Saját temploma, bankja és újságja is van az itt élő kínaiaknak és mostanában a luxusotthonokat sem vetik meg. Közép-Európa legnagyobb kínai kolóniáját alkotják, és a budapesti lakáspiacon is egyre jelentősebb keresletet generálnak. Forrás: eurocenter.hu

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Saját templom, saját újság, még 5 -
nyanya001
@nyanya001: év és saját Magyarország
( A franc bele az elöbbi idő előtt felugrott .
Ja meg a magyar éhbérét dolgoztatott magyar áttér a kínai vallásra.
Meg a qrva édesanyátokat !
Aki Én
Tegnap ettem először kínai brokkolis csirkét. Hát qrva finom volt.
karma1
Tobb mint 20 eve mar bent vannak az orszagban, es eddig akarkitol kerdeztem, senki sem tudott (vagy nem akart) nekem valaszolni arra a kerdesre, hogy honnan a francbol van annyi penze egy verkommunista orszagbol Ma.o.-ra erkezett kinainak, hogy egynapi bevetelebol akar egy lakast tudott volna venni minden nap??? KI KULDTE AKKOR IDE OKET? (A Kadar-rendszer utolso, zavaros eveitol kezdve vannak Ma.o.-n).

Szoval, KI PENZELTE OKET??? ES FOLEG MIERT??? ES MIERT KAPTAK AFA-MENTESSEGET ANNAKIDEJEN?
A kinai uzletekben a mai napig nincsenek NAV-hoz bekotott penztargepek, es igen, Ujpalotan nemely blokkban mar szinte csak kinaiak laknak. (Merhetetlen igenytelensegben, a lakast foleg az aru tarolasara hasznaljak, es nagyon egyszeruen elnek. Annakidejen csinaltam nekik beepitett konyhat egy altaluk frissen megvasarolt panellakasban, innen a szemelyes info. Ez kb. 1993-94-ben lehetett. )
A felmerest estere beszeltuk meg, az o piacozasuk utan, es amikor felmentem hozzajuk, akkor szinte minden szobaban a plafonig a zippzaras nagy feher-kek-piros csikos taskakban , vagy nagy kartondobozokban allt az aru. A kb. 1meter 35 centi magas kinai csajszi egy akkora koteg penzt markolt ki az ovtaskajabol, hogy alig birta megfogni egy kezzel. Egyszeruen felelmetes volt, akkor, amikor az emberek maximum 35-55 000 forintos havi fizut kaptak. Velem rendesek voltak, idore fizettek, amit megigertek, betartottak. Igaz, en is.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.