Egy szombathelyi tanító levelét posztolta a Revolúciós zsákutca blog, amiből kiderül, hogy egy helyi közintézmény udvarán a hidegtál a kukában kötött ki.

Közmunkások, lelkes tanulóim gyűrűjében állok a dermesztően hideg szélben.

Állok egy szombathelyi közintézmény udvarán – állunk és nézzük az intézmény udvarán a félig nyitott hulladékgyűjtőt.

Nézzük a „csodát”, amire rábukkantunk…

Vagy fél tucat ember bámulja a hulladékok tetejére dobott, szinte érintetlen hidegtálat, néhány Stefánia szeletet, meg kolbásszal töltött sült karajt, sajtkrémet, Pritamin paprika díszítéssel – mind ezt úgy kb. hat személyre porciózva.

Éhes közmunkások nézték Szombathelyen a kukába kidobott hidegtálat

Fotó: revolucio.blogin.hu

A levélből kiderül, hogy a tanulók még soha nem láttak Stefánia szeletet és a tanulói gyakran éheznek. A végén kifakadt:

Igen, a segítés városában, Szent Márton szülővárosában, a „piszkosul” jól sikerült emlékév legvégén is összejöhetett egy jó kis „államilag finanszírozott” buli. Jöttek a drága, jóllakott vendégek, akiken kifogott a hidegtál. Igen, akiken kifog a Stefánia. Mert bizony, a Stefánia ilyen, kövér kolbásszal a közepében!

Finnyásak voltak, meg talán lusták is összecsomagolni a maradékot – meg aztán nem is akartak vacakolni ezzel a lehetetlen proli szokással!

Belehajították a maradékot a zsemlékkel, meg a drága paprikákkal a hulladék gyűjtőbe – el, a pokolba mindet! Minek is vacakoltak volna a megmaradt falatokkal – Szent Márton nyilván ezt is elbírta még! Büszke lehet ez a gőgös város, büszke a szentjére, meg a vezetőire, ünneplő nagyságosaira! Valahogy mind levizsgáztak ma emberségből, szeretetből! Egy sem gondolta úgy, hogy az ételek megmaradt darabjaival másokat segíthetne hogy elvihetné, becsomagolva a hajléktalan szállóra! Micsoda ünnep lehetett volna!

