Levélben fejezte ki megdöbbenését és együttérzését a berlini merénylet kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkel német kancellárnak – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden az MTI-t.

"Tegnap nem csupán a berlini embereket, hanem egész Európát és közös keresztény értékeinket is súlyos csapás érte. Biztosíthatom, hogy kormányom elítéli a terror és az erőszak minden formáját, és kész együttműködni Németországgal Európa és az európai polgárok biztonságának szavatolása érdekében"

- írta Orbán Viktor, hozzátéve: "Magyar honfitársaimmal osztozunk az áldozatok családtagjainak fájdalmában és mielőbbi gyógyulást kívánunk a sérülteknek".

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Ja... és a közös keresztényi értékekről ne nagyon beszéljen, mert ő annak híján van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Úgy van. És az okozója éppen a banya. Vélhetően most a kacsóit tördeli.
Szókrakész
""Súlyos csapás érte Európát" – Orbán Viktor levelet írt Angela Merkelnek"

Ja.
Mikor Merkelt megválasztották.
Peller Anikó
@Szókrakész: akkor még nem volt baj. Békés vizeken könnyű evezni.
Szókrakész
@Peller Anikó: De ő tudta, milyen versenyszámban fog indulni.
Pont azért lett megválasztva, hogy ezt a versenyt végigevezze.

A szabadvakolók csak számukra megbízható csicskákat engednek, ültetnek kancellári, államvezetői bársonyszékbe.
verőce21
Merkel most kotlik azon mit hazudjon, hogy tompítson...
Csizmás Kond
Merkel válasza...az a tizenvalahány nem annyira sok... wir schaffen das
Szókrakész
@Csizmás Kond: Ja.

Wir schaffen das.
Minus 14 opfer.
Das heißt, wir sind ein bißchen(14) weniger geworden, aber wir scaffen es immer noch.
Bringás
Merkel, Schulz, Hollande, Junker azonnali statáriális bíróság elé hazaárulásért, gyilkosságban és terrorcselekményben történő részvételért, bomlasztásért, nemzetárulásért!
Minden egyes halál a lelkükön szárad!
korell
Igen, íme egy politikailag 'korrekt" szövegből egy korrekt mondat "kormányom elítéli a terror és az erőszak minden formáját," - ezt jól meg kell jegyezni.
Mellé lehet pakolni.

