A karácsony bizalommal és reménnyel tölti be életünket, mert ilyenkor újra és újra rádöbbenünk, hogy fontosak vagyunk Istennek – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek.

Erdő Péter kiemelte: az emberi élet nem homokvár, amelyet nyom nélkül fúj el szél, hanem egy nagy terv része, és ebben a tervben Isten számít a "mi együttműködésünkre is".

Jézus, a győztes hadvezérként, királyként várt megváltó azért lépett gyönge gyermekként a világba, mert az emberlét teljességét akarta elfogadni annak minden gyöngeségével. Vállalni akarta azt a kockázatot is, hogy "nekünk embereknek szükségünk van egymás segítségére és szeretetére" – mondta a bíboros.

Úgy fogalmazott:

Mi tehát Istennel élünk szeretetkapcsolatban, ezért érdemes bizakodnunk, hogy mindennek van értelme az életünkben, és ezért kérhetjük reménytelen helyzetekben is az ő segítségét.

Erdő Péter kitért arra is: Krisztus második eljövetele a kereszténység számára ugyanúgy a történelmet értelmező nagy esemény, mint a betlehemi gyermek megszületése. Amikor majd Jézus újra eljön, hogy irgalmas és mindenható bíróként megvonja a világtörténelem mérlegét, minden a helyére kerül. Jézus ereje és világossága rendet rak a történelemben: meglesz a helyük a gaztetteknek és a szenvedésnek, a jóságnak és az el nem ismert értékeknek is. Elrendezi majd az emberiség minden szépségét és gyengeségét, erényét és hibáját, és ezzel összefogja az egész emberi közösséget.

A bíboros hozzátette: Isten fölötte áll a térnek és az időnek, ezért az ő szempontjából a megtestesülés, a megváltás és a történelem vége "egyetlen nagy szerető akaratot jelent", a teremtett világ azonban az időben bomlik ki.

Isten jó pedagógusként időt adott az emberiségnek, hogy felkészülhessen Krisztus eljövetelére, majd "tovább vezet minket az üdvtörténet egy olyan szakaszán, ahol a búza együtt növekszik a konkollyal, ahol az Isten országa már jelen van, de még nem jelenik meg nyilvánvaló módon mindenki előtt. Ebben az érési folyamatban vagyunk mi Isten munkatársai, és ez teszi különösen nagyszerűvé az ember életét" – jelentette ki Erdő Péter.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nem tisztelt püspök (nem) úr eltetszett tévedni ez nem a feltétlen nyalás ünnepe, abba kéne hagynia végre ezt!!!
Mi tudjuk maga nélkül is miről szól a karácsony, nem kell magyaráznia, hanem esetleg lehetne tenni is a 6 millió szegényért valamit igaz azért nem jár a hazugovicstól semmi!!!
Ki kéne bújnia a ,,elefántcsont toronyból,, és szétnéznie az országban, és főleg tenni valamit, nem a maszlagot szórni két marokkal, amit maga tesz!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Ha ennyire odavan a főnökéért, hozzá is szegődhetne! Csak úgy, itt a szeretet ünnepén!
Szókrakész
"A karácsony bizalommal és reménnyel tölti be életünket, mert ilyenkor újra és újra rádöbbenünk, hogy fontosak vagyunk Istennek "

Már megint ezek a kaotikus egyház által feje tetejére állított, kiforgatott jézusi tanok.

Arra kéne ráébrednünk, hogy Isten fontos NEKÜNK, nem pedig fordítva.
Ne a hegy menjen már...
Ha tényleg hinnénk és követnénk Jézus és Isten tanait, akkor azonnal szebb, tisztább, békésebb világban élnénk.
Nem pedig ebben a konzumidióta, sátánista, nihilbe vezető világban.
sokanvagyunk
Magához is rendelt gyorsan jó néhány hívőt az ünneplők köréből.
bakegya
ERDŐ MESTER-nem a jó ISTEN VERI MAGYARORSZÁGOT -HANEM A MÉSZÁROS LÖLŐ ÉS TIBORC HERCEG ZRT-I AL ÉS FELHÁZI VÁLLALKOZÁSBAN ORBÁN MINISZTRÁNS ATYA ÉS FIÚ SEGGEDELMÉVELGYŐZŐ PÁRTTITKÁR PAPI MEGELÉGEDÉSÉRE!!!
papa.49
Nem tisztelt püspök (nem) úr eltetszett tévedni ez nem a feltétlen nyalás ünnepe, abba kéne hagynia végre ezt!!!
Mi tudjuk maga nélkül is miről szól a karácsony, nem kell magyaráznia, hanem esetleg lehetne tenni is a 6 millió szegényért valamit igaz azért nem jár a hazugovicstól semmi!!!
Ki kéne bújnia a ,,elefántcsont toronyból,, és szétnéznie az országban, és főleg tenni valamit, nem a maszlagot szórni két marokkal, amit maga tesz!!!
szép új világ
FIDESZ meg a Katolikus egyház megtalálta egymást, mondhatnám, hogy zsák a foltját.
Egyformán hazugok és csalók.
lampa laz
"Jézus ereje és világossága rendet rak a történelemben: meglesz a helyük a gaztetteknek és a szenvedésnek, ..."

