Szüneteltetni kell a részvételünket a PISA-felmérésekben – írja a magát Magyar Szülők Országos Egyesületének nevező szervezet.

"Nemzetközileg is lejáratják a magyar gyerekeket a frissen publikált PISA-teszt eredményei. A pedagógusok sorozatos béremelése és az iskolaigazgatók hatáskörének növelése nem emeli az oktatás színvonalát"

– áll az MSZOE közleményében.

A szervezet szerint az idei "a siker éve volt a pedagógusok érdekvédelmi szervezeteinek. A sorozatos béremelésektől a tanfelügyelet korlátozásáig, a Klik megszüntetésétől az iskolaigazgatók hatáskörének növeléséig mindent elértek, amit akartak." A pedagógusok ugyanakkor ezt egészen másképp látták.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesületét vezető – és annak honlapját szerkesztő – Keszei Sándorról korábban azt írta a hvg.hu: szervezetének nincsen kimutatható tagsága, korábban mégis rendszeresen megnyilatkozott az oktatást érintő témákban. Felháborodást okozott például az erkölcstantanárokról szóló, később visszavont, zavaros eszmefuttatása.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Már többször felháborodtak a szülők, hogy ez a kretén, dilettáns gyülekezet ne képviselje őket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Már többször felháborodtak a szülők, hogy ez a kretén, dilettáns gyülekezet ne képviselje őket.
Ludmilla
PISA- tesztből való kilépéstől nem lesz jobb a szövegértés...A szövegértés munkafüzetek kampányszerű megoldásától sem... Az egyetlen megoldás,szerintem a sok-sok közös feladatmegoldás.A gyerek olvassa el többször a feladatot,értelmezze,akár a tanárral együtt,amíg meg nem érti,mi a dolga.Minden tantárgy esetében..Nem segít az sem,ha az óraszámokat csökkentik,a tananyagot meg növelik...
justhpeter
@Aki Én: Ezek már olyan ostobák és kártékonyak, hogy a kormányban a helyük, hisz az ott ülők sem hülyébbek.
quadrocopter
Óóóó...egy újabb, közpézen eltartott pártnyalogány konda adott (sajnos!) életjelet magáról!
Strutcz és az homok esete a hibbant javaslat!
1magyar
Én valahol beletaláltam a PISA teszt kérdéseibe: ha ezek jelentik a gyerekek tudását, akkor nagy a baj ott.Én baromságnak találtam a feltett kérdéseket is.
CsipkeRózsa
@RonaGyuri: "ez vén f.. milyen szülő???" ,

hülye szülő.
RonaGyuri
@CsipkeRózsa: hát hülyének tényleg hülye, de oktatási szempontból - bár tényleg nem kizárt, de nem jellemző -, hogy aktív szülő lenne!
Clavigo
Össze kellene hozni ezt a krteént a párjával...kusovszkiné ténsasszonnyal...Micsoda gondolatok születnének ott...Kb. mint amikor két legelő barom találkozik...
human
Ha pedig kilépünk az állami korrupciót felszámolására alapított nemzetközi közösségből, annak egyenes következménye, hogy nem lesz korrupció nálunk. Aha
human
@RonaGyuri: Lehet akár szülő is ez a vén f..., hisz Andy Vajna is most tervez közös gyereket Timcsikével.
Nessy
@human: Fiatal szomszéd a lényeges ehhez a projekthez!
bencemacska
@RonaGyuri: ma, 14:20
Gyerekgyártó.
Amikor ezt a manuszt meglátom, mindig valami eget rengető marhaságot várok tőle. Még sohasem csalódtam!!!
Tessék belegondolni, ilyen f...k ülnek a kerekasztalnál és osztják az észt! Csoda, hogy értelmes pedagógus nemül le ahhoz a "kerekasztalhoz"???
RonaGyuri
@human: ezért írtam úgy, hogy nem jellemző!
Macskaszem
Amiről nem tudunk, az nem fáj. Nem lesz felmérés, nem lesz probléma sem. Eccerű, mint az ék.
2008-ra ki lesznek iktatva az ilyen szervezetek, meg antikorrupciós izék, civil szurka-piszkák, mert piszkosúl rontják a kúrmány renoméját.
papa.49
Ez a pacák már kinézetre is egy gnóm, de szellemileg még azt se éri el!!!
wagabund
ezt a képen látható faszit már többször is le akarták mondatni -(érthetőbben:elzavarni)- de sosem sikeült...vajon mi lehet a bája ennek a kedves öregúrnak? mert valamit nagyon tudhat...én speciel el sem tudom képzelni a nyilatkozatai alapján, de ez az én fogyatékosságom...

