Mentesítik a járási- és kormányhivatalok munkatársait az Erzsébet-utalványok kézbesítésének feladata alól, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Postától kér gyorsabb és olcsóbb megoldási javaslatot, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa a kormány által juttatott tízezer forintos utalványt – közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök kérésére Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn konzultációra hívta a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének vezetőit, Boros Péternét és Árva Jánost. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány képviseletében meghallgatta, mérlegelte és elfogadta a szakszervezetnek az Erzsébet-utalványok kézbesítésével kapcsolatban felmerült észrevételeit és javaslatait – írta a Miniszterelnökség.

Közölték: Lázár János és a szakszervezet vezetői megállapodtak abban, hogy a járási- és kormányhivatalok munkatársait mentesítik az utalványok kézbesítésének feladata alól.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az egyeztetést követően a Magyar Postához fordul, hogy a cég tegyen újabb, gyorsabb és olcsóbb megoldásai javaslatot arra, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa a kormány által juttatott tízezer forintos Erzsébet-utalványt – tájékoztatott a Miniszterelnökség.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten jelentette be, hogy a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezéseként 10 ezer forint összegű Erzsébet-utalványt kap minden nyugdíjas. Lázár János pedig a múlt csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy az utalványt a kormányhivatalok, járási hivatalok fogják kézbesíteni december 21. és 24. között. Ezt azzal indokolta, hogy a posta 480 forintért vinné ki darabját, ami komoly díjtételt jelentene.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke ugyanakkor hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a járási kormányhivatalokon keresztül nem biztosítható az utalványok kézbesítése, mert ehhez nem áll rendelkezésre sem a megfelelő szaktudás, sem a megfelelő infrastruktúra a járási kormányhivatalokban, valamint a feladat munkajogi kockázatot is jelent, ráadásul az eljárás nem volna olcsóbb és gyorsabb a postai kézbesítésnél.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nagyon rafinált reklám volt ennek a szar cetlinek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
herczeg0210
Izgatottan jöttem híreket olvasni, hogy ma éppen ki a soros nyugdíjas utalvány kihordás ügyben? De még úgy látszik ma is a tegnapi hír a stabil, de majd holnap!?
feleselek
Nagyon olyan érzésem van, hogy a sok bába közt elvész a gyerek... Annyi mindenki nem szállitja ki a jegyet, vagy a pénzt, hogy a végén senki nem szállit ki semmit és majd mutogatnak egymásra...!
feleselek
Na most olvastam az eddigi leghülyébb változatot a nyugdíjasoknak adandó "ajándék" Erzsébet utalvánnyal kapcsolatban, miszerint a nyugdíjasoknak adózniuk kell ezután a kelletlenül adott pénzhelyettesítő cetli után!!! Nem számít, hogy a több éve nem adózó idős embereket, költségbe kényszeritik egy ilyen pitiáner összeggel, még adót is kell fizetni belőle. Nos az én véleményem az, hogy orbán dugja fel magának...!
feleselek
@Eriksson: Délelőtt olvastam a HVG online oldalon, De most jött a cáfolat...hvg.hu/gazdasag/20161207_NGM_Nem_kell_adobevallania_a_nyugdijasoknak Bár bevallom őszintén én ezeknek, már akkor sem hiszek, ha kérdeznek, tudniillik hallottam tőlük kijelentést és annak cáfolatát egyazon mondatban is!
Eriksson
@feleselek: Kell a riogatás, hogy ne legyen felhőtlen az öröm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.