Az MSZP szerint a 2018-as választás változást hoz a magyar politikai életben – jelentette ki Molnár Gyula a párt országos választmányának ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján szombaton Budapesten.

Az MSZP elnöke hozzátette, hogy az idei év a salgótarjáni polgármester-választás megnyerésével kezdődött a szocialisták számára és azzal végződik, hogy a fővárosban a közvélemény-kutatások szerint beérték a Fideszt.

A jövő évre az a céljuk, hogy az egész országban ez legyen a helyzet, vagyis utolérjék a jelenlegi kormánypártok népszerűségét – mondta az ellenzéki politikus.

Az elmúlt egy évet értékelve úgy vélekedett, hogy egyebek közt a menekültválság, a Brexit, az olasz népszavazás és az amerikai elnökválasztás eredménye miatt bizonytalanabb lett a világ.

Ebben a helyzetben az MSZP Európa stabilizálásában érdekelt – tette hozzá.

A párt 2016-ban elért sikereit sorolva hangsúlyozta, hogy véleménye szerint részben az MSZP-nek köszönhető a fizetések emelésének megkezdése, hiszen eredetileg a szocialisták kezdeményezték ezt.

Ugyancsak eredménynek nevezte a vasárnapi boltzár feloldását, és azt is, hogy az MSZP felhívta a figyelmet a földmutyira. Ugyanakkor október 2-án a szocialista szavazóknak köszönhetően sikerült megállítani azt az ámokfutást, ami kvótanépszavazás néven kerül be a történelemkönyvekbe – mondta.

Molnár Gyula szólt arról is, hogy az MSZP szervezeteinek segítségével 480 rászoruló családnak juttatnak el a karácsony méltó megünnepléséhez szükséges ajándékcsomagot. Ezen kívül közel 1,5 tonna élelmiszert, illetve a párt tagjai által összegyűjtött ajándékokat, főleg játékokat is küldenek a rászorulóknak.

Ez annál is inkább szükséges – mondta – mert a kormány "fordított Robin Hoodként működik", vagyis a szegényektől elvett pénzt a gazdagoknak juttatja. Ennek nyomán a 2010-es 3 millióról mára 4 millióra nőtt a szegények száma, miközben a leggazdagabbak keresete 27-szerese a legszegényebbekének, és az emberek 23 százaléka éhezik, mert nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerhez.

Molnár Gyula szerint egy igazságosabb világ megteremtésére volna szükség.

Hiller István, az országos választmány elnöke a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a választmány a párt stratégiaalkotásának központja. Az ülésen a szakmai kollégiumok elvégzett munkáját tekintik át, különös tekintettel a női esélyegyenlőség és a nők bérezésének kérdésére.

Elmondta, hogy a következő időszak stratégiaalkotásába bevonnak 120-150 értelmiségit, akiknek segítségével kidolgozzák ajánlatukat a választóknak. Ugyanis az MSZP olyan Magyarországot szeretne, amely a tehetségről, a feljutás lehetőségéről és az esélyegyenlőségről szól. Ez a munka a tavasz végéig tart – tette hozzá Hiller István.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A változás az lesz szerintem 2018-ban, hogy az újabb választási vereségük után az MSZP és a szövetségese a DK együtt, kéz a kézben mennek a süllyesztőbe - végre!
Akkor lesz mód új, tiszta csapatoknak felállni! Addig nem!
Szókrakész
"Az MSZP szerint változást hoz 2018 a politikai életben"

Szent Xar!!!
Ki volt ez az szellemi gigász?
Még jó, hogy számíthatunk az mszp szagértelmére, előrelátására.
Ezt melyik maszopos kristálygömbből olvasták ki?
kisvakond
Jahh ! Hunvald tolvajjal, a letöltendő börtönbüntetésével... !!!
hihetetlen mennyire szopacs a baloldal...
NINCS SENKI KÖZTETEK AKI ESETLEG EGY VOLT JOBBIKOSNAK IS VÁLLALHATÓ LENNE !!!??? Mondjuk a bitót Gyurcsótánynak, MEGELŐLEGEZI !!!
Béla333
A változás az lesz szerintem 2018-ban, hogy az újabb választási vereségük után az MSZP és a szövetségese a DK együtt, kéz a kézben mennek a süllyesztőbe - végre!
Akkor lesz mód új, tiszta csapatoknak felállni! Addig nem!
Csizmás Kond
...hát ha annak maradnak akik akkor inkább ne változzon semmi.
justhpeter
Figyelembe véve azt a teljesítményt, amit az mszp 2010-től mutatott, ezek a nagy szavak még a vicc kategóriájába sem férnek bele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.