Szerda hajnalban vesztette életét egy budapesti gimnazista fiú, akit fertőző agyhártyagyulladással diagnosztizáltak. A Veres Pálné Gimnázium végzős diákjanapközben még jól érezte magát, a tünetek felbukkanása után néhány órával hunyt el.

Osztálytársai, tanárai és azok, akik érintkeztek vele, azonnal antibiotikumot kaptak. Azóta egy újabb diák jelentkezett a fővárosi Szent László kórházban, hasonló tünetekkel. A meghalt diák az évfolyamtársa volt – tudta meg az RTL Klub.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Hallottam a televízióból, hogy kimutatták, ez a diák nem agyhártyagyulladás miatt lett rosszul.
1magyar
www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/jarvanyos_agyhartyagyulladas/238

Ebből kétféle van, de mivel hazánkban döntő többségben csak a C típusú Meningococcus okoz járványos agyhártyagyulladást, általában elegendő ez ellen oltani.

Az oltás másik, kiterjesztettebb típusát jellemzően csak az kapja meg, aki utazást tervez, különösen akkor, ha Afrikába látogat el.
(Vagy afrikai migránsok hordják be)
sziha
@1magyar: a zarojeles mondatodat kihagyhattad volna... Amolyan csakazertis. Ha a migrik lapatoltak volna be az orszagba, nagy valoszinuseggel nem Bp.-n lett volna az elso megbetegedes, hacsak a Magyar Passzat atugorva mindenkin pont nem az adott oktatasi intezmeny ablakan viszi be a migri taborbol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.