Amúgy igaz, újabb csapás érte Európát! és nem látszik a vége.
qxy
Magyarra lefordítva.-Biztosíthatom, hogy kormányom elítéli a terror és az erőszak minden formáját, és kész együttműködni .-
.- vagyis mi mindent meg teszünk hogy ezeket a mocskos dolgokat mi tegyük csak meg lásd Lagzi Lajcsi.Stadler, meg a többi annak is el szedem mindenét mert én vagyok a törvény a hatalom a király
Villon
@verőce21: Nem hinném, hogy Merkel asszony átvenné a mi kedves vezetőnk stílusát.
Sziszifusz
Szörnyű ami tegnap Berlinben történt.
Elemi kötelessége volt Orbánnak, az események miatti együttérzésről is szóló levél megírása. Meg is tette úgy mint sok más ország vezetője.
Sok mindenben igaza lehet, de azért még nem nyerhet bocsánatot, azon bűnök elkövetése miatt, amit a magyar emberek ellen elkövetett, és még el fog követni.
Sziszifusz
Ja... és a közös keresztényi értékekről ne nagyon beszéljen, mert ő annak híján van.
nezelodo
Ezzel az együttérzéssel talán feledtetni akarja Orbán, hogy a tavalyi Merkel látogatást mege.lőzően naponta százával utaztak ellenőrzés nélkül keresztül Magyarországon a menekültek. A Merkel számonkérése másnapján már egyetlen vonatról 250 migránst szedtek le. Addig, hónapokon át szabadon utazhattak Németország felé a migráns tömegek. Innen szép ám Európa megmentőjének képében tetszelegni!
Szókrakész
@nezelodo: De ha nem lennél ennyire idióta, akkor tudhatnád, hogy maguk Merkelék adták ki mindenkinek az utasítást, direktívákat, hogy zöld utat kell biztosítani a menekülteknek.
Maga Brüsszel hozta azt a döntést, hogy a migráncsokat nyitott táborokban kényeztessék, készítsék fel a Svédországba, Németországba tartó útra.
Orbán csak parancsot teljesített.
A mai napig nem jut közös álláspontra ezekkel a migráncsimportőr "nagyvállalatokkal", mint Merkel, Hollande, ...
pécsi
Orbán korrekt és pontos képet nyújt a nagy bajkeverő, Európát gyengítő Merkel elé ! Jelenleg Ő az ország mérete ellenére is az EU első számú politikusa, jó érzékét bizonyítja a Trump elnökkel való eljövendő, remélhetőleg kitűnő kapcsolata is. A ballib .oldal paff lett ettől.Ők Clintonné őnagyságát szerették volna, akár azon az áron is, hogy hazánkban betartson. Ébresztő!
elnyomott
@Bringás: szóval az vagy. Mindjárt gondoltam.
Bringás
@elnyomott: patkánykodsz paraszt tahó
nevemnick
@Bringás: 10:22 egy valakit kihagytál a felsorolásból, kicsi huszár!
nezelodo
@Szókrakész: Talán nem vagyok egy görög bölcs, mint szerénységed, de idióta sem a Te árnyékodban, (elég könnyen osztod a jelzőt, bár nem őriztünk együtt libákat), de vannak nekünk saját törvényeink, miszerint még átutazni sem lehet az országon érvényes dokumentumok nélkül. Ha utasítást is kapott, mára már elég kekec a főnökeivel! És ha megszegte az erre vonatkozó saját törvényeinket, a nagyobb baj, hogy tucatszám szegi meg más, az életünket mindennap befolyásoló paragrafusokat. Igaz azok nem hoznak neki akkora politikai nyereséget, mint a migráns válság, mert az Isten ajándéka Orbánnak.
Eladott Ország
Ehhez még csak migráns ­simogató, muszlimokat keblére ölelő, píszi liberálisnak sem kell lenni. Ez nem zárja ki azt, hogy pontosan tisztában legyünk a menekült­hullám veszélyeivel és elvárjuk, hogy az európai és hazai illetékesek pofázás, uszítás helyett a biztonságunk érdekében dolgozzanak és egy élhető Európát építsenek ide körénk.
JAJMÁR
Nehéz eldönteni a képet nézve,, hogy Merkel símogatni vagy " csapni " készül?
papa.49
A hazugovicsnál már az se igaz ha kérdezz, amit meg mond az végképp nem!!!
papa.49
Igen ,,súlyos csapás,, érte Európát mikor téged a fülkebudiforradalmárok megválasztottak 2010. ben, az európai hanyatlás veled kezdődött!!!
Minden népnek olyan kormány jár, amilyet megérdemel, ez minket minősít, ott a példa a lengyelek kitudták verni az igazukat, csak mi nem tudjuk a hülye vezetőkre rákényszeríteni az akaratunkat!!!
bakegya
A LEVÉLSZEMÉTKEDÉS A MÁNIÁJA -IDŐZÍTVE -
verőce21
@Villon: (13:20) Hiába nem hiszed Merkelről, attól még igaz. Ő nem hazudik, csak csak elhallgattatja az ellenvéleményen lévőket.
justhpeter
Nincs miért összehasonlítani Merkelt Orbánnal. Merkel még nem fosztotta ki Németországot. Orbán már igen, Magyarországot.
verőce21
@justhpeter: (18:36) Merkel nem kifosztja Németországot, hanem tönkreteszi! A bevándoroltatással.
A német állam elveszíti az ellenőrzést a városai felett, mondta a belügyminiszter.
verőce21
"Erős szavakkal illette a bajor tartományi belügyminiszter a német közbiztonságot. A Die Weltnek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy az állam kezdi elveszíteni az ellenőrzést a városok felett. Markus Söder úgy gondolja, hogy az egyre gyakoribb nemi erőszakkal végződő bűncselekmények megrémisztik a német nőket. Példaként a kölni szilvesztert, a brutális freiburgi gyilkosságot és a bochumi kettős nemi erőszakot hozta fel, bár a listát még hosszasan lehetne folytatni. Mint ismert, az összes említett esetben kiderült, hogy migránsok az elkövetők.
Söder szerint, ha a polgárok nem mernek bizonyos városrészekbe belépni, akkor az állam elveszíti a tekintélyét. A CSU politikusa arra kéri a párttársait, hogy tegyenek közösen valamit. A belügyminiszter üzenete világos.
Az elmúlt években elvesztettük a határaink feletti ellenőrzést, most pedig kezdjük elveszíteni az utcák és a terek feletti ellenőrzést.”
sziha
Akkor irjuk at a cimet, hogy igaz legyen: Sulyos csapas erte Europat: Orban levelet irt Merkelnek.
papa.49
@sziha: Ez a pontos megfogalmazás, de tudod a levél útjának végét szemétkosár, és senki nem foglalkozik az elmebeteg írásával))))))))))))
Clavigo
Gondolom,,először telefonon probálkozott,,,,,..oszt biztos megunta a hangpostára való pofázást...
libellle
@Szókrakész: Te egyszerüen hülye. vagy IDIOT. Mikor adott merkel egy olyan utasitást ki, hogy zöld utat kell biztositani. Na szerintem neked kellene már innét nyugatról eltünni hazfelé ott aztán neked is zöld utad lenne orbánnal együtt valemelyik pcychiatriát közelröl, belülröl és végleg megismerni.
sziha
@papa.49: meg azon gondolkozom, hogy a nyugdijasoknak cimzett levelet kuldte el Angikanak is, csak maskepp lett eloadva itthon...
papa.49
@sziha: Az eszéből ennyire éppen telik)))))))))))
Szókrakész
@libellle: Milyen nyugatról hadoválsz?