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Ennyire ne gondoljanak a sok éhezőre, akik még nem is ettek ilyen falatokat. Gondolom, a szemétgyűjtőből kimentették az éhesek, és jó ízűen megették.
elnyomott
@CsipkeRózsa: - illiberális demokratikus(?) országban ez így szokás.
Illik kidobni, ami már nem kell és nem illik irigykedni. A korgó gyomor nem indok. Közmunkás meg maradjon csendben, régen rabszolgának hívták az ilyeneket. Örüljön, hogy él, amíg még él.
A nagyurak meg egyenek pukkadásig és mind legyen olyan szilfid alakú, mint Kim Dzsongun.
ocdn.eu/pulscms-transforms/1/hHCktkqTURBXy9jOGRkYTM4ZGYwNWVlMTRhNGUzNzc0ZDM3NWJiYWYwMi5qcGVnkpUDAA3NAoDNAWiTBc0DFM0BvA
cs.n.
Így is lesz gazdája, bár kétségkívül nem ez a legelegánsabb módja az adományozásnak.
dr. prédikátor
SZÉGYEN!!! Gondolom valami fütyisz buli lehetett, Az a lényeg hogy ők jól laktak, a többi meg nem számít!!!mer ugy e a fütyisz jobban teljesít!!!
Edmond Dantes
Nem láttam,hogy homár ,vörös kaviár,vagy szarvasgomba lett volna a hidegtálon.Nahát ezért dobták ki,mert tudták a közmunkások ezekhez vannak szokva,amióta Magyarország jobban teljesít.Az ATV-ben futó reklámokból is félóránként meggyőződhetnek erről azok,akik nézik.
human
@Horizont: Az olvasmányról és a valóságról jutott eszembe, hogy a diákok olvasnak a világháborúkról. Bemagolják a dátumokat, neveket. Felmondják és osztályzatot kapnak. De amire senki nem gondol ez után, hogy ez nem egy Holliwood-i történet, hanem valóság volt és bármikor megismétlődhet.
human
Emlékeztek még a kisgyerekre akit bogarakkal és patkánnyal is etettek? Na ott leírták, hogy azért nem bűncselekmény ilyet tenni, mert vannak országok ahol ez az életmód része. Bizony ez 2016-ban Magyarországon hivatalos iratban szerepel.
quadrocopter
Báró Mészáros von Hatvanpuszthay Lőryntcznek nem volt étvágya!
justhpeter
@nyanya001: Ezt a Tiborc panasza felvétel csodálatos, egy igazi remekmű. De nem hoztam volna szóba ezekkel a megélhetési keresztényekkel kapcsolatban. Nem méltóak arra, hogy akár a művel, akár a művésszel egy évben emlegessék őket.
namihami
A mi (tudom, nem egyöntetűen) választott vezetőink csak vigyáznak az ő népükre és még a látszatát is el akarják kerülni annak, hogy a köz gyenge gyomra minden sz@r befalásától bárminemű sérülést, megterhelést, ne adj Isten gyomorfekélyt kapjon. Ez a példa is csak azt igazolja, hogy még saját jólétüket is hajlandók feláldozni, nehogy az ő kiválasztott népük bárminő károsodást, vagy egyéb rosszindulatú ártalmat szenvedjen. Inkább kidobja, nehogy ezen étkek befalása a választók ártalmát okozza.
Köszönjük a helyi Fidesz védőn az ottaniak fölé nyújtott karjait.
kulabombaafityiszre
Rohadjon meg minden fidesz potentát,meg minden fideszre szavazó köcsög,meg minden ide írsogáló fizetett fideszes köcsög bérbeíró.
A többieknek békés boldog karácsonyt kívánok.
Desischado
@Horizont: Nekem is ez az egyik kedvenc mesém, és mindig sírok rajta. Andersen szívszorítóan írta le a magára hagyott, éhező kislány tragédiáját.
Sajnos, sok ilyen kis gyufaárus van napjainkban is.
Ami pedig az étellel történt, világosan jelzi, milyen lelketlen lények vannak a hatalomban. Ezeknek eszébe sem jut, hogy segítsenek bárkinek is. Láttatok fideszest valami jótékonysági ügyletben akár csak egyszer is?
human
@Desischado: Mészáros Lőrinc most adományozott 20 milliót a TV2 jótékonysági gyűjtésén. Igaz ez neki 1-2 heti tiszta jövedelme, szóval nem erőltette meg magát.
lusta
@human: Azért olyan rosszul nem megy neki.
CsipkeRózsa
@Desischado: a Fidesz, ill. a kormány felfogása szerint, nem kell nyíltan beszélni a szegénységről és az éhezésről. Hallgatni arany, mert akkor nem tudnak róla az emberek.
qxy
Anbnak idején amikor én is csináltam otthon a tálakat, Jöttek a potya lesők, a rendészek, seggnyalók, hogy amit nem szelek fel azt már viszik is a szütyőbe. árgus szemekkel nézték mennyi marad és csaptak rá . de ennek ellenére is nagyon sok ki ment a szemétbe mert a szemét, csak össze dúrta hogy ne vigyék el. Volt olyan is aki bele köpött.A cuculista korszakban ingyé volt minden. vagy nagyon olcsó ( már mint nekik. )
Csizmás Kond
Ezt már kéthete valaki leközölte, most valaki úgy szeretné hogy ezzel is homályosítsa a szenteste fényét...
Mindenkinek Békés Boldog és zaklatásmente Karácsinyi Ünnepeket kívánok!
quadrocopter
@Csizmás Kond: Remélem a geciknek és a mocskos, büdös, ótvaros közpénzpatkányoknak nem csókolsz kezet!
Próbálj meg ember lenni az állatok között, amúgy boldog karácsonyt neked is!
kkalman
...amikor a kuka tartalmát is sajnálják a rászorulóktól.
eszegfu
@Csizmás Kond: tegnap 14:25 Igazad van... "elhomályositsa a szenteste fényét"... de sajnos nem a cikk ujraközlése, hanem maga a tény...:(
Neked is Kellemes Ünnepeket kivánok!
tutajos
Urak, urak, Ti hitvány ebek!
Még egy jó erős egy évig dőzsölhettek!
Utána fogyókúra és fogak csikorgatása a Magyar Népbíróság előtt!!!
"Nix ugribugri!"
Nem?
De!
"Na, ugye!"
Lepényleső
Akinek eddig volt,ezután is lesz,akinek eddig sem telt,az továbbra is csak les? Ez a fydes?
kukac50
Csak a Fideszhez közeliek engedhetik meg maguknak az élelem kidobását! Egyszerű ember ennivalót nem dob ki!
csa-csa
legalább tennének ki valami "tárolót" maradék étel vagy hasonló jelzéssel. úgyis csak száraz ételt lehet kitenni esetleg papírtálcára,hogy legyen "gyomruk " megenni az éhezőknek. gondolom ezek rendezvényekről megmaradt ételek. talán kiírhatnák hogy milyen napokon várható.
eszegfu
@csa-csa: Igazad van! A fotón ugy látszik, mintha a "kináló" tállal együtt dobták volna ki... nem lehetett volna betenni egy tiszta zacskóba és ráirni, hogy "elvihető, ehető" és mondjuk nem a szemétkupac tetejére, hanem a kuka mellé kellett volna tenni. Én még a zeller levelét is külön, felirattal ellátva teszem ki a keritésemre: "ehető" és "állatoknak"... persze tudom: nem vagyok én egy "etalon"...
csa-csa
@eszegfu: rendes tőled és nagyon jól teszed. talán van olyan állat amelyik - ha nem is lesz baja tőle - mondjuk csak nem szereti.
eszegfu
@csa-csa: Nem akarom tulbeszélni ezt a témát... csak érdekességként: a településünkön van egy ember, aki kecskéket tenyészt és szokatlan növényeket esznek meg... pl. imádják a kiszáradt tujákat.
(Vagy 20 db 2 méternél nagyobb tujánk száradt ki és ahogy "megadták" magukat, ugy vágtuk ki és adtuk a "kecskés" embernek.) Néha az az érzésem, hogy már az állatok étkezési szokásai is "idomultak" a szegénységhez.
csa-csa
@eszegfu: tényleg furcsa ez a "kecskevega"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.