„A Vár épülete egy nagyhatalomnak, nem akármilyennek, egy monarchiának volt a reprezentatív épülete. A császár és király meg akarta mutatni a népnek a gazdagságát. Speciális céljai voltak vele a monarchiának" - mondta Rákosi elvtárs Gerő elvtársnak és a többieknek 1952 áprilisában, amikor az ország prominensei értekezlet keretében tárgyaltak a budai vár felújításáról és Rákosi Mátyás esetleges várba költözéséről. „Nemcsak a császárok száma, de a királyoké is alaposan megfogyatkozott és hamarosan el fog fogyni. Nekünk elég a Parlament reprezentációs célra” – mondta a jegyzőkönyv szerint a szeretett vezér. „1905-ben, amikor gatyás parasztok látogatták a Várat, köpködtek, hogy ide megy az adónk. Nem szeretném, hogy úgy állítanánk helyre a Várat, hogy végül az a jogos panasz és szemrehányás jönne, hogy feleslegesen vagy áltörténelmi enthuziazmusból (lelkesedésből) felesleges költekezéssel állítanánk helyre.”

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Asszem, en most kezdem megszeretni rakosit...:o)))) Mint a 30 eve nos ferfi, amikor az asszony szemrehanyast tesz neki: "Lajos , en azt hiszem, hogy te a Fradit jobban szereted, mint engem!" Mire Lajos:"Dragam, en mar az MTK-t is jobban szeretem..."

(Vagy az oreg csak siman smucig volt...:o))))
Peller Anikó
Speciális céljai vannak vele a monalisának, trónterem, koronázási csarnok talán egy két hárem is, ami jár az jár. Remélhetően hamarosan.
Eladott Ország
168ora.hu/mennyiert-koltozik-orban-varba-titkositott-beruhazasok/
30 évig nem tudhatjuk meg, mennyiért költözik Orbán a várba, nehogy nyomon kövesd a közpénzek elköltését, olyan ez mint egy banánköztársaság.
Újabb nagy lehetőség a közpénzek lenyúlására.
Nessy
Azért díszmagyarba ne öltözzön O.V. Pláne kardot ne kössön, mert tönkre teszi vele a parkettát, meg a szőnyeget!
Gondolom, a korona is vele költözik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.