A tanárok felelőssége van a középpontban, pedagógusnak lenni nem magánügy – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak átadásán, csütörtökön Budapesten.

Balog Zoltán az ösztöndíjasokhoz fordulva azt mondta: a Klebelsberg-program üzenete, hogy pedagógusnak készülni nem magánügy, és a juttatás nem egyszerű havi jövedelem, hanem üzenet a kormány, a nemzet és a jövő nemzedék részéről. Hozzátette: most 423 új ösztöndíjas csatlakozik a programhoz, amelyet négy évvel ezelőtt indítottak. A programban osztatlan tanárképzésben így összesen 1557-en vesznek részt, s csupán 65-en morzsolódtak le.

A miniszter kiemelte: azt szeretnék, hogy a hallgatók minél előbb találkozzanak az iskola valóságos világával, és első perctől csak azzal kelljen foglalkozniuk, amiért pedagógusnak jelentkeztek.

A tárca vezetője külön kiemelte azoknak a megyéknek a sorrendjét, amelyeket az ösztöndíjasok megjelöltek később tanítási helyükként. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Baranya azon megyék, ahol a legmagasabb a hátrányos helyzetű családok és iskolások aránya – mutatott rá Balog Zoltán, aki kitért arra is: a PISA-felmérés eredményeinél a családi háttér meghatározó volt. Ez azt jelenti – magyarázta –, hogy ezek a családok nem képesek "a megfelelő indító energiát" biztosítani, ezért itt kell tenni valamit.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Hogy mi nem értjük, miért is ő van egy emberminisztáriumban, még rendben is lenne. De vajon ő mit gondol, miért eshetett rá a választás ? Intelligenciája, kulturáltsága okán, empátiával telített élete predesztinálta erre a posztra, vagy csak egyszerűen a nyelve hosszát vette észre a gazdaállata. mert hát ez a pléh bános nem más, mint Orbán egy segg-féreg-nyúlványa.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hari
@Mirabilis mert nincs az ellenzékben valódi hajlandóság az összefogásra, nincs a láthatáron egy karizmatikus vezető , a fidesz totálisan érvényesíti a divide et impera ősi módszerét a "választási" törvényével, a jelentéktelen pártocskákat közpénzből fizeti, ezzel is a szétforgácsolåst segitve.
Lepényleső
Intelligens ember,a kutya farát sem illeti rúgással,mint ahogy ő sem érdemli sem a jelzőt,sem a titulust?
Nagy Mária
@Pálinkafőző Rézüst: Csak egyirányban működik ez a dolog. A tanár csak végrehajtója lehet kenyéradójának, akár egyetért, akár nem. Ez az előző kormányok idejében is így volt.
Nagy Mária
@Pálinkafőző Rézüst: Abban nagyon igazad van, hogy közel negyven év alatt ennyi ártó szándékkal nem találkoztam. Hogy ne legyen időnk gondolkodni rajta, agyonnyomnak értelmetlen, felesleges munkával bennünket.
Nagy Mária
@Mirabilis: Felülről lefelé az, visszafelé nem működik.
A többit nem magyaráznám, nem igazán érted az előzőkből sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.