A szokásosnál hosszabb lesz a téli leállás a nyíregyházi Lego-gyárban. Ukrán munkavállalóktól tartanak. „Nincs mese Én kívánok neked egy másik világot!” (Pokolgép: 666) Mire a nyíregyházi Lego utcához érünk, számos elhagyatott ipartelep és egy lehangoló kukoricás mellett kell elhaladnunk. A dán tulajdonban lévő építőkockagyár parkolójában azonban már nyugat-európai körülmények fogadnak minket: kismamaparkoló és e-autó-töltőállomás, bekamerázott biciklitároló és rendezett buszparkoló a dolgozókat szállító szerződéses járatoknak. Minden településnek külön megálló dukál: Érpatak, Tiszalök, Kisvárda, Demecser. A parkoló közepén, a gigantikus Lego figurákkal díszített raktárak árnyékában és a Duplo állatokkal jelzett sorok között pedig nagy fehér sátor áll. Itt fogják átadni a dolgozóknak december első napjaiban a karácsonyi ajándékcsomagot. Kasztrendszer Már akinek, ugyanis a nyíregyházi Lego-gyár alkalmazottait alapvetően két kasztra oszthatjuk: a cég által alkalmazott...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@emerencia: Dragam, @teuton baratunk allatira szarkasztikus, ironikus volt, nehogy megsertodj ra!...:o))))
Egyebkent lehet, hogy orban MOST MEG nem meri lehuzni, hogy ukran vagy roman vendegmunkasokkal dolgoztasson, de nemsokara mar semmi sem fogja az utjat allni: a szakszervezetek szetverve, az emberek megfelemlitve, aki dolgozik kozmunkan, annak csak egy kis ehber lokve, mint a rabszolgaknak - hat ki fog itt fellazadni? Senki!
Ugyhogy figyeld csak meg, muxik a fidesz-propaganda: eloszor belengetik az import melosokat, mint egy lehetoseget, aztan egy honap mulva mar jon is a hiradas, hogy megerkezett a vendegmunkasok elso csoportja, a magyar kormany altal a Vajdasagban 40 milliard forinttal tamogatott Jezusszive tarsasag kuldotteikent, tehat testvereink ok, nem "migrancsok", nem "tenoristak", a kdnp majd csinal egy feherlovas-szkajkalapos-semjenzsotis halaado szentmiset, oszt jonapot...

Egy kurva szava nem lesz ra a magyaroknak, meglatod...
Eleinte egy picit meg lesznek zavarodva, hogyhat "ho",.. hogy van ez? Oktober 2-an nemmel kellett szavazni, mert nem akarunk migrancsokat, most meg behozzak oket?" Es akkor elojon majd rogantonyo, hogy "ja, arra szavaztatok, hogy A PARLAMENT BELEEGYEZESE NELKUL... Ja, ebbe viszont a Parlament beleegyezett, ugyhogy kuss..."
Nem pont ezeket a szavakat fogjak hasznalni, barha bayerzsoti irja majd a cikket, akkor ez egy szelidebb de lehetseges valtozat, amit en irtam...
Ne legyen igazam, meg megkozelitoleg se...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Nessy: Mi a vegzettseged? Tucc fozni, vagy eppen van nover-vizsgad? Esetleg tanitasz valamit egy iskolaban? Mert akkor megmondom, hogy mennyit fizetnek itt (nem en, a munkaltato) , de csak priviben, mert akkor a Propi levelezoi egyszerre kapnanak szivrohamot, a mentoszolgalat viszont nem birna el ennyi sulyos esetet egyszerre...:o)))
Komolyan kerdeztem...:o)
1magyar
@emerencia: @karma1: Nem Orbán idején kezdődött az elvándorlás, bár nem védem, mert ő aztán minden szociális juttatást érzéktelenül lecsökkentett.
A multik ha magasabb munkabért kellene fizetniük már el is takarodtak volna mind.
No-ban az anyacégnél 2 órás sztrájk után 100-200 ezer ft-os béremelést hajtottak végre, míg itt a dolgozók töredékéért dolgoznak.
1magyar
@karma1: Orbán azért tudott az 1 millió munkahely ígéretével kampányolni mert a szocik idején annyian mentek ki külföldre.
karma1
@1magyar: Azt hiszem, ebben nagyon tevedsz. A szocialistak udejen csak egy "egeszseges" kivandorlas volt, ami elenyeszonek szamitott.
Ne legyenek illuzioid: a kivandorlas 2010 utan gyorsult fel, minden evben erosebben, mint az elozoben.
Szókrakész
Nem kell aggódni!
Amíg ilyen rabszolgahajcsár fejvadászcégek embert találnak, addig marad a gyár.
Ha nem, akkor a gyár megy Ukrajnába.

A fejvadászcégeket szüntetném meg, tiltatnám be.
A semmire kaszálnak. Nem is keveset.
Ingyenélő, parazita kaszt.
emerencia
@karma1: A szocik alatt is sokan készültek mert akkor sem ment minden jól. Orbán rendszere viszont nagyságrendekkel rosszabb, ez adta meg a lökést a szocialisták alatti hezitálóknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.