A tanárok felelőssége van a középpontban, pedagógusnak lenni nem magánügy – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak átadásán, csütörtökön Budapesten.

Balog Zoltán az ösztöndíjasokhoz fordulva azt mondta: a Klebelsberg-program üzenete, hogy pedagógusnak készülni nem magánügy, és a juttatás nem egyszerű havi jövedelem, hanem üzenet a kormány, a nemzet és a jövő nemzedék részéről. Hozzátette: most 423 új ösztöndíjas csatlakozik a programhoz, amelyet négy évvel ezelőtt indítottak. A programban osztatlan tanárképzésben így összesen 1557-en vesznek részt, s csupán 65-en morzsolódtak le.

A miniszter kiemelte: azt szeretnék, hogy a hallgatók minél előbb találkozzanak az iskola valóságos világával, és első perctől csak azzal kelljen foglalkozniuk, amiért pedagógusnak jelentkeztek.

A tárca vezetője külön kiemelte azoknak a megyéknek a sorrendjét, amelyeket az ösztöndíjasok megjelöltek később tanítási helyükként. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Baranya azon megyék, ahol a legmagasabb a hátrányos helyzetű családok és iskolások aránya – mutatott rá Balog Zoltán, aki kitért arra is: a PISA-felmérés eredményeinél a családi háttér meghatározó volt. Ez azt jelenti – magyarázta –, hogy ezek a családok nem képesek "a megfelelő indító energiát" biztosítani, ezért itt kell tenni valamit.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Hogy mi nem értjük, miért is ő van egy emberminisztáriumban, még rendben is lenne. De vajon ő mit gondol, miért eshetett rá a választás ? Intelligenciája, kulturáltsága okán, empátiával telített élete predesztinálta erre a posztra, vagy csak egyszerűen a nyelve hosszát vette észre a gazdaállata. mert hát ez a pléh bános nem más, mint Orbán egy segg-féreg-nyúlványa.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
hát igen az a bizonyos családi háttér; ártunk és qurmányunk műveletlen arrogáns paraszt-suttyóságuk forrása!
justhpeter
Hogy mi nem értjük, miért is ő van egy emberminisztáriumban, még rendben is lenne. De vajon ő mit gondol, miért eshetett rá a választás ? Intelligenciája, kulturáltsága okán, empátiával telített élete predesztinálta erre a posztra, vagy csak egyszerűen a nyelve hosszát vette észre a gazdaállata. mert hát ez a pléh bános nem más, mint Orbán egy segg-féreg-nyúlványa.
kissé felnőttem
gyalog egy rossz vezetőtől mi javul meg. a szegregációtól mi lesz jobb,?.Az iskolai kötelező hittantól? na lám akkor kár belepiszkitani.Másikra mutogatni? ő kezdte elmut nyoc előző kormány rózsika, elvenni az önkormányzatoktól erővel. valami hibás, áramkimaradás zárlat , de családi háttér erről vitázhatnánk aki éhezik nem ér rá ujságot olvasni, aki fázik az begyujt az ujsággal akinek ujságra se telik bárhonnan bármit hazavisz tüzelni. még a boltokból a kartondobozt is.ez a háttér, csak erről nem akar tudni senki itt meg ott
.Persze meghatározó a háttér de ahol nincs háttér ott mi van ?
Cicamama55
Olyan rossz az oktatási rendszer, hogy az iskolákban, a tanórákon nem tudják a tanulók elsajátítani a követelményeket, különórákra kell őket járatni ahhoz, hogy utána felsőbb iskolákban folytathassák tanulmányaikat! Ezért ágálnak a pedagógusok folyamatosan, mert a mostani o.rendszerben rengeteg a hiba! Sok a fölösleges dolog, a "sallang", ami csak elveszi az időt,s így a lényeges, fontos anyagokon átsiklanak csak! A külön órákat az biztos, csak a pénzes családok tudják biztosítani gyermekeiknek, úgy hogy más szögből megközelítve ezt a szmajli embert, még igaza is van. Meggyőződésem, hogy a gyülekezetekben hasznosabbá tudná tenni magát, bőven vannak még, akiket nem térített meg...
volvós
Zolibá !! Most, hogy mindenkibe belerúgtál, eljött
az ideje, hogy valaki téged is jól pofánrúgjon lehetöle
vasorrú bakanccsal, hogy ráfagyjon a gúnyos mosoly
RonaGyuri
mit akartok most tüntették ki az emberi jogok harcosaként! =))
Nessy
@RonaGyuri: Egy csörgőkigyónak nem lett volna hova tűzni a kitüntetést az emberiességért, bár több van benne, mint Balogh tiszteletesben!
Nagy Mária
@Mirabilis: Én azt gondolom a törvényes eszközeink elfogytak, a befenyítés megy ezerrel.
Szülők és diákok meddig tűrik még?
papa.49
Meg kéne már tanítani ezt a szarházi esztergányolót arra hogy ne másra kenje a saját sarát, az már megy kurvára hogy mindig más a hibás!!!
Bibas te vagy hunyó, és hiába vigyorogsz, egyszer letörüljük a mocskos képedről ezt a szemét vigyorgást!!!
JAJMÁR
Aljas a mostani közokt.r. azěrt is, mert nem ösztönzi a pedagógust több és alaposabb munkára. Ellenkezőleg. Differenciálás kiiktatódott. Minek, ha minden gyerek ua. kell tanulja ua. könyvből és erre törvény is van? Mennyivel kényelmesebb így. Valami portfóliót felrak az internetre -úgy se olvassa el soha senki - és kész.A látszat a lényeg és a hibák, kudarcok elfedése.
Aki pedig komolyan akar dolgozni és "felzárkóztat" mumus, hisz nyilvàn "rosszul" tanított. Nem az számít, hogy tud'e a gyerek. Igen, a pedagógus is felelős!

