Megfelelő nyelven kell megszólítani a mai fiatalokat, kicsalogatva őket az apolitikusság "elefántcsonttornyából" – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Fidelitas alapításának huszadik évfordulóját ünneplő budapesti rendezvényen szombat este.

Rogán Antal a résztvevőkhöz szólva azt mondta, ez az ő küldetésük.

A miniszterelnök üzenetét tolmácsolva kiemelte: "öregeket a tanácsba, fiatalokat a csatába" kell küldeni.

Rogán: Ki kell csalogatni a fiatalokat az apolitikusság "elefántcsonttornyából"

Szintén Orbán Viktort idézve közölte: nincsenek elveszett generációk, csak "csendesebbek" és "hangosabbak". Az útkeresés, az elveszettség érzése természetes, de minden generációnak van küldetése – nyomatékosította a miniszter.

Szavai szerint azon az ösvényen kell tartani az országot, amelyen 2010-ben elindult.

Rogán Antal úgy fogalmazott, "egy pillanatra sem" szabad elhinni, hogy lehet olyan baloldali kormány, amely jó.

A migrációs válságról szólva a tárcavezető azt mondta, az csak előhangja egy sokkal nagyobb krízisnek.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szintén azt emelte ki, hogy a Fidelitas tagjai "tolmácsok", akik segítenek közvetíteni a kormány és a fiatalok között.

Rogán: Ki kell csalogatni a fiatalokat az apolitikusság "elefántcsonttornyából"

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rövid videoüzenetében a Fidelitashoz kötődő kellemes élményeit, egyebek mellett a nyári táborokat idézte fel.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a rendezvényre küldött, más által felolvasott üzenetében azt kívánta, hogy folyamatosan növekedjen a Fidelitas, amelyben az egyéni érvényesülésnél fontosabb a közösség ereje.

Az előadók közül többen is érintették a szólásszabadság kérdését, és úgy vélekedtek, ki kell mondani a problémákat.

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke arról beszélt: bíznak benne, hogy le fog áldozni a "politikai korrektség" időszaka.

A Fidelitasról szólva azt hangoztatta, hogy a szervezetnek vannak reményei. Gulyás Gergely is megjegyezte, hogy közelíteni kell a fiatalokhoz a polgári politikát.

Gyürk András, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője úgy fogalmazott, irigyli a Fidelitas jelenlegi tagjait, mert komoly kihívás előtt állnak: megküzdhetnek a szabadságért.

Az egyén mindenhatóságát hirdető "liberális politikai korrektség" időszaka lezárul – vélekedett, hozzáfűzve: a meccs azonban még nincs "lefújva", ezért tenni kell annak érdekében, hogy újra a szabadság érvényesüljön.

Fürjes Balázs, egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos szavai szerint "a Fidelitas a szabadság sodrásával született".

Böröcz László, a Fidelitas elnöke úgy értékelt, az 1998-2002 közötti kormányzás visszaadta Magyarország jövőbe vetett hitét, 2010 után pedig "újra elkezdődött valami". Nyomatékosította: ki kell mondani, mi az igazság és mi a hazugság.

Az ünnepségen több külföldi politikus felszólalt. Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter videoüzenetet küldött, voltak azonban olyanok is, akik személyesen fejezték ki a Fidelitas iránti szimpátiájukat.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Szavai szerint azon az ösvényen kell tartani az országot, amelyen 2010-ben elindult.
Vagyis a lopás, mutyizás, hazudozás ösvényén.
.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
Igen, tonyóparasztgyerek !
Bö nyállal, csücsöritett ajkakkal, lehetöleg fog nélkül
- ahogy a PRIDE-homo-klubban tanították...:-))
papa.49
@kissé felnőttem: A tonyo jó lesz nekik reggelire)))))))))
wpym
A fiataloknak nem politikusokra es politikara van szukseguk, hanem jovokepre, megelhetesre, elheto orszagra, ahonnan nem kell elmenekulni a rabszolgasors miatt!!!
Cefi
Szerintem jegyezzük meg jól! Ez az ember, akinek félig konszolidált banánköztársaságokban is bíróság elé kellett volna állnia kismillió korrupciós ügye miatt, a leendő fideszes kádereknek osztogatja büntetlenül az észt. Még véletlenül sem valaki mást szalajtottak oda, hanem Rogánt, akinek sunyi vigyorral a képén volt pofája arról is beszélni, hogy a közpénzlopó, adófizetőket megkárosító, urizáló életvitelét feltáró sajtót kinyírták Magyarországon. Nincs ennél nagyobb gyökér cinizmus.A csillogó szemű fideszes ifjúság példaképe: a parasztlegényből lett mocskos celeb, aki mindenkin átgázolva, soha semmiért felelősséget nem vállalva, fröcsögő nyállal kommunistázva, liberálisozva mutatja az utat a következő generációnak. Ez az üzenet: a hazugsággal, sunnyogással, lenyúlással, átveréssel gazdagon kikövezett út vezet sikerre. A jóhiszemű, becsületes élethez nem kell semmi más, mint ilyen Rogán-szerű emberi selejtekkel összeállva mozgalmárkodni, hülyeségeket beszélni, beszólogatni, megsértődni, kikérni magadnak azért, hogy 10 év múlva a közös vagyonból jól élj, és ne számítson, mekkora erkölcsi trágyadombbá küzdötted le magad. A párt megvéd. Ha nem volna igaz, közhely is lehetne: megérett a pusztulásra itt minden.
anka
@Cefi: - szuper az írás mint mindig!
- egy kávéval meg is köszönöm...:) img12.dreamies.de/img/837/b/xysmxpnf6dd.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.