Bár a kétezres évek elején a térség éllovasa volt hazánk, mostanra elvesztette előnyét, és lemaradt. Mivel a többi ország is fejlődik, utolérésről egyelőre nem lehet beszélni, legfeljebb a növekedési ütemben tudunk lépést tartani velük, mondta el Suppan Gergely, senior elemző. A Takarékbank makrogazdasági prognózisa nagyon optimista, ám sajnos egyelőre az EU középmezőnyének alján kullog hazánk a növekedés tekintetében. A régiós összehasonlításban sem teljesítünk fényesen, de a Takarékbank előrejelzése az jósolja, hogy ha utolérni nem is tudjuk például Szlovákiát, az ő növekedési ütemét fölvehetjük.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
utolérjük, ha a többi ország nem csinál semmit. Bár én ebben sem lennék biztos.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Béla333: rosszabb, mert még a 2000-es évek elején is!
kamazuka
Nem,hogy utolérjük Szlovákiát,de a térség leg dinamikusabban fejlődő gazdaságává lépünk elő!
nemjoezigy
A pénz megvolt, meg van, csak nem a megfelelő helyen van, nem a megfelelő helyen használták fel, hanem a hívek gazdagítására használták fel!
Lepényleső
...ha a közvagyont visszaszolgáltatják,a további kifosztást leállítják,stb? Na igen,és a mesében?
spu00
Gondolom Önök újszülöttek, s nem ismerik az újkori M.o történetét.
MNB aranytartalékának eladása , az állami tulajdonú stratégiai vállalatok eladása, az állami tulajdonú 600.000 hektár földvagyon 60 fő részére történő bébe adása 20-30 évre és hosszabbítva, az állami hitel 8.300 milliárdról 23.000 milliárdra való emelése / 83 %-ra/, a magyar állampolgárok 4-5.000 milliárdos deviza hitelbe döntése, 2010-től a plusz kamat törlesztés évi 1.300 milliárddal történő emelése talán elegendő olyan negatívum, ami egy kicsit vissza venné a vélemény alkotásukat.
Csak megjegyezni kívánom, hogy Szlovákia adóssága kb.40%, Cseheké 38%, Lengyelek 40 körül, a Románok 20 % körül tevékenykednek.
Ha a fentieket nézzük, s az ország pénzügyi helyzete ettől függetlenül a térség egyik legjobbja, akkor nem tudom, hogy miért sírnak. Én tudom, hogy Önöknek jobb volt a Simor az MNB-nél a maga évi 200 milliárdos vesztességével, a jelenlegi többlet frusztrálja Önöket, csak tudnám miért? Szenvedni jó??? Lehet, de a saját kárukra.Ne gondolják, hogy a 2010-s választás előtti tönkretétel megszünt, s új lappal indultunk. Nagyon sokáig visszük még.
nyanya001
hvg.hu/gazdasag/20170131_egeszsegugy_europa_lista
Stadionépítésben viszont első vagyunk !

2004 óta évente átlagosan két százalékkal növelte a magyar nemzetgazdaság teljesítményét a Brüsszelből érkező pénz. 2011-ben majdnem 5 százalékkal. Mellesleg ez volt az az év, amikor a kormány csúcsra járatta az EU elleni gazdasági szabadságharcot. A csatlakozás óta évente átlagosan hétszer több pénz folyt be a magyar költségvetésbe, mint amennyit az adott évben Brüsszelnek kifizettünk. 2012 végén a magyar befizetések és az uniós támogatások egyenlege 5400 milliárd forint pozitívumot mutatott. A 2013-as adatok ezt az egyenleget 7000 milliárd forint fölé emelhetik.
index.hu/gazdasag/2014/02/12/tiz_eve_dol_a_le/

7 éve van kormányon a Fidesz !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.