Speciális támogatásként 1,3 milliárd forintot kap a kormánytól az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) még ebben az évben, a roma szervezet mintegy kétmilliárdos adósságát így konszolidálja a kormány – írja a RomNet. Az erről szóló döntés már meg is jelent a Magyar Közlönyben.

Az Orbán Viktor által jegyzett határozat szerint a kormányfő felhívja az emberi erőforrások miniszterét és a nemzetgazdasági minisztert, hogy az 1,3 milliárd forint összegű költségvetési forrást egy összegben, még ebben az évben, december 30-ig biztosítsák, illetve fizessék ki.

A RomNet már többször írt arról, és hangfelvételt is nyilvánosságra hozott, amin Farkas Flórián arról beszélt, hogy a kormány el fogja engedni a bűncselekmény-gyanús és az adóhatóság által költségvetési csalás miatt vizsgált Híd a munka világába program 1,6 milliárd forintos adósságát.

Az ORÖ ellen már rengeteg bűncselekménygyanús ügy miatt indult nyomozás. Jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az ügyészség és a rendőrség is több nyomozást folytat.

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Amikor az Állami Számvevőszéknek feladata lenne a közpénzből működő
szervezetek könyvelését, gazdálkodását ellenőrizni és leszarja azt, amikor a NAV több mint fél
éve sunyít az ügyben, amikor a Polt Péter vezette ügyészség szintén hosszú hónapok óta
látványosan és politikai alapon „nyomozva” kussol, amikor Orbán Viktor miniszterelnök a
nyilvánvaló botrányok ellenére sem hajlandó elengedni Farkas Flórián kezét, akkor hogy a büdös k*rva életben bizonyosodhatna be itt bármi is? És vajon mit szólnak azok a tisztességes roma állampolgárok, akiknek a nevében Farkas Flórián immár két évtizede saját ámokfutó luxusára költi a felzárkóztatásukra szánt pénzeket?
Mert ha támadják, akkor meghosszabbítjuk: a kisvasutat Lovasberényig, Farkas Flóriánt meg az Európai Unióig. Ha nem ő lesz a szakdiplomata, itt szakadjon rám az ég. Erre a következmények nélküli, gátlástalan korrupcióra már tényleg nincsenek szavak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Én attól tartok, hogy ezt tesztként is felfogja Orbán. Hisz ha megteheti mindenféle társadalmi felháborodás nélkül azt, hogy az ellopott közpénzt újabb közpénzből pótolja ki, akkor ezt a módszert akár be is vezetheti. A teszten átment. Ellenállás nem volt. Lehet sikkasztani, aztán majd állami támogatásnak álcázva közpénzen vissza lesz fizetve.
Eladott Ország
@human: Így van, az ellopott közpénzt , közpénzből pótolják .Orbán Viktor legújabb karácsonyi meglepetéséről: „speciális” támogatásként 1, 3 milliárd forintot kap az Országos Roma Önkormányzat. Az a szervezet, amely ellen összeszámolni is nehéz hány eljárás van folyamatban, mivel is sikerült eltüntetniük 1,6 milliárdnyi felzárkóztatási pénzt.
human
@Eladott Ország:
újságíró: - Mi a garancia arra, hogy ez után nem nő az ORÖ adóssága?
ORÖ elnök (vigyorogva): - Mondja azt, hogy a szavam.
És nem is bírta ki röhögés nélkül ez a tetű. De Orbán bizalma továbbra is töretlen Farkas Flóriánban (aki ellen már egyszer tíz éve kezdtek vizsgálódni sikkasztás témában).
Eladott Ország
@human: semmi garancia rá, különösen, hogy a lovat ismét alájuk tették.
human
@human: javítás: - Mondjuk azt, hogy a szavam.
Eladott Ország
@human: a vak is azt mondta, majd meg látjuk. Lakáshitelt sem adnak becsszóra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.