A PISA-teszten elért botrányos eredményekről beszélt az ATV-nek Hoffmann Rózsa. A volt KDNP-s oktatási államtitkár szerint a Magyar Bálint-éra okolható a rossz teljesítményért, hiszen a tesztet kitöltő gyerekek 2006-2007-ben kezdtek iskolába járni, a fideszes reformok pedig csak hét évvel később, 2013-tól kezdődtek.

Hoffmann Lázár János nyilatkozatával szemben azt állítja

"ha csak a tanárokat hibáztatnánk, az kicsit erős volna”.

Azt is hozzátette, Magyarországon a gyerekek teljesítményét sokkal nagyobb mértékben meghatározza a családi hátterük, mint más országokban, így hiába teljesít jól a 15 évesek nagyobbik hányada, a hátrányos helyzetű diákok lehúzzák az átlagot.

Hoffmann szerinta a PISA-feladatok nagyon érdekesek, látványosak, de elég távol esnek attól a klasszikus műveltségideáltól, amely a magyar közoktatás rendszerét hagyományosan jellemzi.

Ha ezen országok elküldenék a tanítványaikat egy nagy európai múzeumba, ahol művészettörténeti, történelmi, irodalmi, bibliai vonatkozású ismeretekre van szükség, akkor egy ilyen versenyt a magyar diákok nyernének meg magasabb általános műveltségüknek köszönhetően

- fogalmazott a volt államtitkár, és úgy véli, a 2019-es PISA-mérés már nem hoz ilyen rossz eredményt, mert a reformok addigra beérnek.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
O hogy nem mesz a kurva anyadba rozsacska,... MI az, hogy az elozo rendszer hibaja? A PISA felmeres az egy NEMZETKOZI teszt, ahhoz a magyar kormany csak annyit szolhatott hozza, hogy bevezette, megcsinalta a magyar diakokkal is...
Inkabb arrol papolj, hogy mi van az altalad annyira atpaszirozott KLIK-kel? Mar te is visszatancoltal, elmondtad, hogy hiba volt megcsinalni, most orulhetsz, mert egy helyett 58 lett.'
Szoval, menj a lecsoba, te ven kurva, aki elkurtad legalabb 3 jo evjarat egesz eletet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
Az előző kormány is fideszes volt,,,, és milyen igazad van... De nem voltál Te is valami oktatási nagysága?
Lepényleső
Egyet értek,az előző kormány pedig a történelem szerint 2010,és 2014 között uralkodott.
bencemacska
Szerintem meg hoffmann szülőanyja a hibás, mert megszülte!
De belefulladhatott volna a fürdővízbe is!
Yoda69
rozsa, meg a matek se jon ki te eszleny. Ha 2007-ben kezdtek a sulit akkor 3. osztalyosok voltak amikor a fideSS hatalomra kerult, utana jott a ti 6 agymosasosotok es idiota iskolarendszeretek, ami tonkretette a gyerekeket.
Magyar Balint rendszererol a tanarok is elismeroen szoltak, ami kifejezetten a problema megoldasra fokuszalt.
Nos ezt TI basztatok el, ugyhogy ne mutogass masra.
Lepényleső
Nehéz elhinni,hogy vannak olyan emberek akiknek ennyire vastag az izomzatot takaró bőr?
kukac50
Minden Fideszes barom vissza mutogat még mindig,nem fogják fel,hogy mióta kormányoznak ?
2012-ben volt az előző felmérés az még az MSZP javára írható akkor javítottak a diákok, de ez a lebutító mostani oktatás már a Fideszeseké!
Ne mutogassatok visszafelé!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.