A tervezett új polgármesteri fizetések mértékéről egyeztettek a parlamenti képviselőcsoportok pénteken, Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a tanácskozás után azt mondta, a jövő héten "megkísérlik" a parlamenti döntést a bérrendezésről, amelynek alapja az államtitkári fizetés lenne.

A politikus budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a főpolgármester – jelenleg is miniszteri szintű – bére nem változik, a többi polgármesterét viszont január 1-től a jelenleginél egy kategóriával feljebb, a helyettes államtitkári helyett az államtitkárihoz igazítanák, azaz – települési lélekszámtól függően – ennek százalékában határoznák meg.

A frakcióvezető szerint "nagyjából" sikerült kompromisszumra jutni, mint mondta, a Jobbik és az MSZP úgy nyilatkozott, megfontolják a javaslatot.

Ennek alapján egy 500 lakosúnál kisebb település polgármesterének bére az államtitkári fizetés – az eredetileg javasolt 20 százalék helyett – 30 százaléka lenne, 1500 lakosig 40 százaléka, 2000 lakosig 50 százaléka, 5000 lakosig 55 százaléka, 10 ezer lakosig 60 százaléka, 30 ezer lakosig 70 százaléka, afölötti lélekszámnál pedig az államtitkár bér 80 százaléka lenne.

Az emelések költségvetési hatása mintegy 1,5 milliárd forint lehet – tájékoztatott.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Nem értem mit veszekednek ezen: vegyék figyelembe a polgármester hány fős várost, falut irányít!
Egy 600 fős falu polgármestere és egy szegedi polgármester között lehet fizetéskülönbség. Nehogy már az is ugyanannyit kapjon!
justhpeter
Tarlósnak még sok is. Bár, ha azt veszem, hogy a potentát seggnyalók mennyit keresnek, kapjon ő is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél