Egyszerűbben tervezhető a Google Térképen a vasúti utazás, számos vonat viszonylatjelzéssel, számmal és külön színnel jelenik meg a globálisan elterjedt utazástervezőben – közölte a MÁV-csoport csütörtökön.

Kiemelték, az informatikai óriáscég a MÁV, a MÁV-Start és a Gysev együttműködésének köszönhetően október óta elérhető a vasúttársaságok menetrendje a Google Térképen, további fejlesztés révén új elemeket vetettek be, ami elsősorban az elővárosi vonatok utasainak teszi könnyebbé a tervezést, mivel számos járatot külön színekkel, viszonylatjelzésekkel látnak el a Google Térképen.

A MÁV ismerteti, hogy az S betűvel jelzett személyvonatokat világoskékkel, a G jelű, gyorsított személyvonatokat világoszölddel, a Z jelű, zónázó vonatokat okkersárgával, az X jelű, expresszvonatokat pedig fehérrel jelzi a rendszer.

A MÁV-Start évek óta alkalmazza a viszonylatjeleket, a Vonatinfón, az állomások területén elhelyezett kijelzőkön, az elővárosi közlekedésben leginkább érintett Flirt-vonatok fedélzeti tájékoztatási képernyőin, az állomási hangos utastájékoztatásban.

A MÁV-Start – az utastájékoztatás fejlesztése és az utasszám növelése érdekében – a jövőben is igénybe kívánja venni a világ legkorszerűbb technológiai megoldásait, ezért tette menetrendi adatbázisát díjmentesen elérhetővé a www.mavcsoport.hu weboldalon – közölte a MÁV-csoport.

A vasúti menetrenddel kibővült Google Térkép alkalmazás elérhető Androidon és iOS-en, illetve a maps.google.hu weboldalon is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.