2017 elején ismét Magyarországra látogat Vlagyimir Putyin orosz elnök – értesült több kormányzati forrásból is a Magyar Nemzet.

A lap informátorai úgy tudják, „a látogatásban nincs semmi különös”, ugyanis az csak a folytatása annak a folyamatnak, ami Putyin tavaly februári látogatásakor elkezdődött. tehát most ismét az orosz elnök látogatja meg Orbán Viktort.

A találkozó napirendje egyelőre nem ismert, a Magyar Nemzet szerint„elképzelhető, hogy a paksi bővítéssel kapcsolatban írnak majd alá valamit, ceremoniális keretek között”.  

A két éven belüli három találkozó azt jelenti, hogy Orbán Viktor immár Vlagyimir Putyinnal folytat a legsűrűbben kétoldalú tárgyalásokat.

Trump már nemhivatalosan meghívta

Szintén az éve elején kerülhet sor egy Trump-Orbán találkozóra is. A magyar miniszterelnök korábban azt nyilatkozta, a frissen megválasztott amerikai elnök telefonon már meghívta Washingtonba, de hivatalos megkeresés egyelőre nem érkezett.

A lap azt írja, magyar részről nagyon komolyan lobbiznak egy négyszemközti megbeszélésért, amire 2017 első két hónapjában két alkalom is nyílhat. Az első a müncheni biztonságpolitikai konferencia, de ott lehet az esély egy Belgiumban rendezett informális NATO-csúcstalálkozón is, melyet a szövetség új székházának átadóján tartanának. Mindkét esemény februárban lesz, bár a NATO-csúcs időpontja tolódhat.

A magyar diplomácia még nem tett le arról, hogy elérje: Orbán Viktort Trump január 20-i beiktatására is meghívják. Ez lehet a harmadik opció, és bár az eseményre 120 ország képviselőit hívják meg, arra kevés az esély, hogy a magyar miniszterelnök is köztük lesz.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Istenem,valaki már hívja meg!!!
Bár volt rá már példa,hogy megjelent meghívás nélkül is-valamelyik balti országban-aztán feltűnően le sem szarták.Ha szerencséje van,akkor talán most leszarják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pécsi
Edmond Dantes ! Ezt a nevet szerettem fiatal koromban ,mert egy nagyszerű karaktert takart! De a levélíró egy nagy tapló! Mért nem jó szerencsétlen ember, ha a két nagyhatalom vezetője a miniszterelnököt fogadja ,ill. meglátogatja? Ez azt jelenti, hogy országunk felértékelődődött.! Jó lenne végre a haza elleni uszítást abbahagyni, vagy " EL LEHET MENNI" g...Feri
advocat
Azért várnék Trump meghívására. Mert a gratuláló beszédekre nagyjából mindekinek ugyanazt mondják. Általában. A konkrétum majd jön. Ha jön. Putyinnak meg már Paks is üzlet? Mert olcsó az olaj.
Edmond Dantes
@pécsi: Gondolom maga akkor is örült volna,amikor Hitler meghívta Horthyt Klessheimbe.Büszke lehet magára.Ha nem érti,olvasgassa a korai múlt történelmét.Bár ne fárassza magát,nem fogja érteni.
CsipkeRózsa
A három jóbarát egyszerre is összejöhetne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.