A kormány nem engedi, hogy Brüsszel kivezesse a hatósági energiaárakat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

A hatósági árszabályozás kivezetése az európai energiarendszerből a rezsicsökkentés megszüntetését jelentené – mondta a kormányfő.

Szerinte az energiaszektorban a verseny nem az árak csökkenéséhez vezet, hanem "mindenfajta háttéralkuk" miatt inkább az emelkedésükhöz. Ha Közép-Európában nincs árszabályozás, akkor a nyugdíjasoknak, a családosoknak, a nehéz helyzetben lévőknek jóval magasabb energiaárat kell fizetniük – hívta fel a figyelmet.

A kormány megvédi a rezsicsökkentést, és bár nehéz küzdelem lesz, de "van esélyünk a sikerre" – jelentette ki Orbán Viktor, aki arra számít, hogy Magyarország ellenzéki pozíciója Brüsszelben tovább erősödik.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Ehhez hasonlóan súlyos, hogy egy banánköztársaság szintjére süllyedő ország – ahol milliárdok tűnnek el naponta nyomtalanul – vezetője a fegyverkezésről álmodik színeset és nagyhatalomnak képzeli magát. Ez a lényeg. Háborúzni kell, mert ez élteti a küldetéstudatot. Ha nincs háború és állandó konfrontáció, a küldetéstudatnak harangoztak. Ezért most a Soros-Gyurcsány-IMF-migránsok-liberálisok után/közben a PC-beszédmódot nevezte ki ellenfélnek. Mert a világhatalomra törést már csak az akadályozza, hogy nem lehet teli szájjal cigányt, buzit, niggert verni.

Fontos, hogy a szekértábor áldozatot lásson az erőskezű vezetőben. A teljhatalomba belegárgyult megváltó picsogása és az áldozat szerepében tetszelgése növeli a nyáj összetartozás-érzését. Fontos tudni, hogy a világnak az a normális menete, ahogyan ők gondolják. Mert ők tévedhetetlenek. Feketebárányság=sikertörténet. Ha van ellenség, akkor van háború. Ha van háború, akkor lehet szájkaratézni kormányzás helyett. A háborúnak pedig egyetlen hőse lehet: az Orbán nevű.

Ezért most revideálok: nem beteg ez, nem veszítette el a kapcsolatát a realitással, hanem ellenkezőleg. Elvtelen geci. Pontosan tudja, mi az igazság, de az egyszerű ember legalantasabb félelemeit és ösztöneit meglovagolva visítja, hogy van itt még tennivaló: nem verte szét még Európát, de dolgozik rajta. A maga kocsmai, téeszelnökstílusában.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Cefi: És ha nincs háborús helyzet akkor csinálni kell. Például pontosan tudja Orbán, hogy az adott népszerű intézkedés ütközik az EU rendelkezéseivel, de így mikor az EU annak megszüntetését kéri, na akkor lehet brüsszelezni és megvédeni az embereket abban a háborús helyzetben, amit saját maga teremtett szándékosan.
CsipkeRózsa
Nyugodtan vezesse ki a rezsicsökkentést, a világpiaci árak alkalmazásával jobban járnánk.

Amit a kormány beadagol nekünk, hogy csökkent a rezsi, az nem igaz.
Induljon ki a valós árakból, és ne kerülőutakon kerüljön megállapításra az induló ár. Közben kialakul egy emelt ár, és mi egy azzal indulunk. A hasznot pedig leveszik az arra illetékesek.

Az államosított közművek, a meghizlalt vízfejekkel, nem jönnek ki a befolyt pénzekből, a különbséget a kormány kénytelen fizetni közpénzből, vagyis a mi pénzünkből.
Így legalább még azok is fizetnek, akik esetleg nem használják a villanyt, vagy a gázt. Viszont besegítenek oda, ahol nagy a fogyasztás, vagyis a szegényebbek is fizetik a nekik nem létező medencék fűtését, vizét, csatornáját, és a nagy légtér fűtését.

Többszörös igazságtalanság!

Egyébként, egyszer már hivatkoztak arra, hogy az EU nem engedi a rezsicsökkentést, aztán kiderült, hogy hazudott a kormány. Mint általában.
papa.49
Hazudsz koszos dádé mint mindig, most is, ha a világpiaci ár lenne, nálunk még 30 % olcsóbb lehetne a gáz!!!
Igaz akkor nem kaszálnátok a haverjaitokkal az offshore cégekben, azon rajtatok keresztül érkezik papíron a gáz Magyrországra!!!
simmering73
Na Don Kihóte, akkor nyeregbe.
rosalinda57
@human: Azt tudja Orbán, hogy a rezsi csökkentés jobban hangzik, mint az, hogy azért kevesebb az energia ára, mert a világpiacon az energiát adó olaj, gáz stb. ára 25-30/-kal csökkent. Így lesz az ő érdemük, hogy segítik az embereket. De azért az emberek nagyon jól tudják, hogy ennek fele sem igaz, mert ha a világpiaci árak csökkenéséhez képest a rezsicsökkentés 10%-a smafu.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél