Rákosi, Gerő és az akkori vezetés úgy gondolta 1952-ben, hogy nem fognak a Budai Várba költözni, mert az túl nagy luxus- írja a 444.hu.

1952 áprilisában, az ország prominensei értekezletet tartottak a budai vár felújításáról és Rákosi Mátyás esetleges várba költözéséről. Utóbbit Rákosi felesleges luxusnak vélte és arra jutott, hogy 

A Vár épülete egy nagyhatalomnak, nem akármilyennek, egy monarchiának volt a reprezentatív épülete. A császár és király meg akarta mutatni a népnek a gazdagságát. Speciális céljai voltak vele a monarchiának. [...] Nekünk elég a Parlament reprezentációs célra.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
Azt hiszem nem az az érdekes, hogy rákosi pajtás mit tervezett, itt van nekünk ez az élősködő semmirekellő, aki már mindent lerabolt. Ő majd megvalósítja az álmát, mert megteheti, mert hagyjuk. Mi az, hogy majd négy milliárdot használnak el a szobája berendezésére!! Ellopja a betegek gyógyulási lehetőségét, a gyerekeink tanulására fordítható pénzt, sorolhatnám még tovább is. Aztán majd gumicsizmával végig vonul a perzsa szőnyegen, de lesz, aki megy utána, hogy feltörölje a carrarai márványpadlót. (lehet, hogy a nyelvével!)
evacica
@PJProby: Hülyeség ellen nincs orvosság!
evacica
Orbánnak semmi sem luxus amit a mi pénzünkön csinál! Rákosit sem becsültük semmire, de Orbán még rajta is túl tesz! Ilyen az ha valaki felkapaszkodik az uborkafára, de nincs meg a kellő intelligenciája hozzá! Persze az alapvető baj az, hogy ez a lökött nép meg hagyja és eltűri, és nem zavarja el ezt az urizáló korrupt bandát!
verőce21
9-10 agresszív lipsi nick mögött 2-3 ember van. :)
kissé felnőttem
voltunk már nagyhatalom csak óvatossan a várral mert az is területvesztéssel járt igaz akkor mégcsak 1921 -et irt a krónika
kissé felnőttem
@Mirabilis: Elég lenne igen csak a politikát ki kell tiltani onnan.mert se elegáns se ésszerű dolgot még nem szültek, max. keserű gyülölködést évtizedekre meghatározót. Ezen kell !!! (nem kéne ) elgondolkodni. Azután már nem is kell tőbbet visszafelé mutogatni csak előre a holnapokra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.