Európa az európaiaké, Magyarország a magyar embereké kell, hogy maradjon – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Észak-Magyarország szerdai számában megjelent interjújában.

Kövér László az interjúban a migrációs válsággal kapcsolatban elmondta: a migrációs hullám forrásai kiapadhatatlanoknak tűnnek, és még ha viszonylag gyorsan rendeződne is a közel-keleti válság, ott van Afrika a maga óriási népességrobbanásával és a klimatikus kilátásaival.

A helyzet tartósan rosszabbodni fog, s Európa, ha azt folytatja, amit eddig tett, a katasztrófába rohan

- vélekedett a házelnök.

Hozzátette ugyanakkor, van némi esélye annak, hogy fordulat álljon be Németország és az unió migrációs politikájában, aminek egyik eredménye lehet a külső határok védelme és a migráció uniós határokon kívül történő megállításának elsődlegessége.

Kövér László az elvándorlást súlyos gondnak, nagy veszteségnek nevezte – akkor is az, ha ezzel a jelenséggel Magyarország nem áll egyedül Európában: volt szocialista országok közül még itt a legkisebb a gond, Litvániából 1990 óta 825 ezer ember vándorolt ki, ami a lakosság egyharmada. A bolgár népességből két és fél millió ember dolgozik külföldön, míg otthon ennél kevesebb munkavállaló van, kétmillió-kétszázezer – hangsúlyozta.

Ameddig ez így marad – fűzte hozzá –, addig a saját eszközökkel kell megpróbálni változtatni a folyamatokon: a családtámogatási rendszeren keresztül ösztönözni a gyermekvállalást, a versenyképesség jelentette korlátokig ösztönözni a jövedelmek növekedését, és minden eszközzel erősíteni a fiatal generációkban a haza, a nemzet és a saját szüleik iránti felelősségvállalást.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Jól van Laca, téged senki sem gyanúsít azzal, hogy európai lennél te és a hozzád hasonló sötét bunkók rontják a magyarok renoméját! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@1magyar: a merkelli zenekart már nem sokáig engedik játszani, már csak nyivákol.
Nessy
Mondja drága Kövér et. arra 3,3 millió szavazóra gondol, mint magyarra?
Meg a határon túli levélszavazóikra? Mert mi többiek hazaárulónak lettünk minősítve nem is oly régen!
Jozefina
Akkor most Kövér szerint Magyarorszáh nem Európa??? Ez igen hülye egy ember!!??? Igaz ez nem újdonság!! Bocs!!
human
@Szókrakész: Azt hogy érted, hogy nem magyarok ülnek ott?
sziha
@Jozefina: erre gondoltam en is, kapasbol.
mariaberta
Magyarország Európa része, ha ezt Kövér eddig nem tudta,,, menjen vissza az általános alsó osztály egyikébe,,, talán okosodna,,,, ha tudna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.