Budapestre, valamint Pest és Fejér megye több járására is riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos erejű szél miatt, Pest megyében több tucat helyszínre kellett a tűzoltóknak kivonulniuk.

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint a fővároson kívül Pest megyében a budakeszi, érdi, gyáli, pilisvörösvári, szigetszentmiklósi és vecsési, Fejér megyében pedig a bicskei és martonvásári járás területére adtak ki másodfokú, narancssárga riasztást. Ezeken a területeken 90 kilométeres sebességet is meghaladó széllökések várhatóak.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hajnal óta folyamatosan érkeznek a jelzések a műveletirányításhoz, eddig több tucat eseménynél kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk, főleg kidőlt fák, leszakadt ágak okoztak gondot, amelyek több esetben magukkal rántották a villanyvezetékeket, illetve fennakadásokat okoztak a közlekedésben.

Személyi sérülésről eddig nem érkezett jelzés, a tűzoltók folyamatosan vonulnak a helyszínekre – tette hozzá Csámpai Attila.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.