Februárban kezdődnek parlamenti egyeztetések az államfőválasztásról – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikust arról kérdezték, hogy a sajtóban megjelentek – az atv.hu cikke – szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere válthatja Áder Jánost a köztársasági elnöki poszton. Áder János ötéves államfői mandátuma 2017 májusáig tart.

Kósa Lajos légből kapottnak nevezte a sajtóhírt.

Arra viszont emlékeztetett, hogy elnököt választani a parlament tavaszi ülésszakában kell majd, amelynek bizottsági ülései február 15-én, plenáris ülései pedig február 20-án kezdődnek.

"Tehát február 15-től kezdődően nyílik meg az egyeztetés", és kezdeményezni is fogja, hogy tárgyaljanak majd a parlamenti képviselőcsoportok – közölte a frakcióvezető. Hozzátette, szerinte legkésőbb márciusban erről dönteni is kell, "hogy a szükséges előkészületeket kényelmesen lehessen megtenni, hogy ne szorítson minket az idő".

Az alaptörvény értelmében a köztársasági elnököt a korábbi államfő megbízatásának lejárta előtt legalább harminc, legfeljebb hatvan nappal kell megválasztania az Országgyűlésnek.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
balognal rosszabbat nehezen lehetne talalni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
@Yoda69: Kósa Lajossal vetekedhetnek ezen a poszton!
Borsodi
Legalább lenne egy köztársasági elnökünk is aki roma származású passzolna Orbánhoz.Magyarország lehetne Roma kézben romokban.Nem értem miért a fidesz padsorból kell oda tenni.Ezt a népnek kellene eldönteni minden pártból egy embert jelölni és mi eldöntjük kit akarunk.Most verje a mellét Orbán, hogy a népünk véleményére szükség van.
justhpeter
Erről kell népszavazás ! Balog pléh bános csak a második tökéletesen alkalmatlan. Az első a gazdaállata. Ám legyen. Ostoba "álamfő" már volt ebben az országban, most lesz egy jellemtelen, nulla ember.
Papuska1
Azt látom, hogy a Kádári proli tempóból még mindig nehezen tudtok kiemelkedni! A ti liberális szellemi elődeitek harcolták ki, ráadásul népszavazással, hogy ne közvetlenül, hanem a Parlamentben válasszák ki a köztársasági elnököt! Ebből adódik, hogy mindig az aktuális többség fogja adni. Jó is ez, hiszen így is lassan halad a törvénykezés és a baloldaliság teljes és végleges felszámolása, azután ezeknek a bárgyú proli gondolatoknak a kiirtása a politikából. Például azoknak, hogy akik képviselik és vezetik, mondhatom uralják ezt az országot, azoknak méltó körülményeket teremtsünk, és más országok megbecsüléséhez képest, az itteni vezetőket ne becsméreljék, vagy sajnálják azt tőlük, ami jár, és amit mások is megkapnak a világban. Kell is a minőség, mert a többségetek által utált magyarok, bizony egyre komolyabb tényezők Európában, bár egykori pufajkás vezéretek rá próbált venni bennünket, hogy merjünk kicsik lenni, de mi nagyok akarunk lenni! A lehető legnagyobbak! De ti maradjatok csak kicsik, ha úgy jó, lehet, hogy másoknak is jobb ez így, csak halkabban forrjon belőletek a tanulatlanság, a butaság, a korcsokra jellemző írígység!
cs.n.
Nem mindegy, ki lesz? Úgyis a Fidesz orbánviktori kézivezérlésű drónja fogja bepottyantantani a Sándor-palotába. Lényegtelen a személye, ha kellőképpen meg tudja kötni a nyakkendőjét, valamint kellőképpen szervilis fidesznyalonc, jó esélye van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.