Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő héten. A képviselőknek kedden huszonhat előterjesztésről kell határozniuk, a hét további részében pedig a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség tavalyi tevékenységeiről, valamint az óraátállítás eltörléséről is tárgyalnak.

Az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, majd az azonnali kérdések és kérdések követnek.

Az első ülésnap ezután a másnap elfogadni tervezett javaslatok bizottsági jelentéseinek tárgyalásával ér véget.

Az Országgyűlés kedden huszonhat előterjesztésről szavaz. Egyebek mellett módosíthatják a közbeszerzési törvényt, amellyel a kormány szándéka szerint szigorúbbá, ugyanakkor átláthatóbbá és egyszerűbbé válnak a közbeszerzési eljárások. Egy bizottsági módosító javaslat értelmében kimondanák, hogy az adókedvezmények a jövőben nem minősülnének támogatásnak.

Szintén a kormány javaslatára hozhatnak új törvényt a hivatalos statisztikáról és a Magyar Corvin-lánc Testületről, a közigazgatási perrendtartásról, valamint a nemzeti turizmusfejlesztésről.

A szavazásokat követően tizennégy olyan javaslat bizottsági jelentéseiről tárgyalnak a képviselők, amelyek elfogadása a következő hétfőn várható.

Szerdán három jelentés kerül terítékre, elsőként a Kúria elnöke, majd az OBH vezetője, végül pedig a legfőbb ügyész számol be szervezete előző évi tevékenységéről.

Csütörtökön kormánypárti képviselők javaslatára kezdődhet általános vita a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításával összefüggő törvénymódosításokról, míg a Jobbik kezdeményezésére az óraátállítás megszüntetéséről tárgyalnak.

A parlament honlapján elérhető információk alapján az Országgyűlés december 12-én tartja idei utolsó ülését.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sziha
Az adokedvezmeny nem tamogatas. Mar latom is a MéSzaros & ElTiporcz cegek nem tamogatasat.
Atlathatobb kozbeszerzesek? Hisz most is olyan kristalytisztan latszik, hogy a fentebb emlitett ketto kozul az nyeri, amelyiknek epp van egy ilyen cege. Ha meg Ruhellke megszorulna a marha nagy sajatlabonallasban, hat pityu vesz egy masik profilu vallalkozast es kesz is. Ez eleg tiszta, nem?
vadsanca
Ez az új feudalizmus kiépítése.
Az óraátállítással kapcsolatban, ez egy európai egyezmény. Jelenleg nem értem az előterjesztést a magyar parlamentben. A Jobbik már nem tud mit kitalálni?
Szókrakész
Ha jobban belegondolok, akkor az ország rengeteget spórolna a bevezetésén.

Akkor 1 órával előbb véget érne ez a fidesz őrület.
Hány milliárdot megspórolhatnánk vele!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.