A nyíltan kormánypárti napilap keddi számában jelent meg Néző László írása, A lázadás előszele címmel, amelyben a szerző a világban zajló „csendes, áldozatok nélküli háborúkról” elmélkedik. Egy ponton az érvelés eljut egy rég nem látott magaslatra:

Aki még tanult némi marxizmust, az emlékezhet Lenin forradalom­elméletére. Lenin szerint akkor alakul ki forradalmi helyzet, ha az uralkodó osztály már nem tud a régi módon kormányozni, az elnyomottak pedig nem hajlandók a régi módon élni. Valami ilyesmi történt a világban 2016-ban.  

A lényeg egyébként az, hogy egyre többen lázadnak „a rájuk erőltetett hamis illúziók” ellen, a régi eliteknek pedig fogalmuk sincs, mi történik, mert a „béklyóba zárt gondolataik” nem alkalmasak a valóság leírására.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Tovább a Lenini úton ...
Mert ez az uralkodó osztály magas ívben sz@rik a népre,
csak a saját zsebükkel , gyarapodásukkal voltak és vannak elfoglalva.
Ezzel szemben a nyugati jóléti társadalmak ma is léteznek, nem süllyedtek
le, a vezetőik nem közpénzből gazdagodnak, urizálnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Pont ez a régi elit hozta létre Lenint és Marxot, a marxizmust, sőt a leninizmust is.

Az csak duma, hogy nem értik mi folyik körülöttük.

Egy kis átrendeződés.
Közben a pénzt az egyik zsebükből átteszik a másikba.

Ez mind irányított folyamat.
A húzd meg-ereszd meg elv része.
nyanya001
Tovább a Lenini úton ...
Mert ez az uralkodó osztály magas ívben sz@rik a népre,
csak a saját zsebükkel , gyarapodásukkal voltak és vannak elfoglalva.
Ezzel szemben a nyugati jóléti társadalmak ma is léteznek, nem süllyedtek
le, a vezetőik nem közpénzből gazdagodnak, urizálnak.
karma1
Hat besz@rok! Szegeny Lenin, ezt azert nem egeszen igy gondolta...
Az valoban letezik, hogy a rengeteg unatkozo fiatalnak, akiknek halvanylila fingjuk sincs a haborurol, a II. VH-t egy nagy Xbox jateknak gondoljak, a holokausztrol azt sem tudjak, hogy eszik-e vagy isszak, hirtelen kedvuk lett fegyveresdit jatszani, amit az idiota trump teljes mellszelesseggel helyesel is, es esze agaban sincs megszigoritani, komolyabb ellenorzes es nyilvantartas ala fogni a civilek fegyverkezeset... Nem tudja, hogy mennyire a tuzzel jatszik. De majd megtudja, (igaz, akkor mar keso lesz), es ebbol kifolyolag meg fogjuk tudni mi is...:o((( Nem lesz szep trump uralkodasa, es hozza fog simulni orban is, mert tetszik neki is a trump-fele elkepzeles.
papa.49
Ha sokáig maradnak a hazugovicsék, LESZ MÉG LENIN KÉP A FALON!!!
Eladott Ország
"Nem tudjuk, milyen év következik ránk, nagyjából még azzal sem vagyunk tisztában, milyen esztendőt hagyunk a hátunk mögött." Kedves Magyar Idők ÍME A NAGYBÜDÖS HELYZET:
Az a büdös nagy helyzet, hogy 5-­6 év alatt az unortodox gazdaságpolitikánk oda vezetett, hogy a kitartó néphülyítésbe csomagolt korrupció a régió és Európa sereghajtói közé katapultált úgy, hogy ugyanazok a fejlődési lehetőségeink voltak, mint mindenki másnak. A rendelkezésre álló források ésszerű (re)disztribúciója és a piacpárti intézkedések helyett az állampárt mindent megadóztatott, mindent központosított, mindenbe beleugatott és a házi oligarchák között osztogatta szét a monopolizált javakat. Következésképpen Putyin seggének nyaldosása közben mára ánuszrózsán fejeltük a szlovák gazdaságot is, ami azért nem éppen kis teljesítmény. És ebben nem az a durva, hogy közben például a kormány saját nagyszerűségeként próbálja eladni a gáz világpiaci árának csökkenését, hogy könyékig vájkál a közpénzes bödönben, hogy nyolcadrangú senkikből zsíros strómanokat tenyészt, akik mindent felzabálnak, hanem hogy közben a társadalom legalsó rétegeiben hányódó szerencsétlenek meg a leszakadó középosztály (igen, a közepet méri ez a vizsgálat) helyzete párhuzamosan ezzel egyre kilátástalanabb lesz. Maradnak a lózungok, az egyre agresszívebb plakátkampányok, amikből pontosan lehet tudni, hogy napról napra szarabb a helyzet. Minél jobban üvölt a propaganda, annál nagyobb a szar. Ez itt csak egy szelete a pöcegödörnek. Ha nem a fényestekintetű segglyukából nézzük, mindenhonnan pöcegödör ez.
F_Viktor
"A lényeg egyébként az, hogy egyre többen lázadnak „a rájuk erőltetett hamis illúziók” ellen, a régi eliteknek pedig fogalmuk sincs, mi történik, mert a „béklyóba zárt gondolataik” nem alkalmasak a valóság leírására."

