Minden negyedik magyar költ többet az előre tervezettnél az év végi vásárlásokra, és minden tizedik vesz fel hitelt az ünnepek alatt – legalábbis az Intrum Justitia felmérése szerint, amelyet kedden juttatott el az MTI számára.

Ebből kiderül, hazánkban minden negyedik válaszadónak okoz komoly gondot  a karácsonyi ajándékok megvásárlása, 12 százalék pedig kölcsönkér, hitelt vesz fel vagy kimeríti hitelkártya-keretét az ünnepek előtt.

Minden tizedik magyar hitelből oldja meg a karácsonyt

Ezzel ugyanakkor felelősebbnek bizonyultunk az európai átlagnál: számos országban – többek közt Nagy-Britanniában, Franciaországban vagy Olaszországban -  a válaszadók 15 százalékánál is többen vesznek fel hitelt karácsonyra.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Mi is főként ölelésekkel oldjuk meg a Karácsonyt. Szeretjük egymást nagyon. Ennyi...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Levendula
@verőce21: 8 hét múlva, nem 8 év múlva. De lehet, hogy 8 évig kell fizetni a kamatos kamatokkal terhelt hitelt...
namihami
Minimum 20 éve nincs ajándék a család felnőtt tagjainak. A gyerekek persze kaptak, de ma már ők se igénylik. Tizedik kockás ing, ötödik nyakkendő? Minek? A mi korunkban és helyzetünkben az emberek már akkor veszik meg a dolgaikat, amikor arra éppen szükségük van.
Egy jó és finom ebéd-vacsora (négy óra tájban, hogy még mindenki tudjon aludni is utána), aztán duma, röhögés, KARÁCSONY. Aki ajándékot szeretne, na az ne nálunk csengessen 24.-én este.
CHEWBACCA
... aztán majd a Húsvétot is, meg a ballagásokat is, meg a szülinapot, névnapot...
moiszikf
Nyakunkon a Karácsony,... pedig a szívünkben van a helye...
Borsodi
A karácsony a szeretet ünnepe! Megragadom az alkalmat és Kívánok mindenkinek nagyon Boldog szeretetben gazdag Karácsonyt! Valamint nagyon Boldog Probléma mentes,egészségben gazdag Új Évet minden nem fideszes embernek,és ezekkel a sorokkal Búcsúzom ezzel a számmal tőletek,majd jövőre újra jövök .Addig is Ki tartás! Sziasztok!
www.youtube.com/watch?v=R0mB6Eq7OLI
justhpeter
Akármi is lesz, az elég lesz és nem hitelből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.