Szilveszteri bálok egész sorát ígérte országszerte egy középkorú férfi az érdeklődőknek, de aztán nem szervezte meg a bulikat, viszont ellopta a bulikra jelentkezők pénzét – írja az Index.

A vádlott 2014. márciusában budapesti székhellyel egy reklámügynökséget hozott létre, melynek egy személyben volt alapítója, tulajdonosa és vezetője. Ügyvezetőként, a kft. nevében 2014 késő őszétől különböző weboldalakon szilveszteri bulikat hirdetett meg általa kiválasztott helyszínekre.

A jegyek kezdő ára 8990 forint volt, de akadt olyan megrendelő is, aki 207 ezer 839 forintot fizetett előre a majdani vidám mulatság reményében. A pénzt a jelentkezők a férfi által megadott bankszámlára utalták, ahonnan a vádlott azt felvette, de nem a bálokra fordította, hanem eltette vagy elköltötte.

A bálokat még csak el sem kezdte megszervezni, az általa küldött elektronikus számlán viszont arra figyelmeztette a sértetteket, hogy őrizzék meg a bizonylatot, mert "ezt kell majd bemutatni a rendezvénysátor bejáratánál". A buli napján aztán a férfi az internetes felületeken a szélsőséges időjárásra hivatkozva lemondta az összes rendezvényt, annak ellenére, hogy a meteorológia ugyan hűvös, de napos és viszonylag száraz időt jelzett az év végére – olvasható a portálon.

Az ügyészség vádat emelt ellene és börtönre tett indítványt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Nagy politikai karrier előtt áll! Még most lépjen be a fideszbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.