Te reverenda forgató mocsok, ezt elmondtad a zorbán-semjén bandának is?
Mondjuk minden köbeszerzés, pénz osztás után megszólalhatna jézus csengője a lelkiismeretedben, mert ha szerinted tényleg eljön 1x, akkor rajtad kezdi a megtorlást, mint saját szolgáján. Pokolra kerülsz a bandáddal együtt.
mormota
Ezek az ingyenélők csak azért vannak, hogy néha elhintik az ájtatos dumájukat és bort isznak és vizet prédikálnak. Így hülyítik a népet!
human
@Horizont: Az egyik ide írogató fideszes írta egyszer, hogy a sorban jól öltözött emberek is állnak, akik valószínűleg csak az ingyen kaja miatt vannak ott, nem is szegények. Ezzel próbálta bagatelizálni, hogy évről évre hosszabb a sor. Abba már nem gondolt bele, hogy aki amúgy sem szorul rá az miért állna órákat egy sorban egy tál meleg ételért és vállalná arcát a kameráknak.
human
@Horizont: Láttam egyszer egy képsort szintén jól öltözött magyar kisgyerekekről ahogy a Blahán az útpadkánnál guggolva kanalazták az ételt.
Azt vettem észre, hogy valamiért őket jobban sajnáltam, mint azokat a gyerekeket akik maszatosan, rongyosan élnek. Talán azért mert ahhoz az öltözékhez tényleg nem tudtam társítani az éhezést és ez még sokkolóbb volt, mint a szakadt gyerekeket látva.
Egyébként csináltak egy érdekes társadalmi kísérletet. Ugyanazt a gyereket jól öltözve és szakadtan éttermekbe küldték be és figyelték az emberek reakcióit. A kísérletet félbe kellett szakítani, mert a kisgyerekkel annyira durván bántak, hogy elsírta magát.
Itt a teljes film: youtu.be/MQcN5DtMT-0
Nessy
Az a drága jó FIDESZ megfigyelő egyet elfelejtett megkérdezni, hogy mikor kapta a rajta lévő, jó állapotban lévő ruhákat a gyermek. Ilyenkor karácsony táján sok helyen osztanak ruhát is a rászorulóknak.
Az idősebb korosztálynak meg még meg vannak a régi , nem divatos cuccai, amit igyekszik rendben tartani.
volvós
Enyje bejnye biboroska !!! Miért is nyalod a viki seggét,
amikor anno kijelentette: " Csuhások, térdre " ??
Vagy ezt már elfelejtetted ?? Esetleg a póz változott ?
Most már a lehúzott slicc elött kell térdelni ???
quadrocopter
Bíboroska! A gengszterrezsimnek is fontosak lehetnének azok az emberek, akik verejtékéből luxusban tobzódnak ezek a gennyek!
Peller Anikó
@Bí bí bí: Boroska karácsonykor vagytok fontosak neki? Honnan veszed ezt a hülyeséget?

A cibán még nem isten ám.. De akkor sem lennél fontos neki. Se így se úgy.
Eladott Ország
Mivel közeleg a karácsony, úgy gondoltam, hogy két virtuális kocsonya­ és töltöttkáposzta illat
közé kivételesen nem valami méretes­ gennyes korrupcióról szóló esetet ékelek, hanem mesélek egy sztorit a mi keresztény és emberbarát országunkról. Mindazokról, akik most és mindörökké szeretetről, együttérzésről, empátiáról és a különleges magyar lelkületről hörögnek. A prekarácsonyi-­keresztényi, emberbaráti szeretettől túlcsorduló hangulat
Mária országában, kiegészítve azzal a jelentéktelen aprósággal, hogy miközben a Katolikus
Karitasz igazgatója, bizonyos Écsy Gábor kifejezetten rosszallotta Németh Zoltán lépését, mert szerinte szó nincs rossz körülményekről, megfagyásról, netán éhezésről, a keresztény kormány éppen tegnap vágott hozzá közel 10 milliárd forintot a szeged-­csanádi püspökséghez, hogy abból stadiont, vagy mi a trágyát építsenek. A Szeged-­Csanádi Egyházmegye megyés püspöke pedig nem más, mint az a Kiss-Rigó László,(III/III-asügynök) aki szerint Ferenc pápa hülyeségeket beszél; aki azt állította, hogy Magyarországon nem menekültválság, hanem invázió van; aki úgy véli, méltatlan támogatni a háborúból menekülőket mert a legtöbbjüknek van pénze, egyébként is szemetet hagynak maguk után és sokszor az ételt is visszautasítják. Kerek minden? Szerintem túlságosan is.
Szégyen erre az országra nézve, hogy ilyen egyházi vezetőik vannak, és szar lehet hívő
katolikusként folyton arról győzködnie magát az embernek, hogy a vallás, az egyház nem jelent egyet politikai kurvának állt vezetőivel. Szégyen, hogy ez az egyház és ez a rezsim hergeli embert az ember ellen, és hozza ki belőle a legalantasabb állatot.
laja70
Az egyház és a pártok azért jöttek létre, hogy megosszák az embereket! Legfeljebb annyi a különbség, hogy a vallás, később az egyház előbb keletkezett.
Eladott Ország
Lesújtó kórkép az erkölcsi rothadásról, ami ezt a műkeresztény hányinger bandát jellemzi.
Karácsonkor ismét ráébredtünk...
Kisstílű, undorító, legalja. Semjének, Harrachok katolikus anyaszentegyháza, kereszténység a javából, az. Pátosz­ és kenetteljes ömlengések, nulla emberség és csontig benyalás a gyűlölet nemzeti kormányának, a milliárdokat osztogató maffiavezér alfelének serény nyaldosása közben. Csillapíthatatlan vágy a pénz és a hatalom iránt. A keresztényi szeretet, a körömfeketényi szolidaritás helyett a katolikus egyház a kormány seggébe bújva élen jár a gyűlöletkeltésben. Lesújtó kórkép ez az erkölcsi rothadásról, ami ezt a műkeresztény hányinger bandát jellemzi
desiro
biboroska te egyáltalán nem vagy fontos nekünk.
TÉRDRE IMÁHOZ mondta a haverod.
Cicamama55
Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok a Propeller szerkesztőinek, minden hozzászólójának és olvasóinak!
kkalman
Egyáltalán nem tisztelt Erdő elvtárs! Ha egyháza kivonulna a politikából, még talán hihető is lenne amit mond. Így viszont csak a fidesz szócsöve, és vallásos mázba bújtatva hülyíti az embereket.
Desischado
Én még eddig nem vettem észre, hogy fontos lennék istennek. Ettől a köpönyegforgató, álszent csuhástól felfordul a gyomrom!
Hari
Van egy kérdésem: az embernek nem fontos Isten, csak neki az ember ?
kiscsillag66
@justhpeter: Nem ő mondta, hogy aki menekülteknek segít, az hazaáruló?
not me
Te faszopó, undorító sátánista, Erdő Péter, hogy mered!?
Mész a levesbe te is, te geci hazug embergyilkos!!!

Csak, hogy értsd: Miattad, és a fajtád miatt nem ismeri az EGÉSZ világon senki Istent.

Armageddon, bébi.
kamazuka
Tisztelt Erdő Péter!

akkor idézem. ,,Karácsonykor ráébredünk, hogy fontosak vagyunk Istennek"
Akkor most irány Berlin,és ezt, ott is ki lehet nyilatkoztatni.

Mert szerintem, ha fontosak lennénk istennek,akkor a terroristát,/farkast/, nem engedné / a bárányai közé/, közénk!
justhpeter
@kiscsillag66: A bíboros úr azt mondta, hogy ha befogadná a menekülteket, akkor az embercsempészet bűnébe esne.
aremy
@desiro: szerintem így helyes térdre szopáshoz!
kiscsillag66
@justhpeter: Hogy szólt a régi mondásuk: csuhások térdre!
human
@kamazuka: Isten útjai kifürkészhetetlenek.
Ez Isten próbatétele.
stb.
kukac50
Istennek lehet,hogy fontosak vagyunk de a magyar kormány az árokba lökött minket!
kamazuka
@human:Ezt nyíltan a szemébe az egyik berlini áldozat rokonának tessék!
Majd mikor recsegve törnek a fogaid emlékezzél erre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.