Nagyon gyengén muzsikált a magyar oktatás a PISA-teszten. 

Az Index összegzéséből megtudhatjuk, mutatóink rosszabbak, mint valaha: az eredmények szerint a magyar tanulók annál is gyengébbek, mint amilyenek az utolsó mérésnél, 2012-ben voltak, a természettudományos és a szövegértési kompetenciák soha nem zuhantak még akkorát, mint most. Minden területen bőven az OECD-országok átlaga alatt vagyunk.

A legfrissebb felmérés eredményei szerint a teljes lista utolsó fertályában foglalunk helyet. Míg az OECD-átlag 493-500 pont, a magyar diákok átlagteljesítménye 472-477 pont. Ezzel a 27-29. helyet sikerült megcsípni a 35 OECD-ország közül.

2012-ben 494 pontot értek el a magyar diákok természettudományból, idén 17 ponttal kevesebbet. Szövegértésből 18 pont (488 után 470 pont) a visszaesés három év alatt, matematiákból változatlan eredményt értek el, 477 pontot.

Természettudományok tekintetében az OECD-átlag 493 pont, a magyar diákoké 477. A szövegértésnél 493 pontos OECD-átlaghoz képest csak 470 pont a hazai diákok átlaga. Matekból sem vagyunk sajnos jobbak, 490-et kellett volna elérni az átlaghoz, de csak 477 sikerült.

A legjobbak között az ázsiai országokon kívül ott van még Finnország és Észtország is. Szingapúr, Japán, Korea és Kanada stabilan jól teljesít. Szintén a legjobbak közt kapott helyet Tajvan, Hongkong és Vietnam, de Kína sincs lemaradva.

A környékről a szlovén és a lengyel diákok teljesítettek a legjobban.

Sovány vigasz, de Románia és Szlovákia nálunk is rosszabbul teljesít oktatás terén.

Egyetlen mutatónk lett zöld a grafikonoknál: a fiúk és lányok esélyegyenlőségét tekintve az átlag fölött sikerült teljesíteni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Magyarországnak nincsenek ásványi kincsei. Nem itt tartják a világ gazdagjai és diktátoraik a dugi pénzüket. Nincs tengerünk, hogy kereskedelmi és turisztikai központ lehessünk. Két lehetőségünk van.
1. Tudás alapú társadalmat építünk, ami a semmiből állít elő eladható terméket
2. Munkásokat termelünk, hogy minimálbérért kiszolgálják az összeszerelő üzemek igényeit
Orbán hatalmát a tudás alapú társadalom ingathatja meg. Ezért zülleszti le Orbán az oktatást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@Nagy Mária: Nagyon tévedsz!

De nem magyarázom. Hosszú lenne.
Csak tudd!!!
Igenis Brüsszel, háttérkormány, ...célja a lebutított, kocka ember, alias szavazógép, rabszolga.
Orbánék ezt a rendszert szolgálják, még ha kifelé, felénk a nagy "harcos" szerepében tetszelegnek is.
Nagy Mária
@Szókrakész: De akkor azok az országok miért teljesítettek jobban, akik szintén Brüsszel hívők? Valahol elveszítettem a fonalat, úgyhogy magyarázd nyugodtan.
Valahogy ennyi év tapasztalat után, engem sem Brüsszel, sem Orbán, sem az új Nat, sem a butítást szolgáló állami tankönyv nem ráz már meg. (Évekig görcsöltem rajta, főleg, mert pénz büntetéseket is belengettek.) Igaz, hogy bődületes munkával, felkészüléssel, de csak alkalmazható tudást vagyok hajlandó tanítani.
Szókrakész
@Nagy Mária: Minden "Brüsszel hívő" országot le fognak nyomni erre a szintre. Pont ezért van a migráncsáradat, a népek, fajok turmixolása.
Egy mongrel típus létrehozása. Coudenhove - Kalergi terv.
Már a biblia is ettől próbált óvni minket.

"Igaz, hogy bődületes munkával, felkészüléssel, de csak alkalmazható tudást vagyok hajlandó tanítani."

Széllel szemben pisilni?!?!?!
De úgy zárójelbe téve.
Bár a gyerekem is ilyen tanároktól tanulhatna.

Amúgy a net korában a kiválasztott rétegen kívül(utódlás, kiszolgáló személyzet, helytartók, ...) mindenkit totál lebutítani, igénytelenné tenni, nehogy ráébredjünk, hogyan lettünk rabszolgasorba hajtva.
Ezért van a média, iskola, játékok, ideológiák, konzumidiotizmus, ...teljes felhasználásával az összehangolt támadás minden ember, nemzet ellen.
Nagy Mária
@Szókrakész: Bennem is lappangott ez az érzés, sőt gyerekekkel is beszélgettünk róla, de ezt csak a matematikus elmém összeesküvés elméletének szoktam hívni. Nem tudom mennyire tudatosan teszik ezt velünk, inkább a mérhetetlen emberi kapzsiságra, a pénz- és hatalomvágyra gondolok, ami ezt eredményezi.
A mi iskolánkban szerencsére sokan vagyunk, akik széllel szemben... Ez az oktatási rendszer ugyanis a gyerekek természetes érdeklődését, motiváltságát öli meg. Nekem mindenféle béremelésnél többet ér , ha csillog a gyerek szeme, visszajön hozzám évek múlva is szeretettel, s látom, hogy boldogul a saját világában.
Szókrakész
@Nagy Mária: "tudatosan teszik ezt velünk, inkább a mérhetetlen emberi kapzsiságra, a pénz- és hatalomvágyra gondolok, ami ezt eredményezi."

Ebből az "egyenletből" kivesszük az inkább és gondolok szavakat és már tökéletes is a válasz.
DR Eric CARTMEN
Ez biztosan megint a Soros bűne !! (vagy a Gyurcsányé )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.