De a kormàny és a miniszter felelőssége van a középpontban, mert politikusnak lenni nem magánügy.
Romboló az egész rendszer amit ők hoztak lètre.
quadrocopter
Kapott ez a debil egy huszadrangú, 100 forintos boltokban is kapható sorozat-elismerést a sváboktól, aztán elhagyta a Földet!
Lepényleső
Természetes dolog e világban mást elítélni azért,amit ők követtek el?
Qqberci
Ebbe az ájtatos manóba is lehetne már rúgni egy-kettőt...
Nessy
Tényleg sok függ a családi háttértől, de nem csak úgy ahogy Balogh tiszteletes gondolja! Valóban nem mindegy, hogy a szekrény tetejéről Dante, vagy a pálinkás üveg esik a srác fejére, de ha véletlenűl egyetemre kerül, és végez, még mindig bunkó maradhat a pálinkás üvegtől.
tothjani
Természetesen soha nem a kormány a hibás.
Varga 2009-ben ordított a 260-as Euró miatt akkor szerinte a kormány kötelessége lett volna lépni valamit.
Most 310 az Euró és minden rendben a kormánynak nincs is lehetősége beleszólni az árfolyamba mondja Varga elvtárs.
Desischado
Már azt sem értem, hogy kaphatott ez az embertelen, seggnyaló csökevény "emberjogi" kitüntetést???!!! De azt meg végképp nem értem,minek jön az ilyen a világra? Elkúrtak mindent, és növelték a szegénységet, ez a két tényező már eleve generálja a rossz teljesítményt az oktatásban és a PISA teszten!
papa.49
@Desischado: Hát csak úgy, hogy jól tud hazudni, és vigyorogni)))))))))))))
szaboria1
Mint írtam már az egyetlen általános iskolánkat szept. a Katolikus egyház vette át. Az önkormányzati újságban az igazgató épp azt firtatja nagyon nehéz lesz az elmúlt évek rossz tematikáját behozni pont azokkal akik amúgy is igen nehéz anyagi helyzetben élnek.
eugen4402
Miniszter úr, tiltsa be a PISA-teszt kifejezés használatát..!
Nevezzük nevén a gyereket: mondjuk helyette azt: vizeletvizsgálat...
human
Balog rácsodálkozott a magyar valóságra. Igen, vannak szegények. És igen, nekik csak az alapoktatás jut. És igen, nekik nem telik külön órákra.
magyarbakancs
"Ez azt jelenti – magyarázta –, hogy ezek a családok nem képesek "a megfelelő indító energiát" biztosítani, ezért itt kell tenni valamit."
Én adnák miniszter úr olyan energiát,hogy csak úgy keringene mint gólya foss a levegőben.
Had kérdezek valamint óntól mi a francnak vannak maguk ott a minisztériumba,ha nem tudnak mit kezdeni az emberi méltósággal?
Hogy ne legyen szegény ember és nélkülöző.
human
@magyarbakancs: Nem értik, hogy a szegénység ellen harcolni és a szegények ellen harcolni az nem ugyanaz.
picike1
@magyarbakancs: megkapja az inditást nem sokára én meg tisztán csak nevetni fogok
picike1
aki ma nem tud oktatni az hogy oktatot volna 30 ével ezelőtt ez tiszta szégyen beszéd
a bibliában irva van aki lehujézi a gyermeket méltó a gyehennára ugyhogy vigyázat !
mariaberta
A lelkész ÚR éppen biblia órát tartott. Nála jobban nem sokan tudnak szónokolni. Természetesen mindenki hibás, csak ők nem. Pedig most már nemcsak jobban teljesítenek, hanem erősödnek is.Hát ami azt illeti, van miből.