Bár igazad van.
Ez Nyugat-Magyarország.

Az is nyugat.

Amúgy én vagyok az idiot?!?!?!
Mikor neked van emlékezetkihagyásod?!?!?!
Mikor te nem akarsz emlékezni, mert romba döntené a kis libsibolsi migráncssimogató világképedet?!?!?!
Még azt sem írhatom, hogy az agyi immunreakciód ez a szelektív emlékezés, mert ahhoz funkcionáló agy is kéne.
papa.49
@Lepényleső: Már megtanulta használni a játéknyomdát, hosszú küzdelmes éveken keresztül))))
Villon
@verőce21: Németországban nem hallgattatják el az ellenvéleményen lévőket. Sajnos ez is inkább az Orbán maffiára jellemző. Pont a jelenlegi hatalom az, aki kitilt újságírókat a parlamentből, Ők azok, akik tiltó listát állítanak ki, hogy kinek nem nyilatkozhatnak, Ők azok, aki tényeket ferdítenek, vagy elhallgatnak, Ők azok, akik prostiként árulják az országot, Európát Júdás-pénzért. Bevallom, 1988-ban nem hittem hogy egy ennyire ocsmány aljas köztörvényes banda lesz azokból a szépreményű fiatalokból, akik annak idején még számomra is a reményt jelentették. A Kádár korszak sem volt kedvemre való, de ha összehasonlítom ezt a sok gaztettet, miközben a pofánkba röhögnek, migránsokkal, Sorossal, Brüsszellel, Merkellel riogatnak és közben büszkék arra, hogy mennyire húzzák le Sorost, Brüsszelt, Merkelt, természetesen jobbára saját zsebre.
Ha részesülsz ebből a szajréból, megértelek (egyet nem-értve) hogy véded őket. Ha nem részesülsz, akkor sajnállak téged, mint oly sok megvezetettet, sajnálom magam tehetetlenségemért.
bakegya
@Villon: ez itt egy tégla a mészáros egyletből-naponta keresztülhajt itt a brót-szamárral versenyben valakin.annyi a különbség köztük,hogy ez prímán meg tudja fogalmazni a birkaiskola cimkéit!-csakkk olvastam eddig-de már nálam is kiverte a biztosítékot és ráírtam,feleslegesen-részemről ennyi
lampa laz
Mindeközben a legveszélyesebb bűnöző migráncsokat (orosz, ukrán, arab, török befektetőnek nevezett maffiózókat) ők telepítik be az országba. Szép világ lesz, majd ha ezek elkezdenek egymásal el, és leszámolni... A többi menekült ezekhez képest kedves vendég, illetve csak átutazó.
libellle
@Szókrakész: Te egy katasztrofa vagy. Egyszerüen !!! Ennyi rossz tulajdonságot és rosszindulatot egy embernél ritkán lehet találni. Libsibolsi hahahaha te vagy az ha már ugye létezik egy ilyen szó. Mert nem létezik kis beszükült világodban kitalálsz ilyeneket és hasonlókat. Valóban LIBERALIS a gondolkodásom az élethez való hozzá állásom. Bolsi, na ja gondolom nem igazan tudod mit jelent ez a szó is.
Szókrakész
@libellle: Hát te tényleg okosabb vagy.
Megadom magam.

Köszönöm Emese!
mariaberta
És Magyarországot,,,,,,Orbán még mindig hazánk miniszterelnöke! Meddig???
CsipkeRózsa
@Lepényleső: nem biztos, hogy írástudó. Nem saját maga írja, ő íratja.
Hari
Hát igen a csapás neve:Orbán Victor .
qxy
Olyan nem van jó amikor van egy hír és olvasom a többi hozzá szólást és át van váltva a hír a másik baszogatására. De keményen. csesztetik egymást nem tudják el dönteni ki az okosabb ez borzasztó. emberek. " meg kell a seggnek repedni. "
nekem is tettek egy kedves meg jegyzést tetszik is mert van benne kedvesség, jó indulat ezt el is kell fogadni. na meg igazat is írt . De akkor sem kellene leamortizálni a másik embert a hírek közt. Vagy kellene egy külön rovat itt.
.- " Kattincsá" ide ha baszogatni akarsz.
solidedge
Az biztos, hogy az iszlám terrorizmus és Orbán nyomása alatt az EU nehéz napokat él át.
feleselek
Ezt a pasast állítom, hogy levélben küldte haza az apja, annyira szereti a levelezést! Egyébként nekem is küldött, meg minden magyar nyugdijasnak... Igaz a mi saját pénzünkből, mondhatnám portós a küldemény...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.