Az egyik legrangosabb, Németországban átadott emberi jogi elismerést, a nemzetközi Rainer Hildebrandt emlékérmet vehette át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán este Berlinben. Az elismerést posztumusz Maléter Pál, az 1956-os forradalmi Nagy Imre-kormány később kivégzett honvédelmi minisztere is megkapta.

A Rainer Hildebrandt német antikommunista emberi jogi harcos nevét viselő emlékérmet évente egyszer ítéli oda a nemzetközi zsűri, "rendkívüli emberi jogi teljesítményért", az erőszakmentes emberi jogi elköteleződésért.

Balog Zoltán elsősorban a romák társadalmi felzárkózása, valamint az NDK-ból elmenekült németek lelki gondozójaként folytatott 1989-es szerepvállalása miatt kapta meg az elismerést.

Maléter Pál az 1956-os forradalomban játszott szerepéért kapta meg posztumusz az emlékérmet, amelyet özvegye, Gyenes Judith vett át.

A díjat Alexandra Hildebrandt hozta létre 2004-ben, férje halála után. Minden évben Rainer Hildebrandt születésnapján, december 14-én adják át a berlini Mauermuseumban, amelyet Hildebrandt alapított, és amely az egykori Checkpoint Charlie-nál, a Nyugat- és Kelet-Berlint elválasztó fal legismertebb átjárójánál áll.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Na azert ne tulozzunk!!! Elöször is NEM az egyik legmagasabb rangu kitüntetes, masodszor is NEM allami, harmadszor is pedig NEM kitüntetes, hanem egy maganadomanyozasu emlekerem, Hildebrandt özvegyetöl...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@teuton: Én meg kétszeres kiváló dolgozó voltam...
Yoda69
Azt hittem mar a migransok fele mutatott kiemelkedo emberiessegert kapta.
Equus
@teuton: hát így más a gyerek fekvése... némi hálapénzzel műxik a dolog...
namihami
nem tudom, ki kapta meg ezt a kitüntetést idáig. De ha ez a mi EMminiszterünket is érdemesnek találták rá, akkor ez bizonyos fokig a díjat is minősíti. Kicsit olyan Balassi Kard vagy Corvin Lánc jellegű ordó lehet. Azt is egy bizonyos csoport adja és kapja, szigorúan egy más között. Erősen beltenyészet szaga van a dolognak.
teuton
@verőce21: Munkanelküli??? Igaz, azok is kapnak eleg penzt, lakast, rezsit es havi 400 eurot fizet nekik az allam (hasonlitsd ezt össze Orbanisztannal!), de eleg szegenyes a fantaziad, ha szerinted csak annak nem kell dolgozni menni a penzert, aki segelyt kap... Nalunk a hajlektalan is kap napi 12 eurot... Ja, a baratnömnek nem csak a segelyet, hanem a lakasa berendezeset (1100 euro a lakber + rezsi melle) is az allam fizette, mert akkor epp munkanelküli volt... Na meselj ilyenek Ornaisztanbol, ha valakit szorakoztatni akarsz...
verőce21
@teuton: (18:05) Már azt hittem, összeomlottál, mint a hervadt falevelekből álló forgatag.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.