A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szerint személyzetük nem tudhatott arról, hogy a november végén, a kórház egyik mosdójában holtan talált nő az épületben van. Halálának oka szívelégtelenség, a kórház tájékoztatása szerint kizárható az orvosi mulasztás.

A közleményben felidézték: az elhunyt nőre november 27-én reggel, a legfelső emeleten, a látogatói mellékhelyiségben, egy belülről elreteszelt fülkében talált rá egy takarítónő, amikor a bezárt fülkét akarta kinyitni. A fülke teljesen zárt, "normál körülmények között" nem lehet belátni. A fülkét korábban nem akarták kinyitni, és senki sem jelzett azzal kapcsolatos problémát – tették hozzá.

Hangsúlyozták: a kórház személyzete nem tudott és nem is tudhatott arról, hogy a nő a kórház területén van.

A rendőrségi szemle és a kórházi belső vizsgálat eredményeként megállapítható – közölték –, hogy az elhunyt hajléktalan, akinek több krónikus betegsége volt, és az intézményben többször kapott orvosi ellátást, azonban halálakor nem kezelték.

A kórház részéről az "orvosszakmai mulasztás kizárható" – emelték ki.

A halál oka szívelégtelenség. A hatósági igazságügyi orvosszakértői vélemény és a kórházi belső vizsgálat alapján megállapították, hogy a nő legkorábban november 25-én, a munkaidő után zárkózhatott be a mellékhelyiség fülkéjébe, és ezután hunyt el – olvasható a közleményben.

Azt írták: a vizsgálat alapján intézkedéseket tettek a hasonló esetek elkerülésért. Ezek között említették, hogy az októberi után ismét felújították a nyilvános, látogatói illemhelyeket, megszüntették a fülkék teljes zártságát úgy, hogy lerövidítették ajtajuk alsó részét, az ajtókat pedig szükség esetén kívülről is nyitható zárakkal szerelték fel.

Jelezték: a fővárosi kormányhivatal népegészségügyi főosztályának november 29-én lefolytatott rendkívüli vizsgálata és helyszíni szemléje megállapította, hogy az intézet takarítási és higiéniai előírásai megfelelnek a szakmai előírásoknak és elvárásoknak.

Mint írták, a takarítást fenntartói támogatással részben intézeti hatáskörbe veszik vissza azért, hogy biztosítsák a magasabb színvonalat. Az intézmény őrzését és védelmét ellátó szolgálatot ismét utasították, hogy mindennap, a késő esti órákban járja be a mosdókat és a közösségi tereket. A kórház közösségi tereiben rövid időn belül fenntartói támogatással kamerarendszert szerelnek fel.

A Jahn Ferenc Kórház a közleményben együttérzését fejezte ki a nő halála miatt, egyúttal elnézést kért azoktól, akiket az eset felkavart.

A kórház sajnálja a történteket, de visszautasítja a "rosszhiszemű híreszteléseket" – írták.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Várt valaki más eredményt én NEM!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Sőt, tán halott sem volt. Az egész csak a liberális média képzelgése. Dupla jó hír, hogy pártunk a csokoládé adagját napi 50 grammra emelte.
www.virtual-history.com/movie/photo/00/large/john_hurt3.jpg
emerencia
Részvétem és felteszem a kérdést: Miért kell ahhoz meghalnia egy embernek, hogy megtegyék a szükséges intézkedéseket? Egyértelmű, hogy itt vezetői felelőtlenség történt mert különben minden maradt volna a régiben.
1magyar
A WC-t csak nem kamerázhatják be úgy mint a munkahelyeket!
justhpeter
Az egyetlen magyar igazság: Bajnak, szarnak nincs gazdája.
magyarbakancs
@papa.49: Mindig más a hibás sohasem az illetékes.
Feküdtem ebben a kórházban.
Egy fekália az egész.Úgy hívják a kórházat ,hogy Dél Tepsi.
papa.49
@magyarbakancs: Én csak kívül jártam benne a targijukat javítottam, ott oldalt a teherkapunál, de minden már akkor is lepusztult volt a dátum 2008 volt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.