A migrációs válságban minden azon áll vagy bukik, hogy zárjuk-e a határokat- mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy a csúcs előtt a visegrádi országok közös álláspontban szögezték le a három legfontosabb dolgot: meg kell védeni a határokat; akik bejöttek, azokat ki kell vinni; akik pedig be akarnak jönni, azokat az EU-n kívül kell őrizni és különválogatni. Orbán Viktor aláhúzta: Magyarország zárja határait, Görögország viszont erre nem képes, Olaszország pedig vagy nem tudja vagy nem akarja zárni a határt.

Olaszországban a helyzet drámai – tette hozzá.

Hangoztatta, Magyarország képes arra, hogy amennyiben újabb menekültáradat indulna meg, megállítsa azt.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
,,Nagyon jól beszél Viktor. Mint mindig. "
Persze mert nem dadog...egyelőre, de ami nem késik az már itt van.
,,...Görögország viszont erre nem képes, Olaszország pedig vagy nem tudja vagy nem akarja zárni a határt."
Ez az ..., ha már ennyire ,,okos" szervezze már meg, hogy mindegyik ország kerítse körbe magát, és mi szállítsuk a pengés madzagot. (Legalább fejlesztené az ipart, amit már rég ígérget. )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@lusta: Különösen, mióta ha csak lehet, elkerülnek bennünket, mert olyan fenemód humánusak vagyunk! Földrajzi ismereteket ne kérj számon rajta! Hiányzott az órákról ezzel is gyengítve a Kádár rendszert!
lusta
Hát a görögök nagyon bénák. Arra a 15 ezer kilométeres aprócska határra sem képesek megfelelő eszközöket, védőket telepíteni. Nem is kell csodálkozni, hogy már sehol sem jegyzik őket.
kamazuka
Állítom! Ember ennyi neuronnal nem születik.
Magyarország egy olyan ország mely önnmagával határos.
Olaszország összes szigete végűl is, államhatár. Add össze a szigetek kerületét add hozzá a kontinens részét képező fésziget tengerparti részének hosszát.ez km-ben egy hatalmas szám.Ha az olaszok élőlánccal akadályoznák meg a partra ,,vetődést" akkor sem lennének elegen.
Ám itt az olaszoknál azért van egy érdekes helyzet is mégpedig egy gazdasági momentum,de ezt már a cikk nem hozza le, de miért is nem?
Mert, akkor a miértekre és a hogyanokra egyenes választ kaphatnánk.
Szókrakész
Olaszország nem zárhatja le a határait, különben a németek és Merkel banya nem menti meg őket.
A németek és az osztrákok arról hadoválnak MOST, hogy évente Ausztriának kb 50 ezer migráncs kell, hogy a nyugdíjrendszer fenntartható legyen.
Igaz, hogy jövőre kb 10% lesz a munkanélküliség. Már most azzal kalkulálnak, a legújabb fejesek által leadott nyilatkozatokra hivatkozva.
A németeknél ez minimum 200 ezer nyúúú migráncsot jelent évente.

Mondják ők!!!
papa.49
Na de ez a faszjancsi minek pofázik bele másik államok dolgaiba, nem ő vele csinálta az Isten a világot, még ha ő ezt is hiszi magáról!!!
Brüsszelben se nagyon állt vele szóba senki, mindenkinek sürgős dolga akad ha a hazugovics közelébe ért!!!
Peller Anikó
@kamra: téged nem zavar ugye, hogy cumicsónakon nem indulnának útnak amennyiben nem mennének értük az olaszok hadihajókkal és nem hurcolnák őket (nyilván jó pénzért) tízezrével Európába? Ott nem a kerítés hiányzik, mert a tenger maga a védőháló.

Mert ingyen nem lehetnek ennyire elmebetegek, hogy 1000 millió édces tüdőbajos maláriás hepatitiszes feketét szabadítsanak Európára. Mert amíg hozzák őket addig azok jönnek, ám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.