Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt hivatalos személy elleni erőszak kísérletének bűntette miatt a Miskolci Járásbíróság pénteken egy önkormányzati képviselőt, aki a polgármesterére támadt Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik településén november 30-án.

A tájékoztatás szerint a járásbíróság a nőre gyorsított eljárásban 1 év 4 hónap börtönbüntetést szabott ki, amelynek a végrehajtását 3 évre felfüggesztette.

A vádlott november 30-án egy – közfoglalkoztatás miatti – korábbi nézeteltérésük miatt berontott a polgármester irodájába, megpróbálta az íróasztalt ráborítani, fenyegetőzött, kiabált. Végül az önkormányzat alkalmazottjai vezették ki, miközben a képviselő belerúgott a bejárati ajtóba, ennek következtében az ajtóüveg kitört.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a cselekmény kísérleti szakban maradt és a vádlott büntetlen előéletű, míg súlyosító körülmény volt a hasonló jellegű cselekmények elszaporodása, és azt is, hogy egy képviselővel szemben sokkal magasabb erkölcsi, társadalmi elvárások érvényesülnek. A bíróság ítéletében a vádlottat előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól.

Az MTI értesülése szerint az eset Köröm községben történt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.