Többször is foglalkoztam a blogon a Honvéd Egészségpénztár károsultjainak kártalanításával. Elsőként a Lázár János tárcavezető miniszter által vezetett Információs Hivatalban történt meg a Honvéd Egészségpénztári tagsággal rendelkező állomány felmérése, az egyes károsult személyek vonatkozásában a konkrét kárösszeg megállapítása, és a beérkezett kárigények alapján a kártalanítás kifizetése is megtörtént. Mindez a honvédelmi és rendészeti dolgozók helyzetét azonban nem rendezte. Az év végi jogszabálycunami részeként úgy döntött a kormány, hogy a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény alapján, a rendvédelmi feladatokat ellátó szerv - meghatározott feltételekkel - kártalanítást nyújt az állománya számára.

Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
...a mi kárunkra,- de hogy jön ez most ide?
Eladott Ország
Egyetlen hatóság sem hibázott, de majd közpénzből az ellopott pénzt kifizetjük.
Az ügyészség érzékelhetően nem lát abban semmi rendkívülit, hogy ennyi időn keresztül, és ilyen nagyságrendben folytathatták manipulációikat a brókercég tulajdonosai, vezetői. Ibolya közölte: nem lehet kijelenteni, hogy a felügyelet mulasztott volna. Pont. (Ezt is ő mondta.) Azt is megtudhattuk, hogy politikai szál sem merült fel.
Javaslom, mint a magyarság jogi csúcsteljesítménye, legyen hungaricum a brókerbotrány és a piramisjáték. Egyáltalán nem általánosítva, és a törvényben meghatározott feladataikat tisztességesen végző ügyészek iránti tisztelet mellett az a nagy büdös helyzet, hogy a Polt pártkatona által vezetett ügyészség úgynevezett felső rétege, vagyis a korrupciós ügyek elsikálásáért felelős vérgeci bizalmasai a diktatúrába forduló rezsim nem csupán kiszolgálói, de leginkább alappillérei. És itt nem elsősorban az a tendencia a szóra érdemes, miszerint ellenzéki politikusokkal szemben évek óta koncepciós perek formájában büntetőeljárásokat folytatnak az ügyészség indítványára, hogy aztán megszámlálhatatlan felmentő ítélet szülessen ezekben az ügyekben. Hanem az, hogy az ügyészség tevőlegesen hozzájárul és elősegíti a maffiamódszerekkel folytatott állami korrupciót. Mégpedig úgy, hogy nem tesz semmit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.