Karácsony előtt érkezhet a nyugdíjasokhoz a kormány ajándéka, a tízezer forintos Erzsébet-utalvány. Megnéztük, mire érdemes figyelniük a nyugdíjasoknak. Ha hihetünk a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, december 21-24. között. Ennyi idő alatt kell harmincezer hivatalnoknak 2,8 millió utalványt kézbesíteni, ami kemény feladat, egy emberre ugyanis átlagosan 93 nyugdíjas jut. Ha azt feltételezzük, hogy szenteste már nem ezzel foglalatoskodnak, akkor ahhoz, hogy időben megérkezzen, a kézbesítőknek egy nap akár 31 címre is el kell jutniuk. Előfordulhat tehát, hogy karácsonyig nem érkezik meg az utalvány.

Forrás: m.hvg.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
„A Fidesz országgyűlési frakciója üdvözli a kormány 1,6 százalékos nyugdíjemelési döntését – közölte a képviselőcsoport szóvivője pénteken Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Halász János szerint ez a lépés is jelzi, hogy a nyugdíjasok számíthatnak a kormányra, ellentétben a szocialista-szabad demokrata időszakkal, amikor egyhavi nyugdíjat elvettek az emberektől és elértéktelenítették a nyugdíjakat.
A politikus megemlítette, hogy január elsejétől csökken az alapvető élelmiszerek áfája, ami szintén segíti a nyugdíjasokat.
A friss tej, a tojás és a baromfihús áfájának a csökkentésével több tízezer forintot spórolhatnak meg az emberek évente – tette hozzá.
Halász János üdvözölte azt a kormányzati döntést is, hogy minden nyugdíjas tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt is kap, amit a járási hivatalok dolgozói igyekeznek még karácsony előtt eljuttatni a kétmillió nyugdíjashoz, de december 31-ig bizonyosan mindenki meg fogja kapni az utalványt.
Frakciótársa, Pósán László hozzátette: 2011 és 2015 között átlagosan 21 százalékkal nőttek a nyugdíjak, ami azt jelenti, hogy a polgári kormány visszaadta az egyhavi nyugdíjat, amit a szocialista-liberális hatalom elvett.
Ebben az időszakban ugyanis 8,6 százalékkal javult a nyugdíjak vásárlóértéke, ami egy havi átlagnyugdíjnak felel meg – magyarázta.
Pósán László felhívta a figyelmet, hogy a korábbi időszakkal ellentétben 2011-től a nyugdíjemelés mértéke mindig meghaladta az inflációt, ez így lesz jövőre is.
A hat évre szóló bérmegállapodás kapcsán pedig elmondta: 2002 és 2010 között, nyolc év alatt az akkori kormányok összesen 23.500 forinttal emelték a minimálbért, míg a polgári kormány 65.500 forintos minimálbér-emelést hajtott végre”. (MTI)
nyanya001
Nem nagyon akarják kivinni az Erzsébet-utalványokat a hivatalnokok.
A kormányhivatalok munkatársai jelentősen le vannak terhelve, az Erzsébet-utalványok kézbesítése pedig nem tartozik a munkakörükbe - ezt az InfoRádiónak mondta Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke.
Miután számszerűleg sem tűnik az aktus egyszerűnek - 2,8 millió emberre 30 ezer alkalmi postás jut - a közösségi portálon is alapos számolgatás kezdődött, vajon miként lehet majd végrehajtani ezt a nem is kissé kampányízű ötletet. ( Lázár János egy erre utaló kérdésre egyébként felháborodottan tiltakozott a kormányinfón, mondván: ők csak spórolnak a közös pénzzel, amikor az amúgyis rendelkezésre álló kormányhivatalnokokra bízzák a nemes feladatot.)

Akiket azonban a jelek szerint nem hatott meg a feladat nemes volta.

Ha jól tudom, december 31-ig be kell váltani az utalványokat !
Ezt megszervezték !
Gyuri Géderről
9 dologból egy dolgot tudnia kell a nyugdíjasoknak, igen csak sz...patják a csapatot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.