére védelek!
Nem megfogyatkoztunk, kihaltunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.