division
@magyarbakancs: Azért az érdekes, hogy a szegények mindig az éppen aktuális kormányt hibáztatják...
magyarbakancs
@division:" Azért az érdekes, hogy a szegények mindig az éppen aktuális kormányt "
Azért hibádztatják a szegények az aktuális kormányt mert egyik sem tesz értük semmit.
hibáztatják...
Mert a regnáló Zsúr-pubis vezérnek kedvenc játékára a stadion építésre,kisvasútra,levelezésre többet költünk a keleténél.
Zsúr-pubis vezérünk mindig harcol értem.
Nem kérek belőle de abból kérnék,hogy az átlag emberekbe nem kellene lépten nyomon bele rúgni ,nyilatkozatokkal.
Köb Jani
Egyik vidéki osztályban a tanár megkérdezte a gyerekeket, hogy kit tekintenek a példaképüknek és nagy megdöbbenésre, a gyerekek igen nagy százaléka "Győzikét" jelölte annak...hozzáteszem, nem csak a cigányok.Pusztít a média rendesen...rosszabb, mint a drog, vagy az alkohol...
Köb Jani
Sajnos a szülők nagy rėsze /egyre nagyobb része, tekintettel a kátrányos szaporulat intenzitására/ gyakorlatilag funkcionális analfabéta. Az ő ivadékaik remėnytelen esetek.
A komoly egzisztenciájú szülőket pedig általában a munkájuk és a pénz keresése foglalkoztatja, ezėrt "nem érnek rá"a gyermekeikkel foglalkozni.
Marad az egyre kisebb számú középréteg /Már nem is osztály, csak réteg!/, akik viszont máról holnapra élnek és pénzszűke miatt kénytelenek a szabadidejük feláldozásával - amit egyébként a gyermekre tudnának szánni - pluszmunkákat vállalni.
Komoly szerepe lehetne pl. a nagyszülőknek, ha nem bombázta volna szét az elmúlt fél évszázad a többgenerációs családmodellt.
A tanárok hatásköre ráadásul oly mértékben le van nyírbálva, hogy gyakorlatilag tehetetlenek fegyelmezés terén. Pedig fegyelem nélkül nincs tanulás, tanulás nélkül nincs tudás.
Apatszerek
A sípos alt.iskolába jártam 1/c osztályba, voltunk úgy 30-an, kb. pontosan nem emlékszem. Tízórait nem az állam, nem a kormány, hanem Édesanyám csomagolt. Persze, befizettek ebédre, uzsonnára a napköziben, ergo, ezt sem az állam fedezte. Könyvet, füzeteket, ceruzát szüleim vettek, nem az állam. 6-éves koromra, ill már korábban megtanultam olvasni, önállóan. Semmifele segélyt nem kaptunk, azt sem tudom, a szüleim mennyire voltak "központilag érdekeltté téve" az én előmenetelemet illetően, de állandóan kikérdezték, a leckémet ellenőriztek, szóval figyeltek rám. Ehhez nem kell semmifele kormányzati segítség, támogatás, - Ez a liberalizmus mindent szabad mindenkinek, káros hatása a társadalomra a nemzetre. Agyament gondolkodás! Csodálkozás a gyenge értelmi szintre! Felismerni kellet volna időben, nem utólagosan rácsodálkozni!
Apatszerek
Régen volt "általános iskola" és volt "kisegítő iskola". Mielőtt nekem esnétek, tudom miért volt e megkülönböztetés, a volt gyógypedagógiai iskolai fokozatokat is ismerve. ((sok cigány még a kisegítő iskolát is nehezen végezte el))

