Komoly bajok vannak a postai csomagok szállításával. Az ország minden részéről hatalmas késésekről, eltűnt küldeményekről és ideges postásokról számoltak be az olvasók a 444-nek.

Rengeteg beszámolót összegyűjtöttek, amiben arról van szó, hogy nem kapták meg a rendelők a csomagokat, van aki arról számolt be, hogy nem tudják feldolgozni a központban a beérkezett cuccokat.

Ráadásul a 444 több nagy magyarországi kereskedelmi cégről is tud, amelyek az elmúlt hetekben felmondták a postával kötött szerződésüket, hogy a továbbiakban magáncégeket bízzanak meg a csomagjaik szállításával.

A postások nem nyilatkozhatnak helyzetükről, de több helyről azt hallották, hogy hatalmas munkaerőhiány van a cégnél, és ezért esett szét 2016 végére a szolgáltatás. A portál szerint december elején a legnagyobb probléma az OLK-nál, vagyis a posta budaörsi logisztikai központjánál alakult ki.

A probléma gyökere, hogy a központban nincs lehetőség hosszabban raktározni a csomagokat, mert nincs erre hely. Tehát ha a folyamatos feldolgozás elakad, akkor a teherautókról sem lehet időben lepakolni, emiatt a dominó-elv szerint újabb és újabb csúszások következnek.

Az MPL-nél már telefonon sem lehet érdeklődni a küldeményekről, mert kapásból bontják a vonalat.

A problémákat arra lehet visszavezetni, hogy az utóbbi években rengetegen hagyták ott a Postát és nem érkezett a helyükre új munkaerő, inkább az elvárásokat emelték a megmaradt dolgozókkal szemben, akik ezt egyre kevésbé bírják.

Erre jött rá a kormány karácsonyi Erzsébet-utalványa a nyugdíjasoknak, amit kézbesíteni kell:

Ez olyan a postának, mint amikor egy haldoklót tarkón lőnek. Totál KO és totál káosz – írta a portál egy forrása.

Ennek az a vége, hogy karácsonyra se a csomagok egy része, se az ajándék kajautalvány nem ér oda a címzettekhez.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Jaj, pedig én úgy várom, ha nem is az utalványt, legalább Orbán levelét hozzák el nekem!
Ahogy írtam korábban, ha megkapom, kiállok az ajtóm elé és fennhangon harsogom:
"Orbán levele!'
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Annyi üres stadionunk van...tárolják ott ideiglenesen a csoamgokat...egyébként meg kurva szánalmas az egész...sorra omlanak össze a rendszerek..
Főlökött
@eszegfu: Persze, hogy nem tettem be előbb, mivel álmos fejjel, kinézve az agyacskámból, sármosan kusza séróval :), kv.-t szürcsölgetve, előtte kb. 10 perccel előtte olvastam, egy másik honlapon :).
eszegfu
@Főlökött: Jaaaaaaaa, szóval "bealudtál"?! Meg ne történjen ez még 1x!:) És akkor itt maradok sután-bután?!:)
eszegfu
@Főlökött: Megkérdeztem a postásunkat: minden évben karácsony előtt az egész évi munkájukért kapnak 40 eFt értékü utalványt... ez már kb. 10 éve igy van. Tehát semmilyen "bomba" üzletből nem kapnak jutalékot.
Főlökött
@eszegfu: Tudod, mint a seregben, az a biztos, ami már megtörtént :) Nem tud róla, még nem biztos, hogy nem lesz, avagy egy firkász kusza szüleménye volt. Majd idővel kiderül.
eszegfu
@Főlökött: Igy igaz! Egészen elfelejtettem már hogyan is történtek ezek a "seregben".:)) Nem akartam "tulragozni" a dolgot, csak a korrektség kedvéért irtam meg postásunk tájékoztatóját... egyébként igazad van... majd kiderül...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.