A kormány nemzetstratégiai célja a magyar családok gyarapodása, s ennek megfelelően a szülészeti ellátásnak a WHO vonatkozó irányelvei alapján történő fejlesztése prioritást jelent a kabinet számára – közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára a szocialista Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésre.

Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában kiemelte: a cél olyan ellátás elősegítése, ahol a középpontban a nő és a magzat, illetve újszülött áll, azon alapelv mentén, hogy a várandós nő nem beteg, és a várandósság nem betegség.

Nagyon fontos szerepet töltenek be a várandósság és a szülés során az anyát ért tapasztatok és élmények, azok hosszú távon is hatással lehetnek a további gyermekvállalási hajlandóságára, ráadásul az anya-gyermek kapcsolatára is – mutatott rá a parlamenti államtitkár, hozzátéve: ezen a téren már számos lépést tettek, amelyeknek hatására már észlelhető a demográfiai trend pozitív irányú elmozdulása. Ugyanakkor további intézkedések is szükségesek, ezért a munkát folytatják tovább.

Az államtitkár közölte: a Népesedési Kerekasztal javaslatai között szerepel az önálló szülésznői várandósgondozás megteremtése. Ennek jogszabályi hátterét a várandósgondozásról szóló Emmi-rendelet biztosítja, mely lehetővé teszi, hogy az alacsony rizikójú várandósság esetén a várandós nő szülésznőt válasszon a várandósgondozás felelős személyeként. Magas rizikójú várandósság esetén a gondozást továbbra is kizárólag szülész-nőgyógyász szakorvos végezheti, a védőnő és a háziorvos közreműködésével.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
 „Nem baj! A lényeg, hogy dübörgünk valamerre!”
Azt hiszem ennél zseniálisabban nem lehet összefoglalni, hogy mi a jó fenéért nem mozdul annyi ember, hogy az elég legyen egy változáshoz. A valamerre dübörgés össznépi boldogsága,
nemzetmegtartó ereje elég ahhoz, hogy felülírja a józan ész, a személyes tapasztalat, vagy akár a tulajdon nyomorúságunk valóságát is. Hiszen haladunk! Igaz, hogy nem pont mi személyesen,
de mindenki más igen. A kormány a világon mindent megtesz azért, hogy egy valóságos
boldogságsziget legyünk az ellenséges Európában (egy testvérnép sincs a környéken!) a
megcsonkított mivoltunk ellenére (Trianon!) is meg tudjuk mutatni a világnak (Nobeldíjasaink),
hogy mi igenis dübörgünk. Valamerre. Kár, hogy ezt rajtunk kívül senki nem hallja.
eugen4402
Jaj, anyám! Nemsokára 70 éve lesz, hogy első áldozó voltam, akkor kaptam a tiszitől egy szentképet. Ezt az ..Étvári fiút ábrázolta, ezzel az ájtatos mosollyal. Ha minden kötél szakad, megpróbálhatná a színészi pályát is, bár nem eléggé kongruens...
Nessy
Rétváry lett az ügyeletes "milyen okos, milyen ügyes, legkisebb Ugrifüles"? Minden napra jut töle valami "jó hír"!
Most már várom, hogy bejelentse, miszerint megtalálták a bölcsek kövét, az örök élet forrását, és az arany készítés titkát!
human
Az B+. Orbán vejéhez már naponta új luxusingatlanok kerülnek.
"Orbán vejének köréhez most egy félkész luxushotel került"
propeller.hu/itthon/3255183-orban-vejenek-korehez-most-egy-felkesz-luxushotel-kerult
mekkelek
Ha a "tûzhöz közeli" családok gyarapodása vár minden magyar családra akkor fényes jövô elôtt állunk...
Hari
Ezzel csak az a baj, hogy cél, valóság meg tény.! Mecsoda különbség !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.