Nagy hülyeség!
A cikk írója közvetíti orbán gondolatait, hogy "lázadásnak" állítja be a Brexitet és az USA elnökválasztási eredményét.
A valóság az, hogy nem beszélhetünk "lázadásról", ezek az "eredmények" az internet és főleg a FB terjedésének az eredménye. Ahol pillanatok alatt terjedhetnek a hamis hírek, ahol a dezinformátorok lubickolhatnak. A szavazók pedig ennek hatására trollkodásból mennek az urnákhoz.
Ami érdekes a Brexit és Trump győzelmében az, hogy:
a) mindkét végeredménynek legjobban a britek és az amerikaiak döbbentek meg,
b) mindkét végeredmény az oroszok érdekeit szolgálták,
c) mindkét esetben a szavazás utáni napokban eltűnt a Brexit és Trump tábora (ahogyan Magyarországon is 2016-ban alig-alig találtam fityesz szavazót).
Az orosz (Gazprom) dezinformátorokat saját szakmámban is látom, látom milyen erőfeszítéseket tesznek az európai palagáz-program megfúrására.

A németek ezt látják, ezért a jövő évi választások előtt (idézek):
"Egy német jogszabálytervezet posztonként 500 ezer eurós bírságot szabna ki a Facebooknak, ha nem töröl elég gyorsan egy kamuhírt vagy egy gyűlölködő posztot."
www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/durvan_buntetnek_a_kamuhirekert_a_facebookot_a_nemetek.626296.html
not me
Én anno láttam Lenint élőben holtan. (én éltem, de Lenin már nem)
Jól nézet ki.
Én is jól néztem ki... a fejemből.
Hosszú volt a sor a Mauzóleum előtt, de legalább haladt
Ha hosszú a sor, de halad, az nem annyira bosszantó, mint amikor rövid a sor, de nem halad egy tapadtat sem. (ezt ott, akkor értettem meg)

Nem voltam kommunista, és nem is lettem az, csak orosz volt a tanárnőnk.
Az is igaz, hogy nem bírt megtanítani oroszul, pedig nagyon akarta.
Ebből következik, hogy én nagyon nem akartam.
Az ellenérzés falát - amit már gyerekként is éreztem (nem tudtam, csak éreztem) - nem tudta áttörni.
Mindenesetre egy örök élménnyel gazdagodtam - Moszkva, Leningrád...

Nagyon sajnáltam az orosztanárnőnket, mert mumpszos volt (gyerekként még biztos nem kapott védőoltást a Covjetúnióban). Olyankor próbálta sállal eltakarni, de nem mindig sikerült neki.
Mindenesetre Moszkvában rúgtam be először, és az jó volt.
not me
Lenin jobban nézett ki holtan, mint én élve.
Ez, hogy lehetséges?
anka
@Horizont: - csak vannak gödrök ahova a huzat nem ér el..., szintbe kell hozni a talajt!
Mobil123
@not me: :-D Mert semmi gondja, és qrva sokan dolgoznak rajta hogy jobban nézzen ki mint Te vagy aki megnézte (nézi ?)
simmering73
Azért hivatkozik rá, mert Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.