Sosem volt még olyen jó a magyar-szlovák gazdasági kapcsolatrendszer, mint most – mondta Áder János köztársasági elnök hétfőn, miután szlovák kollégáját fogadta a Sándor-palotában.

 Áder: sosem voltak még ilyen jók a magyar-szlovák gazdasági kapcsolatok

Az államfő a szlovák partnerével közösen tartott sajtótájékoztatón kiemelte: Szlovákia a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak, jelentős mértékben fejlesztették a közlekedési kapcsolatokat az elmúlt években, továbbá az energiaellátás biztosításában is hatékonyan együttműködik a két ország.

Andrej Kiska szlovák köztársasági elnök hangsúlyozta: magyar partnerével megállapították, hogy jelenleg a legjobbak a kétoldalú kapcsolatok.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
"Jó a magyar-szlovák gazdasági kapcsolatrendszer. " Íme néhány a sok közül:
-Szlovák–magyar kettős állampolgárok szlovák állampolgárság nélkül.
Jogorvoslat megvonása és a magánélet ellehetetlenítése címén beadvánnyal fordult k a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) a 103 éves Tamás Ilona, akit 2011-ben fosztottak meg szlovák állampolgárságától, aki élete végéig küzdött reménytelenül.

-Kereken tíz éve húzódik a 2006-ban megvert diáklány, Malina Hedvig ügye, és valószínűleg nagyon kevesen tudják követni, hogy mi történhetett valójában. A HN Online szlovák hírportál interjút közölt Roman Kvasnicával, az áldozat ügyvédjével, aki elmondta, hogy rengeteg információ és dezinformáció látott napvilágot, így érthető, ha alig érti valaki az ügy lényegét. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy védence a miniszterelnök és a belügyminiszter nyilvános megszólalásaival irányba állított állami szervekkel volt kénytelen szembeszállni.
A magyar egyetemista lányt 2006. augusztus 25-én verték véresre szlovák neonácik Nyitrán, amiért magyarul beszélt az utcán. Az esetből feljelentés lett, majd hamar politikai üggyé vált azáltal, hogy Robert Fico miniszterelnök és Robert Kaliňák belügyminiszter még azelőtt meghazudtolta az egyetemista lányt, mielőtt a rendőrségi nyomozás bármit kiderített volna. A belügyminiszter véleményére hallgató rendőrség aztán sebtében, két hét alatt le is zárta a nyomozást, elkenve az egész verést, de az ügy hamar fordulatot vett, és a megvert lány a vádlottak padján találta magát. Egy parlamenti asszisztensként dolgozó, volt titkosszolgálati ember tett ellene feljelentést hamis tanúzásért és hamis eskütételért, mondván, csak kitalálta az egész verést. „Sokkal mélyebb a felfordulás Szlovákiában ezekben az ügyekben, mint gondolnánk. Azt gondolom, a Hedvig elleni bűnvádi eljárás a Smeren (Irány – Robert Fico miniszterelnök pártja) belüli játszmák része lehetett” – mondja Malina Hedvig ügyvédje.
A verés sérüléseiből és a poszttraumás...
Zeta
Ez csak azért van ,mert a mutyiban megegyeznek.
Az ember ,nem számít! Ennyi
human
Biztos úgy van, de erről nekem az jutott eszembe, mikor barátom ráütött az ujjára a kalapáccsal. - Fáj?
- Á, sose volt még ilyen jó. :)
human
@Zeta: Az ember annyira kell, hogy megszavazza őket. Aztán megy a haverok kitömése, majd megint egy kis jókodás a pórnépnek és a kör bezárult.
Zeta
@Clavigo: Nem volt az olyan régen!
Az sem tudta mit beszél.
sziha
Ader megkerdezte errol SzijGyarto Petiket is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.