A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt két ember ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmények miatt – közölte honlapján a vádhatóság.

Az egyik vádlott 2016. június 1-jén kora hajnalban Debrecen belvárosában ittasan vezette az autóját. Találkozott vádlott-társával, akivel tovább iszogatott. Az italozás után az autó tulajdonosa átengedte a társának a vezetést annak ellenére, hogy tudta, társa részeg, és semmilyen módon nem győződött meg arról, hogy a férfi vezetői engedéllyel, illetve jártassággal rendelkezik-e.

Hajnali 2 óra körül a részeg férfi Debrecen egyik nagyforgalmú, több sávos utcáján vezetett, majd egy balra ívelő útkanyarban legalább 95 km/h sebességgel haladva az úttestről jobbra lesodródott, elütötte a füves területen tartózkodó két gyalogost, majd a jármű egy fának ütközött és felborult.

A jármű rendkívül nagy erővel csapódott a gyalogosoknak, annyira, hogy egyikük a helyszínen meghalt, míg a másik 8 napon túl gyógyuló többszörös csonttöréses sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a közlekedési balesetet okozó vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, a gépjármű vezetését átengedő társa ellen pedig halált okozó, járművezetés tiltott átengedésének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat. A vádiratban fogház- és börtönbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.