Aztán kb. a '80-as évek végétől/'90-es évek elejétől kezdődően megszűnt a "kisegítő iskola" mint elnevezés, tekintettel arra, hogy túl negatív kifejezésű maga az iskolai elnevezés, így általános iskola elnevezésű lett ez is, ((mindenki "általános iskolai" bizonyítványt kapott)) - , függetlenül attól, hogy teljesítménye tudásalapja volt vagy kevésbé v nem.
Pálinkafőző Rézüst
1 rúgást megérne ez az álkeresztény gerinc nélküli is...
Köb Jani
@Pálinkafőző Rézüst: Ahhoz, hogy a gyerek jól teljesítsen...
ahhoz nem elektromos tábla kell meg laptop...
...Hanem egy segg...
...amin addig ül, amíg nem tanulta meg az anyagot.
Pálinkafőző Rézüst
@Köb Jani: igen. És ha nehezebben megy neki(k) akkor szakszerű(!) segítség! Oszt akkor lehet jónapot!
not me
balog zoltán, a kitüntetett, belerúgott a szegényekbe, a szerényebb képességű, de becsületes emberekbe, az elesettekbe, a tanárokba.

Szégyelld magad balog zoiltán!!!

Félsz a pokoltól, balog zoltán?
Hülye vagy, mint a segg!
Még a jó kérdést sem tudod feltenni, te nyomorult, de azért te feljogosítva érzed magad ahhoz, hogy megmond a frankót...
1magyar
Szerintem inkább a figyelmet hívta fel ezekre a családokra, akik szerintem főként romák.
Hari
Miniszternek lenni meg pláne nem magánügy. No meg, mint tudjuk -ha tetszik, ha nem -a hal meg mindig a de jétől bűzlik.
Hari
@Mirabilis: a tanárok már rég belefáradtak, fåsultak, apatikusak a szélmalomharcban, a számtalan kijátszásban, a vezetés kifåraszåsra játszó taktikája következtében. Így az előbb-utóbb a tanítás színvonalának esését hozza, és akkor lehet is hibáztatni őket. Ez a jelenlegi vezetés globålis ars poetikåja, no meg az, hogy náluk nem lehet hiba !
Lepényleső
A hóhér még soha nem szabta meg a kivégzés módját,ahogy az alanyát sem.
Nagy Mária
@Mirabilis: Régen rájöttek. Az iskola nem lehet semmilyen politikának a színtere. Munkaköri leírás.
nemjoezigy
Csak eget kérdeznék ettől a 00-tól: akkor mégis van szegénység? Ráadásul olyan nagy számban, hogy ez így jelent meg a felmérésben,
Pálinkafőző Rézüst
@Nagy Mária: " Az iskola nem lehet semmilyen politikának a színtere. Munkaköri leírás."
Kedves Mária!
A mindenkori kormányok -az átkosban is - mindig beleszóltak az oktatásba (is). Csak egyetlen dolog nem volt mindegy! Hogy előrevivő, vagy ártó szándékkal teszik e ezt! Jelenleg úgy tűnik - az elmúlt 50-60 évhez képest - hogy ártó szándékkal nyúltak bele. Minél alulképzettebb, annál jobb alattvaló lesz belőle... És ez a cél pillanatnyilag. Remélem, nem sokáig...
Hari
@Mirabilis mert nincs az ellenzékben valódi hajlandóság az összefogásra, nincs a láthatáron egy karizmatikus vezető , a fidesz totálisan érvényesíti a divide et impera ősi módszerét a "választási" törvényével, a jelentéktelen pártocskákat közpénzből fizeti, ezzel is a szétforgácsolåst segitve.
Lepényleső
Intelligens ember,a kutya farát sem illeti rúgással,mint ahogy ő sem érdemli sem a jelzőt,sem a titulust?
Nagy Mária
@Pálinkafőző Rézüst: Csak egyirányban működik ez a dolog. A tanár csak végrehajtója lehet kenyéradójának, akár egyetért, akár nem. Ez az előző kormányok idejében is így volt.
Nagy Mária
@Pálinkafőző Rézüst: Abban nagyon igazad van, hogy közel negyven év alatt ennyi ártó szándékkal nem találkoztam. Hogy ne legyen időnk gondolkodni rajta, agyonnyomnak értelmetlen, felesleges munkával bennünket.
Nagy Mária
@Mirabilis: Felülről lefelé az, visszafelé nem működik.
A többit nem magyaráznám, nem igazán érted az előzőkből sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.