Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy házaspár ellen, akik borzasztó körülmények között éltek négy közös gyermekükkel Tatabányán egy lakásban – írja az Index.

A szülők a kisfiúk számára nem tudtak ételt biztosítani, és az alapvető higiéniai ellátásukra sem figyeltek oda. Nem beszéltek a tanárokkal az iskolában és rendre kihagyták a szülői értekezleteket is. A gyerekek iskolában nyújtott teljesítménye se nagyon érdekelte őket – felszerelés, és gyakran házi feladat nélkül küldték el őket az iskolába.

A férfi munkanélküli volt, és gyakran ivott. A nő alkalmi munkát végzett, amiből képtelen volt eltartani a négygyermekes családot. Mindez nem igazán zavarta, ideje nagy részét inkább a közösségi oldalakon töltötte. Állandóak voltak a pár közötti veszekedések, sokszor a gyerekek előtt ütötte meg feleségét a férfi.

Az illetékes kormányhivatal elvette az érzelmileg súlyosan sérült gyerekeket a szülőktől. Valószínűleg mindkettőjükre börtön vár. A kiskorú veszélyeztetésének büntette egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.