A közfoglalkoztatás és a munkahelyi balesetek bejelentésének szabályait is átírták ma. Kizárhatják a közmunkából azt, akinek képzést ajánlanak fel, de nem fogadja el – erről is döntöttek ma a parlamentben. Eddig csak azt zárhatták ki, aki a neki felajánlott munkalehetőséget nem fogadta el, most már a képzés visszautasítása is bekerült a tiltott körbe. Az, akinek nem kell a képzés, három hónapig nem kaphat közmunkát – és a vele járó havi átlagos 52 500 forint nettó fizetést. Ugyanezzel a törvénycsomaggal átírták a munkahelyi balesetek bejelentésének szabályait is. Ha valaki a munkában balesetet szenved, akkor nagy bajba kerülhet, ha ezt nem jelenti be azonnal. Eddig is kötelező volt a gyors bejelentés, de mostantól ha a munkás nem szól rögtön, akkor sokkal nehezebb dolga lesz később bármilyen kártérítést kérni: utólag már neki kell bizonyítania, hogy a balesete a munkavégzésével összefüggő volt. Ezen a ponton annyi könnyebbséget adtak a dolgozóknak, hogy a bejelentést már elektronikus...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Egyetértek ezzel a módositással. Nyilván meghatároznak egy korhatárt is, mert pl. egy 58-60 éves embernek már nem nagyon megy a tanulás még egy ilyen átképzésen sem.
Szókrakész
"Kizárhatják a közmunkából azt, akinek képzést ajánlanak fel, de nem fogadja el "

Már meg is van az újabb munkanélküliséget csökkentő módszer.
És ha már kizárva mindenki, akkor csak elérjük a "teljes foglalkoztatást"!!!

Én is mint mérnök, vagy... majd elfogadom a vízgereblyéző technikusi képzést, vagy akár a gyors- és gépkocsirakodói manuális logisztikai technikusi sulit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.