Papp Károly országos rendőrfőkapitány 134 olyan embernek adott át elismerést kiemelkedő munkájáért hétfőn a Rendőrségi Igazgatási Központban, aki részt vett a Teréz körúti robbantó elfogásában – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

Azt írták, csaknem ezer rendőr összehangolt tevékenységének eredménye volt, hogy kézre tudták keríteni a feltételezett elkövetőt.

A nyomozás során lefoglalt anyagmaradványokat, bűnjeleket különféleképpen vizsgálták, egyebek mellett igazságügyi pszichológusi, vegyész-, fegyver-, tűzszerész- és fotó-videó szakértői munkát végeztek – sorolták.

Összesen 1044 lakossági bejelentést ellenőriztek, 1313 kamerafelvételt foglaltak le, valamint 217 tanút hallgattak meg a gyanúsított október 19-ei elfogásáig.

Papp Károly a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 116 rendőrét, továbbá az együttműködő szervek 18 munkatársát részesítette vezetői dicséretben és jutalomban – olvasható a közleményben.

Polt Péter legfőbb ügyész szintén hétfőn a Belügyminisztériumban 48 ügyésznek, rendőrnek és más hivatásos állományba tartozónak adott át elismerést, amiért az érintettek szerepet játszottak a bűncselekmény gyanúsítottjának elfogásában.

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője október 20-án jelentette be, hogy meggyanúsítottak egy férfit a bűncselekménnyel. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a feltételezett elkövetőt, legutóbb november 21-én hosszabbították meg nem jogerősen a kényszerintézkedést 2017. február 21-éig.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@Hellcat: Nem maradtál le! Ezek isznak előre a medvebőrére.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
@Hellcat: Nem bírnak el a madárral nem hagynám abba a röhögést, ha más derülne ki, de a jutik már jó helyen vannak.
Hellcat
@quadrocopter: Szóval előre isznak a medve bőrére...értem. kell az önfényezés.
szaboria1
@Hellcat: Nem maradtál le! Ezek isznak előre a medvebőrére.
wagabund
valamiért a móri eset jutott az eszembe...na mondjuk ott kifizettek úgy huszonöt milla nyomravezetőit, hogy még vissza sem kapták, amikor kiderült, hogy mégse... aztán történt, ami történt...
Profonn
Elismerés, mert a munkájukat végzik ? Megint kimaradtam valamiból !
vadnarancs
Egy elkövetőhöz több ezer rendőr kellett... Akkor a 2006-os csőcselék gyújtogatásának megfékezéséhez mennyi rendőr kellett volna? A helyes megfejtők között egy tízezres Bözsit sorsolunk ki. Persze csak akkor kapja meg, ha nyögdíjas!
Pálinkafőző Rézüst
@Profonn: és a palira még nincs rábizonyítva az elkövetés, nincs még ítélet!!!
Ezek szerint ha törik, ha szakad, ő lesz a tettes... Új Magyarország!
wagabund
@Pálinkafőző Rézüst: talált, süllyed! ott a pont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.