valaki bővebben?
wagabund
@bencemacska: ennyire bőven mégsem kellett volna...
Lepényleső
Briliáns megoldás! A rossz osztályzatot pedig úgy lehet elkerülni,ha nem osztályoznak?
Csak nem azért teljesítünk mindenkinél jobban,mert senki sem méri a teljesítményünket?
bencemacska
@wagabund: Hát,... egyszerűen, nekem nincsenek szavaim a jellemzésére!
Bár jobb lett voln a Kálmán Olgával folytatott beszélgetése. De lusta voltam megkeresni:
www.atv.hu/egyeb/20130220_erkolcstan_oktatas_az_atv_ben_vonta_vissza_vitatott_javaslatat_keszei
Cicamama55
@Lepényleső: Pont erre gondoltam én is! Majd egyedül marad itt Európa közepén a bekerített Magyarország...Minden irányú ellenőrzést elutaító országgal majd ki akar együtt működni bármibe is?!
Zeta
Ez a legegyszerübb, ahol ellenőriznek, szóvátesznek , onnan kilépúnk.
Mi mindent jól csinálunk, mások nem értenek semmihez.
namihami
Édes Istenem, és az ilyen felügyelet és ellenőrzés nélkül, szabadon kószálhat a városban. Sőt, még nyilatkozhat is.
kissé felnőttem
na ujabb kor- mányközeli leghűségesebb nyugdijas szól ? cöfög a hozzáértés gondolható
ilyet alakitottak testközeli pedagógusokbó. lVelük konzultáltak.na mennénk inkább kalandozni aztán uj honfoglalást, mert ez a régi 100 sebből veritékes itt már se föld se erdő se hal se vad se szőlő se tanösvény csak harag meg megmagyarázzuk ibizán. Az értelmesse nem jut szóhóz, valakik meg minek ugatnak bele
Azért nem értem mire való a parlament mindennek ott kéne halkan értelmesen mások véleményére figyelve zajlani tervezetten nem kapásból kiosztan a kevesebbiket vagy kissebeket. Az ostobán szólót udvariasan meghallgatva majd tényekkel meggyőzve nem betonba döngölve kéne kezelni ezt mikor irják tőrvénybe ???
soha ??? ezért tartunk itt a semmi mezején
wagabund
@bencemacska: most este lesz ennek az embernek egy tévé vitája...sajnos főzés közben csak ez maradt meg,hogy kivel, mikor , nem tudom...
ja, a hírtévét hallgattam...talán ott..
Yoda69
Nehany napja pont ezt irtam hogy ez lesz a megoldas. Kileptunk a korrupcio ellenes szovetsegbol is mert tul korruptak a fideSSesek. Most kilepunk a PISA teszt-bol is, mert a fideSS tonkretette az iskolarendszert, es diakjaink sorra vereznek el.
Gratulalok!
wagabund
megvan...megvan miért is ragaszkodik ez az ember az asztalához...

