Magyarország nem büntető jellegű, hanem "fair Brexitben" érdekelt – mondta Orbán Viktor kormányfő a Michel Barnier-vel, a Brexit uniós főtárgyalójával folytatott keddi budapesti megbeszélésén, amelyről Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője tájékoztatta az MTI-t.

Michel Barnier – aki a Brexitről, vagyis Nagy-Britannia uniós kilépéséről szóló, Londonnal folytatandó tárgyalásokra létrehozott munkacsoportot vezeti – azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy tájékozódjon a brit kilépéssel kapcsolatban Magyarországnak fontos szempontokról.

A találkozón – amelyen részt vett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is – Orbán Viktor ismertette a magyar álláspontot, amelynek lényege, hogy a Nagy-Britanniában tanuló és dolgozó magyarok szerzett jogai ne csorbuljanak a jövőben sem. Emellett fontosnak nevezte, hogy a Magyarországon lévő brit cégek magyar alkalmazottainak helyzete is stabil maradjon – tájékoztatott Havasi Bertalan.

A magyar kormányfő és a francia politikus – volt francia külügyminiszter, korábbi belső piaci uniós biztos – egyetértett abban, hogy a kilépés pillanatáig mind az EU, mind Nagy-Britannia tagsággal járó jogai és kötelezettségei változatlanul fennállnak.

Magyarország abban is érdekelt, hogy az EU és Nagy-Britannia között a Brexit után is erős kapcsolatrendszer legyen. Orbán Viktor ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az EU négy alapvető szabadságjogának arányosan kell érvényesülnie mindkét oldalon a kiválást követően is – idézte a kormányfő szavait a sajtóiroda vezetője.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Amikor beindul az Orbán kormány finghordó gereblyézése Angliában.
Jó oktatás, fejlődő gazdaság, vállalkozóbarát környezet kell, nem pedig hol ide, hol oda
átcsoportosított pénz mindenki más rovására. Akkor majd a fiatalok tudnak és mernek
gyermeket vállalni Magyarországon is, nem csak Angliában, a szülők képesek lesznek eltartani
és felnevelni a gyermekeiket és mindezt úgy, hogy nem kell minden héten üvöltve ünnepelnie
magát a kormánynak, miközben a feldíszített és diadalmasan mutogatott felszín alatt
haldokolnak az öregek, a sérültek, rokkantak és mindazok, akiket a szőnyeg alá söpört a
kormány.
Ja, még egy fontos dolog: sokkal, de sokkal kevesebbet kellene lopni az országos húsosfazé k körül nyüzsgőknek. Akkor jutna pénz arra, amire kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Végre. Most már az ángliusok is tudják, hogy mihez tartsák magukat. Itt volt az ideje, hogy egy szellemóriás is fény gyújtson abban a sötét fejükben.
A Mátyás Templom után a Westminterben is felhangozhat a Te Deum a mi Gazdánk útmutatása és az alagútban történt fény szentséges keze általi gyújtása valamint az ő szellemi vezetése okán.
sziha
Nabammeg. Ha ez elkezd melletunk kampanyolni...
Koltozes Romaniaba, vagy Ukrajnaba, ott majd leszesz tamogatosdi.
nyanya001
Az itthoniak jogai csorbulhatnak ?
Ti még arra is képesek vagytok, ha valami nem tetszik a bibliába,
azt is átírjátok visszamenőleg csak azért, hogy nektek legyen igazatok.
bakegya
@Eladott Ország: ENGEM A NEM PÉNZKÉRDÉSE GONDOK,GONDOLATOK IS AGGASZTANAK-vissza a feudalizmusba -minden mentálhigénét nékülöző állapotok az oktatásban emberi kapcsolatokban,a közbizonytalanság mindennapos földhöz ragasztó nem csakkk tendenciái...a jogvédtelenség,bizonyos nacionalista,korrupt erőszak-a bunkóság cinikusss előjoggá érleltsége-egyházilag mindenestül borít el bennünket belügyesen,és akkor a rendet nem védő szervekről még nem is szólhatunk már ma holnap.
Jozefina
Ezt pont ő mondja, aki nem engedi szavazni a külhoni magyarokat, vagy annyira megnehezíti, hogy képtelenek szavazni. Ugyanis többszáz kilómétert kellene utazniuk, hogy magyar konzulátust, vagy követséget elérjenek. A legegyszerűbb levélben történő szvazából viszont kizárja mindazon honfitársait, akikért oly melldöngetve kardoskodik. Álszent, hazug, képmutató, szavahihetetlen!!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.