Két ezüst és négy bronzérmet szerzett a tizennégy szakmában versenyző magyar csapat a fiatal szakmunkások Európa-bajnokságán Göteborgban. A 2016. évi göteborgi EuroSkills versenyen 35 szakmában 28 országból mintegy ötszáz fiatal szakmunkás mérte össze tudását december 1-3. között. A 16 magyar fiatal tizennégy szakmában indult a versenyen. Ezüstérmes lett a Tóth Bence és Vajgel Viktória alkotta informatikai csapat (IT specialista), Stadler Bence épületasztalos, bronzérmet szerzett Molnár Zsófia virágkötő, Pányi Péter hegesztő, Szöllősi-Vágó Éva fodrász és Beke Barbara szépségápoló. A nemzet legjobbja elismerést az informatikai csapat, Tóth Bence és Vajgel Viktória kapta. A magyar csapat az átlagpontszámok alapján az 5. helyen, az éremtáblán a 8. helyen végzett 28 ország között. A vasárnap kihirdetett eredményt Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke úgy értékelte, hogy a magyar csapat megállta a helyét, nagyon erős versenyben, az EuroSkills...

Forrás: hir6.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Ez a hír jól indította a napomat, régi szép időkre emlékeztet. Hajrá fiatalok, csak így tovább! Minden elismerésem továbbá azoknak az iskoláknak és tanároknak, ahová ezek a fiatalok járnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.