Egy közjáték előzte meg Orbán Viktor szokásos, az Európai Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatóját Brüsszelben – írja az Index. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kiküldte a teremből Halmai Katalint, az október elején megszüntetett Népszabadság tudósítóját.

Kiküldték a Népszabadság munkatársát Orbán brüsszeli tájékoztatójárólMTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Halmai továbbra is akkreditált, szabadúszóként dolgozó újságíró. Orbán kommunikációs vezetője (aki közismerten rossz viszonyban van az újságírókkal) szerint viszont kicsi lenne a terem, ha minden blog szerzőjét meghívnák. 

„Ön lát itt helyproblémát?” – kérdezte Klubrádió tudósítója. Az Eurologus részletesebb beszámolója szerint Havasi cinikusan reagált: „Köszönjük, a jegyzőkönyv számára rögzítettük a tiltakozást. Nem tudom, megjelenik még Brüsszelben a Népszabadság, ön így tudja?”

Orbán hűtötte le a kedélyeket, mikor azt mondta: javaslatnak tekinti a hozzászólást, és megfontolja azt. Később Halmait visszahívták az állandó képviseletre, ahol négyszemközt beszélhetett a miniszterelnökkel.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Neveletlenség?
Ostobaság?
Nem. Bunkóság.
Az intelligencia soha nem hátrány.
Ennek a bunkó társaságnak nem lehetnek elvárásai a másikkal szemben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Ezeknek a lényeknek csak a seggnyaló újságíró az újságíró. A többi csak zavarja a hülye, lényegre törő kérdéseivel az orbáni aljassággal átitatott szeánszot.
Desischado
@varfer41: Úristen, te ezt komolyan elhiszed?! Agyam dobom el! Másokon élősködik, tehát parazita. Csak a saját és a csókosai gazdagsága érdekli. És ember??? Kikérem magam és a többi embertársam nevében! Egy ember nem tesz ilyeneket, mint amiket orbán. És a harmadik, az én érdekemben bajosan tesz bármit is, és isten mentsen meg attól, hogy ő "megvédjen"!
Végül: A parazita címet címezd annak, aki megérdemli, mert én nem élősködök senkin, comprende?!
Eladott Ország
De mert nem volt elég neki – a szánalmas csicska Bercinek mármint ­, hogy hülyét csinált
magából a helyhiány miatti virnyákolással, a blogírás iránti mérhetetlen undorral a pofáján
aztán magyarázkodó közleményt is kiadott. Amelyből legyen nagyon világos, hogy ha a
Népszabadság nem létezik, akkor Halmai Katalinnak kuss, mert nyolcadrangú blogírókkal nem foglalkozunk. Vagyis Halmai Katalin magyar állampolgárt elküldjük a vérbe, aztán visszahívjuk egy kis magánbeszélgetésre. Mert Havasi Bercike szellemi árvízkárosult úgy döntött. Kretén cinizmus a javából: bezáratják, kinyírják a Népszabadságot, aztán elhajtják az újságírót arra hivatkozva, hogy nem létezik a lap, amelynek dolgozott.
Te idióta tökfilkó! Szabadúszó újságíró érvényes uniós akkreditációval annak tudósít, akinek
akar, és ahhoz a legkevésbé Havasi Bertalan testőrnek van köze. Hogy száz éves patinás lapnak, vagy fél éves portálnak, az teljesen mindegy és az utolsó, akinek ehhez köze van, az Havasi Bertalan miniszterelnöki titkár és mindenes.
Mitől fostad le a bokádat, Bercike? Hogy Halmai Katalin esetleges kérdéseitől elborul a gazdád egyébként is megborult agya, mint Matolcsy ­Rogánnak és nem bírod majd visszadugni a nyelvét a szájába? Végre Brüsszelben is bebizonyítottuk, hogy Magyarország valóban a sajtószabadság bölcsője, ahol a miniszterelnök bármikor áll az újságírók rendelkezésére, a nemzet sajtósa pedig nem egy verőlegénynek álcázott, tekintélyelvű f*szparaszt.
Kutyuska
Az a politikus, miniszterelnök, aki valóban szolgálja a népét, tiszták a szándékai, nincs takargatni valója, készséggel válaszol az újságírók és ellenzéki pártok képviselőinek kérdéseire. Orbán válasz helyett zsúrpubizik és elmútnyócévezik. Ennyi telik tőle.
Mindenki eldöntheti, hogy Orbán szándékai tiszták-e, van-e takargatni valója.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.