Mintegy 126 millió háztartás van az USA-ban, ebből a legszegényebb 43 millió háztartásnak kisebb az összesített nettó vagyona, mint az 9,5 milliárd dollár, amivel a 17 új kormányzati tisztségviselő rendelkezik. A számítás a Fed 2013-as Survey of Consumer Finances felmérésn alapul, ez ugyanis a legutóbbi átfogó adatgyűjtés az amerikai háztartások vagyonáról. Az adatokat inflációval és a háztartások számának növekedésével korrigálták, de természetesen az elmúlt 3 évben ezektől függetlenül is jelentősen változhattak az adatok. Az elmúlt évtizedek trendjei alapján azonban ez nem valószínű. Az amerikai családok csaknem 13%-ának negatív a nettó vagyona, ezek azok, amelyeknek az adóssága meghaladja a vagyontárgyak és megtakarítások értékét. Az amerikai háztartások medián vagyona 83 200 dollár, ebből 120 ezret (!) kellene venni ahhoz, hogy Trump kabinetje négy leggazdagabb tagjának (Betsy DeVos, Wilbur Ross Jr., Linda McMahon és Rex Tillerson) összesített vagyonát megkapjuk.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
@Yoda69: Engem az zavar, ha valaki néhány év alatt válik dúsgazdaggá - politikusként.
sokanvagyunk
@sokanvagyunk: ...valaki vagy közvetlen környezete... - ez kimaradt.
Yoda69
@sokanvagyunk: Ezzel nem vagy egyedul. Itt van pl. orbanviktor aki soha eleteben nem dolgozott. Kizarolag politikus volt, es megis ma o az orszag leggazdagabb embere, stromanjain keresztul.
mekkelek
@Yoda69: "trump alaposan atverte szavazoit"
Ki gondolta volna??? :)
Trump megválasztása Clintonék és a demokraták korrupciójának köszönhetô, a nyanya sem lett volna jobb választás. Trump annyival jobb hogy ez a fogalmatlan tapló olyan mint elefánt a porcelán boltban és hamarabb fog borulni a rendszer ami után van esély hogy valami jobb jöjjön.
Yoda69
@mekkelek: "Clintonék és a demokraták korrupciójának köszönhetô"
Nem tudom ez alatt mire gondolsz?
mekkelek
@Yoda69: A DNC meghekkelte az elôváasztásokat annak érdekében hogy Clinton legyen a befutó Bernie Sanders ellenében. Ezt is feltárták az emailek, aminek hatására a DNC chair woman - akinek ugye pártatlannak kellett volna lennie - lemondott és Clinton kampányában kapott azonnal munkát. A Clinton Fundation is korrupcióra épüt, amikor Clinton volt a state department vezetôje kedvezô döntéseket hozott az alapítványba befolyó támogatások ellenében. Egy normális országban börtönben lenne ezért a helyük, de Trump sem különb semmivel úgyhogy semmi sem fog változni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.