Decemberben a teljes népesség és a pártválasztók körében is gyarapítani tudta táborát az MSZP – derül ki a Republikon Intézet decemberi felméréséből. A szocialista párt támogatottsága utoljára 2016 júniusában volt ilyen magas.

A teljes népességen belül nőtt az MSZP és a Fidesz támogatottsága:

a megkérdezettek 31 százaléka a kormánypártot, 11 százaléka az MSZP-t támogatja. A Jobbik támogatottsága az előző hónapban mérthez képest 1 százalékponttal esett, a párt így 12 százalékon áll.

Ami a pártválasztókat illeti, az MSZP szempontjából szintén erősödés tapasztalható, 3 százalékponttal nőtt a támogatottsága. A pártok erősorrendje jelenleg a következő: 

a Fidesz 50, a Jobbik 19, az MSZP 18, a DK 5, az LMP 3, az Együtt pedig 2 százalékon áll.

Nőtt az MSZP és a Fidesz támogatottsága is

A kutatás 1000 fő személyes megkérdezésével készült december 3-15. között, nem, életkor, végzettség és településtípus szerint reprezentatív az ország egészére nézve.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Az alamizsna böskeutalvány megtette hatását, és mindig fog akadni 1-1 hasonló leeső morzsa amivel a támogatottságát szinten tudja tartani majd.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
50%???
Ne röhögtessenek már...
A fidessnek soha az életben nem volt, és nem lesz ennyi.
Macskaszem
@nevemnick: Az egész lakosságra nézve nem, de a biztos pártválasztók között sajnos igaz lehet. Ez 2-2,5 millió ember, ők a rendszer haszonélvezői, plussz a hasznos hülyék.
nevemnick
@Macskaszem: az a 2-2,5 millió ,,biztos pártválasztó" ember jó lesz olyan egy miller körülinek, mivel a maradék, fodorfélékre, és egyéb bal- és jobboldali izékre hallgatott. (Amúgy a környékünkön és a falvakban ,,vigasztalják" a nem jobboldali boltosok a nyugdíjasokat az erzsi utalvány beváltásánál, hogy ,,mami, jó bótot csinál a vezérnek! Aztán miért? Mert a tízezresének 27%-a a vezíré." Ment is a szentségelés.)

:D
cikicakk55
nekem nagyon furcsák ezek a közvélemény-kutatások Nem hiszem el,hogy ekkora támogatottsága lenne a Fidesznek.Azért 2,5 millióan nem gazdagodtak meg 2010 óta. A nyugdíjasokat sem tudják már megvenni a Bösle utalvánnyal.Én is nyugdíjas vagyok,de nem hatott meg az ajándékba kapott utalvány.persze,nem küldi vissza a nyugdíjas,mert 60.000ft nyugdíjból nehéz megélni. Szerintem rengetegen vagyunk az országban akik nem tudjuk kire szavazzunk.Én magam részéről csak annyit tudok,hogy soha többé FideSS,de hogy melyik legyen helyette,azt már nem tudom.Az MSZP-nek is volt 8 éve,hogy tegyen valamit az országért.Érdekes,hogy mind ellenzékben tudja csak,mit is kéne csinálni. A Fidesz ellenzéknek sokkal összefogottabb,sokkal erősebb volt,mint most ez a sok darabokra tört,apró kis pártokra bomlott baloldal.Képtelenek összefogni a cél érdekében a nép érdekében.Így nem lesz párt váltás 2018-ban..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.