a vitából csak egy rövid mondatrészlet hagyott nyomot...aszonta...sokat járok külföldre konferenciákra...
hát ez az...a sok utazás, ingyenélés, a nagy semmire...blablabla..
idppp
Ez a szemétláda, hogy került olyan pozícióba, hogy belepofázhat komoly dolgokba! Megnyilvánulásai alapján tök hülye! Ez a barom azt képzeli, hogyha homokba dugja a fejét minden megváltozik? Ritka nagy állat, és sajnos akik a kormány részéről az oktatás ügyét intézik azok méltó párjai!
nezelodo
Szerintem meg titkosítani kell kedves nagypapa, száz évre, hogy még az unokák se tudjanak röhögni az oktatáspolitikusaink látványos sikerén! Ha már a metró dolgai is titkosítva lesznek, eben-guba, hogy ezt is lepöcsételik.
CHEWBACCA
Túl sokat foglalkozunk ezzel a kérdéssel!Már-már lerágott csont...
papa.49
Figyeljétek meg az lesz a vége hogy megint nem fogják elfogadni az itthoni biziket a világban mint anno a rákosi korban, és a kádári kor elején...
Nagy Mária
@CHEWBACCA: Szerintem meg csak a csontot rágjuk, s közben nem teszünk semmit. Tanárok befenyítve, összes szülő és nagyszülő irány a parlament. Most azonnal változtassák meg a Nemzeti Alaptantervet, nem várni a "kerekasztalkodásra", mert az is csak pénznyelőnek van kitalálva hozzá nemértőknek.
szép új világ
Még egy FIDESZ által pénzelt "civil" szervezet.
vadsanca
Ezek szerint van min szégyenkeznünk! Bravó! Ezért ki- és kik a felelős (ek)?
idppp
@CHEWBACCA: Maga is elképesztően hülye! Méltó párja ennek a baromnak! Nincs fontosabb a gyerekeink, unokáink jövőjénél, azt meg csak a tudás biztosítja! Az oktatásnál, a jövő szempontjából, semmi nem lehet fontosabb egy ország számára! Ilyen állatnak, mint maga biztosan 4 elemije van és elégedett vele, mert esze annyi van, mint a hintalónak, párját ritkító hatökör!!
mariaberta
Talán még sem a kilépés volna a megoldás? Ennyire hülyék vagyunk? Vagy éppen most hülyülünk el?
lampa laz
Ki volt az az állat aki ezt a szerencsétlen marhát erre a posztra ültette? Gyanítom 1 szinten van vele. Magyar Szülők Országos Egyesülete, valszeg a magyar szülők nem is tudják, h létezik 1 ilyen szarság, mert ha tudnák kikérnék maguknak, hogy ilyen elnökük legyen. Jaj, mamám...
Az Olga 1x már lejáratta ez buggyantat egy műsorában.
kakaósbögre
csodálkoztok?miért az "Idősek Tanácsa" az micsoda?
gibgab
@Macskaszem: Ugye 2018-at akartál írni? :)
Szókrakész
Ennyi retardált barmot "odafent"!!!

Változtassátok meg a tévéműsorok felhozatalát, a fiatalok érdeklődési körét és máris nem lesz ennyi VV8 kaliberű agykárosult az országban.
Mert addig míg a VV8 és tsa a fiatalságformáló, az idol, addig maradunk is ezen a letaglózó, sokkoló nívón.
Ehhez a szinthez már nem tanárok, hanem bányászok kellenek, hogy a felszínre tudják hozni az ilyen VV8 stílusú fiatalok értelmi szintjét!!!
Szókrakész
Csak úgy figyelmébe ajánlom a Pisa-teszthez hasonló szintű hozzászólóknak.
Nem Orbán és tsa a hibás. Orbán csak egy csicska.
Még ha látszólag "harcol" is ellenük.
Brüsszel és a háttérhatalom diktálja a "tempót" oktatás és bármi más szinten.
Orbánék csak végrehajtanak.
Teljesítik a kenyéradójuk parancsát.
Itt maga Brüsszel és az őket irányító Deep State a felelős.
coni
Ki képviseli a gyerekek érdekét? A szülők biztos nem, de azt se tanulják meg, hogy lehet a saját érdeküket/jogaikat képviselni. Érdekes, hogy a 70-80-as években mennyivel jobb volt az oktatás, legalább is az eredmények szerint.
Edmond Dantes
A PISA tesztből való kilépés csak fél megoldás lenne.Ne járassuk a gyerekeket iskolába,akkor senki nem baszogatná a tanárokat sem,meg pártunkat és kormányunkat sem!!!
bencemacska
@Szókrakész:
Szerinted OV végrehajtja a brüsszeli "parancsokat"? Akkor miért vagyunk a "Brüsszelből irányítottak" között is az utolsók?
Most "fosta a szót" az oktatási államtitkár a Klub Rádióban, de olyan szóképzése van, hogy csak néhány szavát értettem. Annyit értettem meg, hogy mindennek Magyar Bálint az oka.
Azt viszont nem mondta meg, hogy őt ki tanította beszélni?!?!?! (Igaz a riportert sem érdekelte!)
bencemacska
@Edmond Dantes: Vigyázz, mert lehet, hogy még törvénybe iktatják!-:)))
Szókrakész
@bencemacska: Magyarország csak próbababa.
Amit az orbáncék polgárháború kitörése nélkül ránk tudnak erőltetni, aztr vezetik be nyugaton is idővel.
Tehát a nyugatot nyomják le a szintünkre.

Az egész "harcolunk Brüsszel ellen" csak showműsor.
kukac50
Nem kilépni kell,hanem a pedagógusokat meghallgatni a tananyagról és olyan tankönyvből kell tanítani ami megfelel a mai követelménynek, tudják hasznosítani a diákok a minden napi életben a tanultakat. Nem magolni kell értelmetlen anyagot amit Orbán bevezetett! Lássa be a Fidesz,hogy rosszul döntöttek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.