Három megyére adtak ki figyelmeztető előrejelzést ónos eső miatt.  Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben kell számítani gyenge ónos esőre a reggeli, délelőtti órákban – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Pénteken napközben a középső és dél-alföldi területeken is kitisztul lassan az idő, akár hosszabb időre is kisüthet a nap, de az északkeleti területeken még borult maradhat az ég. Az ország legnagyobb részén nem lesz csapadék, de hajnalban és délelőtt nagyjából a Miskolc-Debrecen vonaltól keletre előfordulhat kisebb mennyiségű ónos eső, ónos szitálás, fagyott eső.

Jön az ónos eső, kiadták a figyelmeztetést

Elsősorban az ország középső harmadán élénkülhet meg a légmozgás, a főváros tágabb környezetében erős széllökések is. A legalacsonyabb hőmérséklet az ország legnagyobb részén mínusz 6 és mínusz 2 fok között alakul. Napközben általában 5-10 fokig melegszik a levegő, de a Dunántúlon helyenként ennél is melegebb lehet. Ugyanakkor az északkeleti tartósan borult területeken még délutánra is csak mínusz 1 és plusz 4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Ideje lesz lassan már a kedvenc terepjárómon is lecserélni téli gumira a topánkákat. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.