Nagyrészt a költségvetési vésztartalékból volt pénz a nyugdíjasok karácsonyi ajándékára. Erről már novemberben döntött a kormány – írja a hvg.hu.

Az MSZP-s Lukács Zoltán kérdezett rá a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál, hogy honnan volt fedezet az Erzsébet-utalványokra. Fónagy János államtitkár a válaszában sok mindent leírt az utalványokról, de a lényeg, hogy

A források egy része – több mint 25 milliárd forint – az Országvédelmi Alapból származik, más részét az egyéb előirányzatokon jelentkező megtakarítások biztosítják.

Emellé még csúszott 7 milliárd a nyugdíjasok, diákok, stb. bérletkedvezményére szánt pénzből, az állam által vállalt kezesség és viszontgarancia érvényesítése" cím terhére majd 16 milliárd és ugye az Országvédelmi Alapból 25 milliárd. Ez utóbbi a vésztartalék egyébként.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Vésztartalék és a repeta.
Nyakunkon a választási kampány, Orbán elkezdte a hízelgést a legaktívabb választói rétegnek: a nyugdíjasoknak. Bevált recepten ne változtass: 2014-ben a rezsihazugsággal simán repetázni tudott, most megint arra készül: némi odavetett alamizsnáért cserébe megúszhatja az elszámoltatást az elmúlt 8 év köztörvényes bűneivel.
A maffiakormány feje maffia-logikával gondolkodik: Lopj, amennyit csak bírsz, aztán a lopott szajréból dobj szét valamennyit és mindenki kussolni fog.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@papa.49: Ezeket az itt élő Emberek nem érdeklik,a határon túliaknak két kézzel szórják a pénzünket,ami minket illetne! a mocskos stüszivadász szarházi semjén,balfácán is állandóan Romániába jár osztogatni igérgetni! csak maradnának kint már örökre mi a francnak jönnek haza! nekünk nem hiányoznak,csak ezért a Magyar adófizetők pénzének szét szórásával,meg utáltatják velünk,a határon túliakat!!
CsipkeRózsa
Nem az Erzsébet utalványokat kellett elsózni, mert Orbánéknak az volt az üzlet?
A vésztartalék Ft-ban értendő, miért nem pénzt adtak? Mennyivel egyszerűbb, olcsóbb, gyorsabb lett volna a lebonyolítása.

A postások, rendvédelmisek Erzsébet utalványa nem a vésztartalékból ment, csak a nyugdíjasoké?
simmering73
Vésztartalékból? Most hallom először. Eddig azt ugatták, hogy olyan fene jól teljesített a magyar gazdaság, hogy ezt nevetve ki tudják fizetni.
papa.49
Az árvízi töltéseket a ,,szemérmetes Erzsók,, utalványokkal foltozták volna be aligha hihető!!!
quadrocopter
@simmering73: Majd az M1 szennycsatorna elmagyarázza, hogy Mészáros és a törpe, átkutatta az összes vagyontárgyacskáját és a talált "ismeretlen eredetű" pénzecsjéből - mert a stadionoknál már csak a szívük nagyobb! - kinyomtattatták a nyugis Böskét! Micsoda jó emberkék és "itt az idő" az örömkönnyekre!
wagabund
"A vésztartalékból lett pénz a nyugdíjasok Erzsébet utalványára"

Ez egy sunyi kijelentés, bárki is mondta...
Először arculcsapott egy nemzetet, másodszor uszít...

bravo.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.